søndag 29. mai 2011

Er det greit å date flere jenter samtidig?

Gjelder det forskjellige regler for utroskap når man dater og når man er sammen? Og ikke minst: Er Andy et svin?Personlig tror jeg det finnes litt glidende overganger og gråsoner her. Hvis jeg møter en jente på byen, finner tonen, utveksler telefonnummer og avtaler å møtes igjen, så er vi kanskje offisielt på "dealern", men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke føler noen forpliktelser om å ikke samtidig flørte med andre, og jeg hadde ikke blitt sur om jeg fant ut at jenta også hadde avtalt en date med en annen uka etter.

Det er mulig jeg er unormalt lite sjalu, blasert eller følelsesmessig avstumpa, men jeg vil påstå at man umulig kan vite om vedkommende virkelig er noe å satse på så tidlig i prosessen. Å vente med å flørte med andre til man har funnet det ut synes jeg blir litt absurd. Tenk om man skulle være så "flink" på en nettdatingside også? Kun sende ut EN melding til en jente man liker, vente fire dager på svar, sende melding tilbake osv uten å engang SE på profilene til andre jenter.

Hvis man har et åpent og ærlig "vennskap-med-fordeler" gående, er det også "lov" for begge parter å flørte og holde på med andre. MEN da er det samtidig viktig at man faktisk ER ærlig med hverandre. Jeg mener ikke at man nødvendigvis må sette seg ned og prate sammen og definere alt, så lenge det er VELDIG tydelig hva greia er. Men det er viktig at ikke den ene parten tror at man er på vei inn i et forhold eller at man har andre intensjoner enn man faktisk har.

Jeg tror grensene for når det er greit og ikke greit går på hvor sterke følelser den andre har. Selv om man kanskje ikke er "sammen" enda så har man litt mer moralsk ansvar dersom man vet at jenta ville blitt knust dersom hun visste at du holdt på med andre. Men hvis jenta har sterke følelser for deg som du ikke kan gjengjelde så burde du strengt tatt ha kuttet henne ut for lenge siden. Spesielt hvis du innerst inne vet at hun er uaktuell som kjæreste uansett.

Det går an å argumentere for at man ved å date flere jenter får bedre "sammenligningsgrunnlag" og dermed kan bli ekstra sikker på at den ene man ender opp med til slutt faktisk er den rette. Det er ikke sikkert at å bli sammen med den første og beste man møter er så lurt i det lange løp det heller. Det kan hende man sårer den andre enda mer ved å gå inn i noe bare fordi man hadde "lyst på kjæreste der og da".

Så: Var Andy et svin? Utgangspunktet er at han som 19-åring "holdt på" med to jenter samtidig. De var altså ikke sammen, og han var nok tydelig på at de ikke kom til å BLI sammen. Etter hva jeg har forstått var det jenter han "holdt på med", dvs hatt sex med tidligere. Han valgte å la være å sjekke opp jenta han likte godt fordi han oppdaget at de kjente hverandre. Så sånn sett gjorde han ihvertfall et etisk riktig valg der og da. Spørsmålet er om det er ok å ha sex med to jenter i samme tidsperiode.

Min personlige mening (som jeg ikke pålegger noen å være enig i) er at å møte to jenter for sex med gjevne mellomrom er et helt ok og ganske personlig valg dersom det er noe alle parter synes er ok og er inneforstått med. Det er ikke sikkert de ville likt å få vite om hverandre, så det blir egentlig et spørsmål om hva Andy selv synes er etisk riktig. Jeg tror ikke jeg som utenforstående egentlig kan vite nok om situasjonen til å mene enten det ene eller andre.

Hvis man er sammen i et monogamt forhold så vil jeg definitivt si at man er et svin hvis man møter andre, det er jo utroskap. Men hvis man bare "dater" eller "holder på" mener jeg at det blir et spørsmål med så mange gråsoner og flytende overganger at man er nødt til å ta veloverveide valg der og da. Det viktigste må være at alle involverte har det greit og at ingen blir såra unødvendig.

Hva mener DU? Bruk kommentarfeltet!

