lørdag 16. april 2011

Klysa

Klysa. Elsket og hatet. Det er fyren noen jenter gaper etter, mens andre jenter stikker fingern i halsen for å illustrere hvor lite de liker han. Dette vil være det første innlegget av en serie hvor jeg skal ta for meg forskjellige stereotypiske "image" utifra kles og hårstil.


Klysa går ofte i dyre klær med godt snitt, gjerne i forførende farger og har en hårstil som understreker det hele. I et rom vil han alltid være best kledd, ofte overpyntet. Han er ikke redd for å vise personligheten sin og kommuniserer det iskaldt igjennom forførende ansiktsmimikk. Det fins mange som prøver å etterligne klysa, men særdeles få klarer å gjennomføre helhetsinntrykket som kreves for å få det til å fly. Under ser du bilder av typiske klyser.

Jenter: Hva syns dere om stilen, og kunne dere hooket opp med en gutt kledd slik?

Gutter: Hva syns dere om stilen, og kunne dere gått kledd slik selv?

- Kim

21 kommentarer:

 1. Ikke min type, at all. Har til gode og like en gutt med sånn stil (og evt attitude).

  SvarSlett
 2. Synes den stilen der er litt overkill...

  SvarSlett
 3. Jeg er gutt og jeg mildt sagt hater dem...
  Vet ikke hva det er med dem. Dem står der med ett stein-ansikt og er totalt ureaktive til alt av menneskelig liv rundt seg. Prøver man å prate med dem så får man mest sannsynlig ikke svar, og hvis man får svar så er det bare ett klysete frekt svar som gjør at man blir dytta lengre ned på en måte.
  Argh, dem er alltid høyere enn meg. Selv er jeg 1,75, men dem står der 1.90 høye i seilersko, partysvenske-sveis og null respekt for folk rundt seg. Av en eller eller annen irriterende grunn så får dem som regel med seg en dame hjem. Jeg skjønner ikke hvordan!!! Gi meg svar nå! hvordan kan en totalt gjennomført douche få damer? han er jo bare høy på seg selv og gjennomført drittsekk...

  SvarSlett
 4. nei. Chuck Bass er kul, men i virkeligheten er det bare nasty, haha

  SvarSlett
 5. Jeg er gutt, og jeg digger stilen. I selskap eller litt mer formelle anledninger kan jeg gjerne gå kledd sånn!

  SvarSlett
 6. Jeg kunne ikke ha hooket opp med en klyse, fordi jeg er litt på motsatt side av personlighetsskalaen. Dessuten tenner ikke slike mennesketyper meg, selv om jeg kommer overens med de sånn ellers (jobbsammenheng osv). Men likevel beundrer jeg jo klesstilen, for de har jo en fantastisk sans for gjennomført stil!

  SvarSlett
 7. Synes stilen er utrolig kul å se på når en person er skikkelig gjennomført. Men kunne nok ikke gått slik selv, er litt for laidback til det.

  SvarSlett
 8. Feminist (22)17.04.2011, 14:02

  Chuck kunne fått meg når som helst :P Ellers så liker jeg stilen, men ikke personligheten som ofte følger med.

  Det er noe sexy med gutter som kan å kle seg ;)

  SvarSlett
 9. Alle menn skulle gått kledd slik og oppført seg sånn! Jeg bare digger den stilen, jeg:)

  SvarSlett
 10. Må skille mellom antrekk og oppførsel nå da. Innlegget (og noen av kommentarene) setter tilnærmet likhetstegn mellom disse to.

  Snu litt på flisa: Hva med en klysete holdning og fett antrekk? Eller en klesstil som vist på bildene, sammen med en sosial og hyggelig væremåte?

  SvarSlett
 11. @Eigir: Nå var for så vidt poenget til Kim å beskrive en stereotypie, og da hører både oppførsel og antrekk sammen. Ellers henger det jo ikke sammen og blir ukongruent i forhold til stereotypien/rollen.

  Stilen er for så vidt "aldri" noe jeg kunne ha gått med selv da det ikke passer min personlighet, væremåte og type miljø jeg liker å hører hjemme i, men det er en stereotypie som har sine fordeler og ulemper som alle andre; man treffer et lite segment med jenter hardt hardt hardt, men ekskluderer en hel haug andre.

  Andreas har jo skrevet et innlegg om de tre "hovedstilene" hvor blant annen en sofistiskert stil, som mange av bildene over har, er inkludert:

  http://www.0330.no/2010/11/klr-og-stil-hvilken-stil-skal-jeg-velge.html

  SvarSlett
 12. Jeg er en jente. jeg kunne aldri ha falt for en gutt med den stilen der. det øser at han tenker mye på penger, at han er slesk, arrogant osv... ikke min type. men kan inndrømme at jeg liker gutter som går med dyre klær, men det der blir for mye!

  SvarSlett
 13. Jeg berømmer dere for å bruke Pilgaard, Chuck Bass og reklamebilder for Ralph Lauren i ca halvparten av bildene. Når det er sagt, jeg digger stilen. Skulle gjerne hatt nok "swag" for å kle den, men enn så lenge holder det ikke.
  Og hva personligheten angår? De er sikkert fete folk, men ikke alltid de er like appellerende til meg.

  SvarSlett
 14. det e tilsyvende sist attituden og holdningen som avgjør for meg ka som e tiltrekkende. chuck bass e stud og mann, mens petter e klysa og klein. selvom begge kjøre samme klesstil. ein mann som kler seg bra e ekstremt viktig, men det må for min del bør man isje bli for forfengelig! det e rett å slett usexy og lite MANN

  SvarSlett
 15. Nei faen da, du kan ikke legge ekle paradise Petter i samme kategori som Mr. Bass!! Den ene er selvsagt fiktiv, men helt klart ikke en klyse. Åååh. Delig.

  SvarSlett
 16. Ugh.. Aldri i verden om jeg hadde blitt tiltrukket av ei klyse. Kan ikke ha en type som er mer jålete enn meg selv! Han skal være såppas sikker at han ikke må planlegge nøye hvordan han skal kle seg hver dag.

  SvarSlett
 17. Kjører "klysa"-klesstilen hver dag på skolen selv (Chuck Bass sin), men attituden selvfølgelig, klarer jeg meg uten :)

  SvarSlett
 18. samme her, kommer fra oslo vest, kler meg slik, men oppfører meg absolutt ikke som en klyse. Kunne aldri tenkt meg å kle meg i "gangster kæer" som vi gjorde i 6 klasse og mange i ditrisktene fortsatt gjør. Derimot er det ofte en sammenheng mellom dennes stilen og klysete oppførsel.

  SvarSlett
 19. Det er bare én Bass jeg vil spille på.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...