lørdag 2. april 2011

Hvordan jeg tar telefonnummer

Jeg smiler meg inn døra på utstedet. Prater litt med dørvakten om hvor lite jeg ligner på legitimasjonen min før jeg går videre inn på utstedet. Mens jeg beveger meg innover holder jeg øyekontakten og smiler svakt til de jentene som ser på meg. Jeg ser rundt meg etter et bra sted å stå der jeg både har oversikt over så mange jenter som mulig og samtidig har noe å lene meg inntil. Jeg kan bli stående der en god stund å prate med kompiser.

Det tar ikke lang tid før jeg har valgt meg ut enten ei jente jeg kunne tenkt meg å bli bedre kjent med. Jeg blir stående der å observere, og samtidig prate med kompiser, til jeg føler at det er riktig å gå inn. Noen ganger tar det ti sekund, andre ganger en halv time.

I det jeg går mot henne tenker jeg egentlig ikke så mye annet enn at jeg grovt sett har lyst til å finne ut hvem hun er. Vanligvis får vi øyenkontakt før jeg faktisk har kommet helt bort. Man merker når noen er på vei mot deg for å prate. Da smiler jeg bare for å vise at jeg ikke har fæle intensjoner, og samtidig kommunisere at jeg bare er en hyggelig fyr som vil prate med henne. Jeg setter meg ned eller stiller meg ved siden av henne før jeg rekker ut handa, smiler med lukket munn, løfter øyebrynene (for å vise tilgjengelighet) og sier "Hei, jeg heter Andy".

Hun har så langt ingen grunner til å avvise meg. Jeg spør hvem hun er ute med, hvor hun bor, og hvem hun bor sammen med (for å finne ut mer om konteksten; er hun ute med venner jeg også bør inkludere i samtalen, hvilke cafeer bor hun i nærheten av, har hun kjæreste? etc.). Du må ikke tro dette er spørsmål jeg bare fyrer av og at jeg hopper til neste spørsmål så fort jeg har fått svar. Dersom hun er ute med noen kollegaer er det for eksempel selvfølgelig kult å finne ut hvor hun jobber og lignende. Som regel får man også spørsmålene i retur.


Etter å både ha gitt hun sjansen til å si at hun ikke er tilgjengelig for kvelden, samtidig som begge har fått en viss oversikt av hvordan hverandre er, stiller jeg spørsmål for å finne ut hvem hun faktisk er, hvilke interesser hun har, hva framtidsplanene hennes er etc. Altså kort sagt leter jeg etter om hun har de kvalitetene jeg ser etter i ei jente, samtidig som jeg hele tiden har en underliggende intensjon (i dette tilfellet å ta nummeret hennes å treffe henne senere).

Etter hvert, når jeg har prata nok med henne til å ha funnet ut at hun faktisk er en person jeg kunne tenke meg å treffe igjen, får jeg nummeret hennes, før jeg prater litt til med henne og så stikker. Akkurat hvordan jeg gjør det kommer an på konteksten. Skal vi stikke videre er det naturlig å si: "Jeg må stikker videre, men det var kult å prate med deg. Få nummeret ditt så tar vi en kaffe til uka." Har du bare lyst å prate med kompisene dine igjen kan man si: "Føler meg nesten litt slem mot kompisene mine som sitter her å prater med deg hele kvelden. Få nummeret ditt, så tar vi en kaffe til uka.". Deretter er det egentlig bare å ta opp telefonen din, som om det er en selvfølge at  hun sier ja, lagre nummeret. Gjerne prate litt til. Og si hadet.

Poenget her er egentlig å vise hvor enkelt dette er på overflaten. Dette er et gjennomsnitt av alle numrene jeg har tatt, og vanskeligere enn dette er det ikke. Men samtidig som alt dette "overfladiske" skjer, er det hundrevis av ting som foregår i bakgrunnen og som regel koker om du får resultater eller ei ned til et par ting: Hvordan følelsen din av overflod er, hvor kjekk du er (ikke pen), hvor sterk intensjonen din er, og om du virker som en fyr som faktisk stemmer overens med forventningene hun og venninnene hennes har til en fyr hun kan møte igjen. Dersom dette ikke er på plass, vil selvfølgelig sjansene for at dette fungerer for deg bli mindre. Ergo: Får du ikke resultater er det ikke "hva du gjør" du må jobbe med, men "hvordan du gjør det".

