mandag 25. juni 2012

Hvorfor vil hun ikke godta tullesvar?

Vi har fått et leserbrev:

Hei.

Først vil jeg si: Tusen takk for en kjempebra og viktig blogg. Jeg snublet over den (som så mange andre) når jeg leste VG.no - og jeg startet samme kvelden med å lese igjennom innleggene deres back-to-back. Fantastisk lesning!

Skal ikke legge ut altfor mye om meg selv - men kort fortalt så leste jeg The Game (som så mange andre) i '08 samt andre sjekkebøker i tiden etter, og interessen min for temaet var dermed vekket. Har siden den gang prøvd ut, om ikke altfor hardt, noen av metodene i praksis - både med og uten hell. Jeg har fått høre fra venner at jeg er flink til å snakke med damer, noe jeg ikke i det hele tatt er enig i! Men, jeg skal innrømme at det går fint å snakke med folk jeg ikke kjenner, enten det er dama i kassen eller mannen som sitter ved siden av meg på bussen (hvis det er naturlig å starte en samtale om et emne som vedrører oss begge). Altså, så lenge det er ufarlig tema med ufarlige folk, så går det greit.

Men det er når jeg skal snakke med damer jeg er tiltrukket av - at det låser seg. Både i tunge, ledd og tankegang.

Jeg pusher for hardt. Eller for lite.

Jeg må - men mest vil - vedkjenne at jeg ikke er særlig begeistret for metoder som mind-fucker med damer, og som gjør at man i bunn og grunn 'lurer' dem til sengs. Derfor føler jeg en veldig stekt tilknytning til mind-settet deres i bloggen, og hva fremgangsmåten til Gode Vibber er tuftet på. En hyggelig, jovial og sjarmerende fremgangsmåte, servert med et smil :-)

Sånn. Da vet dere litt.

Så til grunnen for denne e-posten:

Tidligere når jeg har kommet i prat med jenter, og de spør hva jeg jobber med - så har jeg f.eks enten svart, "massør" (for så vidt et glimrende yrke som innbyder til kroppslig kontakt) eller "eskorteservice" (for tro meg, jeg ser ikke ut som en pen kjekkas som kunne livnære seg som man-whore). Uansett - å servere slike yrker innbyder ofte til at jenta enten er med på leken og skjønner at det er tull, eller...

...at hun blir alvorlig og sier, "du prater bare sprøyt. Fortell meg hva du jobber med?"

Jeg prøvde å kontre med (et SMIL) og si "...mmm, hvis dette er så viktig for deg, så kan jeg jo sende deg CVen min...?", hvorpå stemningen etterpå bare ble enda mer trykket...

"Attention! Attention!! You're stalling!!" (hørte jeg en stemme i hodet si.)

Og så låste det (dvs meg!) seg.

Så mitt spørsmål er:
Hvilke metoder kan man bruke for myke stemningen med når en dame virkelig ikke vil godta tullesvar, men som vil vite fakta (som du VET vil drepe samtalen)? Takke for seg - ønske fin kveld videre, og bare forlate situasjonen?

Jenta var så fin og yndig at jeg fikk meg ikke til å gå når hun ikke ville godta tullesvarene mine. Og stemningen videre kan vel ikke karakteriseres som direkte bra, og det eneste som ble observert etterpå var havarikommisjonen som ryddet opp i restene av meg etter at jeg krasjet og brant opp..

(Jeg er likke flau over jobben min - bare synes ikke den er så interessant å prate om.)

Igjen - tusen takk for fantastisk bra blogg. Skulle egentlig ønske jeg kunne si at jeg kjente meg igjen i flere av de gamle historiene deres, enn å si at jeg kjenner meg igjen.

Hilsen
Rune (han med facebook-profilen full av klassiske feil.)

---

Heisann Rune!

Kult at du begynner å få øynene opp for en mer naturlig og tilbakelent sjekkemetode. Problemet du beskriver er KLASSISK for gutter som begynner med sjekking i litt "feil ende". Humor og tullesvar har helt klart sin plass, men du bør ikke basere sjekkingen på det. Det er nemlig en blindgate med en rekke potensielle farer. La meg forklare:

Jenter LIKER humor, og synes det er attraktivt med gutter som klarer å være morsomme, MEN humor som "sjekketeknikk" har en hel rekke ulemper. Jeg skal først svare på spørsmålet ditt, for deretter å forklare de største farene ved å basere seg for mye på humor.

FØRSTE gangen du tullet med hva du jobbet som var det kanskje litt morsomt, men når det tredje svaret ditt var et tullesvar ble det alt for mye. Du virket useriøs, sosialt ukalibrert og rar. Å tulle kan være helt fint, men jenta er NØDT til å se at du også kan være seriøs før hun kan føle ordentlig tiltrekning. Humor og tullesvar er KRYDDER du kan bruke en eller to ganger i løpet av HELE samtalen for å vise at du har evnen til å være morsom, men det bør ikke være hovedingrediensen i interaksjonen. Jenter er nemlig vant til gutter som ikke klarer å slappe av rundt pene jenter og som konstant forsøker å være morsomme fordi de er livredde for at de ikke er attraktive nok i seg selv og er nødt til å KOMPANSERE med å være morsom. I verstefall tenker jenta at du ALLTID er sånn og da er det uaktuelt å vise deg frem til venninner og foreldre. Hun ser jo for seg at du kommer til å være like useriøs og tullete da også.

Konklusjon: Litt humor = bra. Humor hele tiden = dårlig.

MEN det er enda en grunn til at du bør være litt forsiktig med å bruke humor når du sjekker. Faren er nemlig at du får for GODE RESULTATER ved å bruke det. Du leste riktig. At jentene ler og setter pris på humoren er potensielt en nybegynnerfelle som holder gutter på sjekkern igjen i ÅREVIS. Det finnes nemlig noen sjekkere som har holdt på i mange år uten å bli nevneverdig flinkere (les: resultatene uteblir), men som i sitt eget hode er kjempeflinke fordi de TROR at jentene de snakker med er tiltrukket, og fordi de imponerer seg selv med hvor gode svar de klarer å gi og hvor morsomme de klarer å være.

Humor og underholdningsverdi kan nemlig gi deg det man kan kalle falske positive reaksjoner. Jentene ler og synes det er gøy å PRATE med deg, men de ser ikke på deg som noe annet enn UNDERHOLDENDE. De har ikke lyst til å låse deg inne og rive av deg klærne, de har bare lyst til å se hva det neste du finner på er. Faren er derfor at du TROR du blir flinkere og flinkere fordi jentene ler og du er god til å underholde, men RESULTATENE uteblir, fordi du ikke skaper TILTREKNING. Forsøker du å kysse jenta trekker hun seg unna, og ber du henne på date blir hun plutselig syk og kan ikke. Humor, brukt riktig, er en BEKREFTELSE på at du er en kul kar. Humor, brukt feil, er et tegn på KOMPANSERING og at du ikke stoler på at du allerede er bra nok.

Det går FINT an å tiltrekke jenter uten noen form for humor overhodet. Derfor er det best om du lærer deg å skape tiltrekning FØRST, og deretter legger til humor som krydder.

-Andreas (forsiktig med humor)

2 kommentarer:

  1. Nice! Denne ga meg en del å tenke på..

    SvarSlett
  2. Kunne dere alle se filmen "Alfie" (2004) og si hva dere mener/skrive et innlegg om den?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...