torsdag 10. mars 2011

3 grunner DU har for ikke å bli sammen med skikkelig PENE jenter


Denne artikkelen handler om de 3 vanligste grunnene til at gutter dater jenter de EGENTLIG ikke er så tiltrukket av.

Først må jeg selvfølgelig påpeke at vi gutter liker andre kvaliteter ved jenter enn utseendet, men det er altså denne ene kvaliteten denne artikkelen skal handle om.

Og videre må jeg påpeke at vi gutter har helt vanvittig forskjellig smak. Poenget er bare at veldig mange gutter tenker at "sånne jenter jeg EGENTLIG synes er heite er WAY OUT of my league", også lar de være å gå for de jentene de faktisk er ordentlig tiltrukket av og går for noen de tenker at er "safe" istedet.


Dette er tanker jeg selv har hatt tidligere, og jeg TROR jeg ikke er alene om det. Du får si ifra i kommentarfeltet om du kjenner deg igjen i noen av de.

1. "Jeg har ikke noe til felles med sånne jenter". Sånn tenker man: En skikkelig pen jente har sikkert gått gjennom livet helt problemfritt. Ungdomsskolen var ikke like jævlig for en sånn jente som det var for meg. Hvis jeg får meg en kjæreste som er like u-tiltrekkende som meg, så har vi jo masse å prate om, og hun vil kunne forstå meg, og vi har like mange komplekser for utseende vårt.

Virkeligheten: Utseendet er EN egenskap. "Sånne jenter du liker" er jenter du matcher biologisk og er programmert til å like. Jenter som for deg er drømmedamer er gjennomsnittlige eller utenkelige for noen andre, og motsatt. Vi gutter ANTAR at vi har lik smak, men vi har faktisk mye mer variert smak enn vi tror. Å være pen er ikke det samme som å vokse opp problemfritt. Ungdomsskolen var jævlig for stort sett alle, vi hadde det bare jævlig i forskjellig grad. Å bli sammen med noen du egentlig ikke er så keen på er et dårlig utgangspunkt, det er uærlig og råttent gjort mot den du blir sammen med. Og: Pene jenter har like mange komplekser som alle andre.

2. "Jeg er ikke bra nok for en sånn jente". Sånn tenker man: Hun kunne aldri falt for en som meg. Alle eksene hennes er sikkert muskelbunter med langt blondt hår, advokatjobb og fet bil. Hun kunne aldri falt for en som jobber i IT-bransjen og er så uhip som meg.

Virkeligheten: Du har allerede alle egenskaper hun søker etter inni deg. Jenter bryr seg vanvittig lite om hva du jobber som og hvordan du ser ut. Det viktigste for jenter er det mystiske og udefinerbare begrepet "kjemi". Problemet er bare at jenter flest ikke klarer å forklare særlig godt hva som faktisk skaper "kjemi", og hvorfor de FAKTISK liker en gutt. "Kjemi" betyr bare at hun tolker væremåten din til å bety at du er trygg i omgivelsene dine, at du har egenskaper hun setter pris på og at hun føler hun kan stole på deg. VELDIG overforenklet forklart.

3. "Jeg fortjener henne ikke". Sånn tenker man: Hadde jeg vært sammen med henne så hadde jeg vært lykkelig, og jeg fortjener ikke å være såå lykkelig. Det er så mye grusomhet i verden at jeg ville følt meg dårlig hvis jeg hadde det skikkelig bra. Dessuten er det å være ulykkelig bare sånn jeg er. Jeg har alltid vært sånn. Lykke er for noen andre.