 
- Andy

13 kommentarer:

 1. Er det noe forskjell på denne rutinen for #-close i forhold til hvordan du oppnår k-close?
  + Det står lite om kroppsspråket/kinoen. Noen tips på hvordan man inkluderer det?

  -Complex

  SvarSlett
 2. Dette var da utrolig enkelt forklart og skrevet til deg aa vaere Andy? Og er det virkelig "taktisk" smart og gaa rett bort til en jente og introdusere deg? I mitt tilfelle, funker det bedre og heller vente til jenta spor om ditt nr, og ta dette som en IOI (indicator of interest).

  Foler det aa direkte innlede en samtale med aa introdusere seg selv sjelden skaper noe spenning.

  Men igjen er det godt mulig det fungerer bra mtp paa aa kun skaffe seg et tlf nr kjapt. (Noe jeg ogsaa er litt imot, da du har mye mer makt hvis DU faar nr til dama)

  -Doc

  SvarSlett
 3. Kvinnelig leser her - og jeg lurer egentlig bare på; hva ER kvalitetene dere ser etter hos en jente?

  SvarSlett
 4. Dere snakker om at man ikke trenger å være ultrakjekk for å gjøre et godt inntrykk på en jente, og det er så absolutt sant.
  Men hva hvilke sjangser tror dere gutten har, som i et eksempelvis tilfelle er lavere enn jenta, kraftig bygd eller fet?

  Har overhørt venninder si "Jeg kunne aldri vært sammen med ham! Han er jo 10 cm lavere enn meg."

  SvarSlett
 5. Du gir iallfall meg mer selvtillitt når du publiserer innlegg som dette. For det er faktisk ikke vanskligere. Sjekket det ut i kveld/natt. 2 telefonnummer! Hadde rådene dine i bakhode når jeg stod der! Det skulle gå noen drinker før jeg turde, men var med mine fulle fem og de gikk enkelt hjem. Og jeg vant gratis drikke i veddemål med mine kamerater:-)hehe..

  - spank you very much- :)

  SvarSlett
 6. Complex:
  Du lærer mer om dette på en bootcamp med GodeVibber, hvorfor ikke ta en?

  SvarSlett
 7. Hvor lang tid ut i samtalen med jenta merker du om hum vil gi deg nr sitt eller ikke?

  SvarSlett
 8. Complex: Både ja og nei. Framgangsmåten er omtrent den samme, men intensjonen gjør at man spør litt andre spørsmål, svarer litt annereldes på spørsmål, bygger litt mer spenning etc. Turen blir litt annerledes ved å ha en intensjon om å reise fra Oslo til Bergen enn fra Oslo til Stord, men ikke så annerledes :)

  Doc: Takk :) Har du tenkt på at å i det hele tatt prøve å finne ut om jenta er interessert i deg kommuniserer en del ting om deg som du ikke vil kommunisere? Ellers er det forøvrig mannens jobb å ta nummer, gå for kyss, etc.

  Kvinnelig leser: http://www.0330.no/search/label/dr%C3%B8mmejenta

  Anonym som lurer på vekt: Det er fint mulig å veie opp for det på andre måter. Ellers er det skrevet mye om issues tidligere her på bloggen, finner du ikke svar får du nesten vente på boka :).

  Profeten: <3

  Pedro: Du vet som regel ikke før du spør.

  SvarSlett
 9. Denne likte jeg :)

  SvarSlett
 10. Doc:
  Jeg har flørta ute med mange gutter, men tror jeg aldri har spurt om nr. til noen gutt før. (Dog, har noen ganger lagt til noen på facebook dagen etter, uten at det er så kjempelur ide)

  Så da kan det jo vere du må vente forgjeves og konkluderer med at jenta ikke er interessert. Mange jenter gjør ikke det, eller har en veeeldig høy terskel for å gjøre det. Så da mister du kanskje jenter som kunne vært interessert.

  En annen ting: Han skriver at han da har mye mer maktom jenta spør. Makt i dating- er det noe dere kunne utdypet litt om?. Både jenter og gutter er jo livredde for å vere den som ligger under i makt og man gjør alt for å unngå dette. Men man må jo gi noe av seg selv for å få noe tilbake når man skal bli kjent med en ny person. Eksempel på den makten er jo å ikke vise for mye interesse. Men jeg vill nok blitt mer tiltrekt av en person som er trygg nok til å stå for det de mener, f.eks. vise interesse på en laidback måte. Som dere har skrevet om.
  Jeg bare lurer på om mange gutter spolerer sjansene sine med å vere livredde for å miste makt? Hva mener dere?