Virkeligheten: For det første blir du ikke automatisk lykkeligere av å være sammen med en kul jente. Du vil fremdeles være DEG. Og ved mindre du gjør endringer inne i hodet ditt spiller det liten rolle hva som faktisk skjer her ute i virkeligheten. Er man pessimist og forventer å ha det kjipt så er det liten sjanse for at man blir lykkelig uansett hvem man er i et forhold med. Du kan ikke forvente at noen ANDRE skal gjøre deg lykkelig. Det er mye grusomhet i verden, men for hver kjipe nyhet du ser på TV finnes det en million gladsaker som du aldri hører om. Det har aldri vært mindre krig og elendighet i verden, det har aldri vært mindre vold, det har aldri vært mindre drap (i forhold til antall mennesker), og det har aldri vært mindre hat mellom nasjoner. MEN vi har aldri vært mer INFORMERT om kjipe ting i verden enn vi er nå. Så INNTRYKKET vårt er at vi stort sett er på vei mot dommedag (Inb4 shitstorm i kommentarfeltet, haha). Og viktigst av alt: Du hjelper ikke de ulykkelige menneskene i verden ved å være en av dem. Du er ikke FØDT ulykkelig, du er ikke DØMT til å være ulykkelig resten av livet. Hva som har SKJEDD i livet ditt frem til nå er ingen indikasjon på hva som KOMMER TIL å skje fremover. Det er ingen automatiske likhetstegn mellom fortid og fremtid.

Poenget mitt er: Når du først skal bli sammen med en jente, så velg en jente du FAKTISK tenner på og synes er heit. Det betyr ikke å gå for det alle andre synes er heit, eller hva Hollywood prøver å fortelle deg at er heit, men gå for sånne jenter DU liker. Det er nemlig en grunn til at du liker dem. Hvis du blir sammen med ei jente du EGENTLIG ikke er så hypp på så sårer du dem mer enn du er "snill". Uansett hvor mye du LATER som du er tiltrukket vil hun alltid merke at det ikke egentlig er tilfelle. Jenter har radar for sånt. Og det gjør mye vondere å være sammen med noen du merker at egentlig ikke er så keen enn om du er ærlig og gjør det slutt. Din gjennomsnittsjente er en annen gutts drømmejente. Trå til side.

Du er nødt til å være selvsikker for å kunne bli sammen med ei jente, men du er nødt til å være enda mer selvsikker for å tørre å være singel.

-Andreas (singel)

PS: Bruk kommentarfeltet hvis du er kjempeuenig, helt enig eller har spørsmål.

16 kommentarer:

 1. Latterlig bra innlegg

  SvarSlett
 2. Hei! Jeg vet ikke om denne ideen hadde blitt helt off topic for bloggen deres, men kan dere ikke ha en etikett lignende "gutta syns" eller noe? Altså for oss jenter. Digg blogg ;)

  SvarSlett
 3. Feminist (22)11.03.2011, 09:51

  Kommentar til følgende:
  "Virkeligheten: Du har allerede alle egenskaper hun søker etter inni deg. Jenter bryr seg vanvittig lite om hva du jobber som og hvordan du ser ut."

  Hvorfor hevder du at jenter ikke bryr seg om utseendet og jobb, men oppfordrer gutta til å ikke falle for "nest beste" men heller satse og vinne?

  Jeg er helt enig i at en bør satse på det en liker best, men det bør også jenter gjøre og det GJØR faktisk jenter. Også vi ser på hele pakka =)

  SvarSlett
 4. Anonym 04:40 - Dersom du er ny her kan du klikke på drømmejenta under etikketter. Da får du et inntrykk av hva vi, personlig, liker.

  SvarSlett
 5. Mye her stemmer så sykt!
  For meg stemmer virkelig ikke dette med ulykkelig på ungdomskolen eller nå eller noe. Har alltid vært og hatt et veldig fint liv, men uansett så går jeg også ofte(nesten alltid) etter jenter som jeg ser på som safe. Senest i går valgte jeg en jente som jeg egentlig kunne ha fått mye penere hvertall. Om de jentene jeg så på utestedet var like kule eller enda kulere får jeg aldri vite for jeg turte ikke å si hei... Inspirerende innlegg, når jeg er ute i kveld skal jeg høre på dere og bare prøve meg på de peneste jentene på utestedet! Takk!

  SvarSlett
 6. For noen år tilbake, på vgs, var det en kamerat av meg som omsider tok mot til seg og gikk bort til den peneste jenta på skolen for å spørre henne ut. Det han da fikk vite, var at jenta ikke visste at hun var pen, da ingen gutter før hadde turt å gå bort til henne for å si hva de synes. Hva om alle tenkte slik? Den stakkars jenta kunne levd hele livet uten føle seg pen, selvom hun er det.

  SvarSlett
 7. "Du er nødt til å være selvsikker for å kunne bli sammen med ei jente, men du er nødt til å være enda mer selvsikker for å tørre å være singel."

  Hva mener du her?

  SvarSlett
 8. Går dette andre veien også? Jeg er klar over at gutter er litt mer opptatt av utseende enn jenter, men spiller kjemien en så viktig faktor for dere?

  SvarSlett
 9. Kong Salomon12.03.2011, 17:35

  Du glemte vel denne:
  4. "En jente med et så tiltrekkende utseende kommer jeg ikke til å få ha i fred. Mange gutter kommer til å prøve seg inntil hun en dag faller for en av dem."

  SvarSlett
 10. @Anonym 13:39: At mange gutter går inn i forhold med noen de ikke egentlig er så keen på bare fordi de er redde for å være single. Det kreves guts for å tørre å være singel.

  @Anonym 14:07: Kjemi spiller ekstra stor rolle når vi prøver å finne en kjæreste. Og som Sondre har vært inne på i en tidligere artikkel så har gutter litt forskjellige standard for hvilke jenter vi gjerne kan ha sex med, og hvilke vi vil bli sammen med.

  @Kong Salomon: Jepp, jeg hadde egentlig 5 punkter jeg tenkte å skrive om, og det var ett av de. Men det ble liksom langt nok med de tre aller vanligste:)

  SvarSlett
 11. "Hvorfor hevder du at jenter ikke bryr seg om utseendet og jobb, men oppfordrer gutta til å ikke falle for "nest beste" men heller satse og vinne?"

  Dette lurte jeg også på, fordi jeg bryr meg om utseende på de jeg treffer. Og selv om hva slags jobb en gutt har ikke er en dealbreaker for meg NÅ da de fleste har deltidsjobb eller studerer, så er allikevel ambisjoner og hva de håper på å oppnå her i livet likevel noe som er viktig for meg.

  SvarSlett
 12. Heisann! har lest flere av deres innlegg :) Virkelig bra.

  Slik jeg forstår det så mener du/dere at de fleste gutter og menn prøver seg på jenter som de vet de har en sjangs på? I og med at du sier at dere er redde for å ikke være "god nok".

  Så de guttene som prøver seg på meg synes egentlig jeg bare er helt ok? :) hehe

  Mvh Jente89

  SvarSlett
 13. @Feminist
  @Ananas

  Naa skal jeg ikke prate for guttene i bloggen her men jeg tror ikke uten videre at gutter tror jenter ikke gaar etter utseende. Dette er veldig personlig og det finnes gutter som gir en lang faen i utseende, akuratt som det finnes jenter som bryr seg veldig mye om utseende.

  Men naa er det slik i dag at gutter faar mer aksept for ikke aa vaere saa super pene. Det er ogsaa mer akseptabelt at yngre pene damer blir sammen med eldre ikke saa pene gutter. Generelt sett er det mer fokus paa jenters utseende enn gutters.

  Det er ikke til aa komme bort fra heller at gutter pleier (dvs. spor du 1000 gutter og 1000 jenter, saa vil guttene vaere mer utseende orientert) aa legge mer vekt paa utseende enn jenter. Og at gutter kan lettere kompansere for et daarligere utseende med andre personlighets trekk enn det jenter kan.

  Med det sagt, saa er det selvfolgelig mulig for jenter aa dra seg opp mange hakk med personlighet ogsaa. Jeg tror alle gutter har minst en erfaring med en dame som nodvendigvis ikke var saa pen, men som han synes var drit heit pga personlighet.

  SvarSlett
 14. Visste ikke at gutter tenkte sånn. Vi jenter er DE bitchene i forhold:)

  SvarSlett
 15. Hmm... kan du si noe om grunner som: Vil ikke være sammen med hun pene jenta fordi hun har tusen kåte gutter som prøver seg på henne konstant? Noe den typen? Fordi det vet jeg det er mye av der ute.

  SvarSlett
 16. Jeg er en som aldri har turt å gå etter de jentene som jeg VIRKELIG synes er heite da jeg ikke har ansett meg selv for å være god nok, men heller "safet" med noen jeg synes har vært sånn midt-på-treet. Når jeg leser denne posten så skjønner jeg at dette er en helt idiotisk tankegang. Bookmarker denne for gjennomlesning før hver bytur fremover ;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...