  SvarSlett
 11. Når du går bort og prater med ei jente både nigthgame og spes daygame, så skjønner hun hvorfor du kommer bort, om du bruker "dumme" rutiner og ror rundt grøten så skjønner hun det uansett. Hvorfor ikke bare være ærlig og vise at du har "baller".
  Det er mer tiltrekkende for jentene at du har baller en at du ikke tør innrømme hvorfor du kom bort. Du virker søt, ta en kaffe(eller noe annet) en dag? Og forvent at hun er med og gi henne mobilen.
  Jeg har også hatt en noen jenter jeg ikke har closet som har lagt meg til på face/Nr closet meg, men hvorfor satse på det?
  Guttens jobb og lede/eskalere. :)

  Cheers

  SvarSlett
 12. Kjekkas. Liker!

  SvarSlett
 13. @lysjenta

  Helt klart at begge parter vil ha mer makt en den andre naar man dater noen, men problemet er at mange misforstaar dette med makt mellom to personer. De fleste tror det er investering som gjelder, den som investerer minst har mest makt. Men det aa investere mye betyr ikke nodvendigvis at man mister makt, det er heller at folk har en tendens til aa legge mye verdi i ting de investerer i.

  Grunnen til at folk vil ha mer makt eller staa i en hoyere posisjon enn den andre er fordi det er da mindre sansynlig at den andre personen avviser dem. Personen med hoyest makt er vanligvis den som sier nei og gaar vidre, saa det folk egentlig verdsetter er aa beholde egoet ved en eventuell avvising. Hvis man foler at den andre personen har mer makt og at det er mulig at man snart kan bli avvist har mange en tendens til aa bli desperate og prove sitt beste for aa utjevne makt balansen. Noe som igjen bare gjor vondt vaerre.

  De som er flinke med det motsatte kjonn kan fint vise masse interesse uten aa miste noe "makt" i interaksjonen. En av grunnene til dette er noe som jeg ser gutta i denna bloggen nevne masse, overflod. Hvis en gutt vet at hvis denne jenta avviser han kan han lett finne en ny en saa mister han ikke noe "makt" av aa vise interesse. Han kan fortelle jenta at han liker henne eller synes hun er sexy, fordi selv om hun sier nei saa vet han fint at han kan finne seg en ny. Ofte plukker jenter opp at gutten har denne holdninga (noe du kanskje har merket selv hvis du har vaert i en slik situasjon) og oppfatter gutten som selvsikker (noe som igjen er tiltrekkende).

  Det samme gjelder forsovidt for jenter, de kan fint ogsaa vise interesse uten aa miste "makt" saa lenge de er sikkre paa seg selv. Saa lenge man ikke legger sitt selvbilde og sin egen verdi i en interaksjon og gir litt faen i om man blir avvist eller ikke saa taper man ikke noe paa aa vise interesse. (De fleste har opplevd dette paa byen naar de er i forhold)

  Men det er helt klart som du sier paa slutten, mange gutter spolerer sjansene sine totalt ved aa vaere livredde for aa miste "makt". De putter hele egoet sitt inn i interaksjonen og er livredde for aa bli avvist. Saa de velger heller aa ikke eskalere enn aa ta en liten risiko og vise interesse.


  Dette er grunnen til at jeg cringer (daarlig i norsk etter mange aar i Tyskland) litt naar jeg leser det Doc skriver, det er sikkert riktig som han sier at han faar mer ut av jenter som liker han saa godt at de gir han nummer sitt. Men paa den andre siden, hvor mange jenter har staatt der aa prata med han og haapa paa at han skulle eskalere litt uten at han gjor noe?

  Personlig ble jeg utrolig mye bedre med jenter etter at jeg la egoet igjen hjemme og starta aa gi litt mer faen. Ja jeg faar selvfolgelig en del avvisninger, spesiellt naar jeg har daarlig tid og bare bestemmer meg for aa se hvor landet ligger for jeg maa gaa. Men paa den andre siden faar jeg ogsaa mange flere dates og jeg learer mye mer enn jeg gjorde for naar jeg alltid var redd for aa bli avvist.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...