-Andreas

14 kommentarer:

 1. Dette var teorien, men hva gjør dere i praksis? Hvor lenge og hvor mange dater dere samtidig? Selvsagt avhenger dette av hvor godt dere liker de enkelte (om en av dem utpeker seg som spesielt interessant?),men hvor lang tid pleier det ta før dere blir sikre på hvem dere vil gå videre med?

  Og: har dere alltid som intensjon å se om en jente kan bli kjæreste på en date, eller er endel av dem med jenter dere vet ikke er kjærestemateriale og som dere kun dater for morro (og valgmuligheter, overflod og det der)?

  SvarSlett
 2. Angående det å ta veloverveide valg..hvordan skal man gjøre det når man ikke vet hva som er normen? Er det normen nå å gå utifra at den andre dater flere samtidig? Føler det er så risky nå siden folk har helt forskjellige meninger om hva som er normalt (gjerne etter hvor mye de har vært involvert i aktiv dating eller ikke). Å være åpen om hva man gjør virker som det eneste riktige, men samtidig blir det kanskje litt vanskelig å få en jente til å stole på deg og åpne seg om hun vet at hun bare er en av fem.

  SvarSlett
 3. @Anonym 00:01: Det tipper jeg varierer veldig fra person til person. Er man ordentlig forelska har man ofte ikke det store behovet for å møte andre uansett. Det andre spørsmålet ditt er også veldig individuelt.

  SvarSlett
 4. @Anonym 00:05: Jeg tror ikke det er noe poeng å tenke så mye på hvor mange den andre eventuelt dater. Konsentrer deg heller om at den tiden dere har sammen er kjempebra. Tror ikke det finnes noen "norm", folk er forskjellige.

  SvarSlett
 5. jeg synes det er helt okay å date flere samtidig. som du sier så vet man jo ikke hvem man liker før man har "prøvd" dem...

  SvarSlett
 6. Jeg tror grunnen til at mange blir veldig når de hører om at noen dater flere samtidig er at de enten har hatt en dårlig opplevelse eller en venn av dem har hatt en dårlig opplevelse. Gjerne utroskap i forhold så de drar "dater flere" rett til "utroskap".

  Noe som man ofte ser om andre temaer også i sjekke miljøet. Eks være mer dominant og tørre å ta seg til rette. Mange tenker da med en gang på et eller annet rasshøl som tok det alt for langt og blir super negative.

  Uansett personlig før jeg var i et monogamt forhold så pleide jeg å bringe opp tidlig i samtalen (når vi spør hverandre om singel, etc...) at jeg ikke var ute etter noe seriøst forhold. Etter å ha sagt det var det hennes valg om hun ville fortsette med meg eller finne seg en annen.

  Så tok jeg det opp igjen etter sex første gang for å være sikker på at hun var klar over hvor jeg stod. Etter det kan man nesten ikke gjøre så mye mer, man må bare være sikker på å ta det opp igjen med jevne mellomrom og å se etter signaler på at hun eller du får for mye følelser.

  Jeg mener å huske jeg lærte dette for lenge siden fra en post som Hjerterknekt skrev, men mulig det var en annen kilde.

  Uansett jeg synes det funker bra, det endte opp med at jeg ble sammen med en av damene hvor forholdet startet slik. Så det er absolutt lov å gå inn i et forhold hvis begge er klar for det, men det er viktig at begge er ærlige når de føler de vil ha noe mer.

  SvarSlett
 7. Jeg syns ikke det er noe galt i å date flere personer samtidig så lenge man er åpen om det. Men dette med å date flere for å finne ut hvem man passer bra med, og eventuelt ta det videre med denne personen, forstår jeg ikke helt.
  Personlig har jeg forskjellig innstilling til gutter som dater flere og gutter som holder seg til en om gangen. Dersom gutten er åpen om at han dater/"er på dealern" med flere jenter så instiller jeg meg på at det ikke kommer til å bli noe mer enn bare vennskap og sex. Da er han ikke noe mer enn en hyggelig kamerat som jeg av og til har sex med, og han blir ikke noe mer enn det, selv om han kanskje kunne blitt noe mer dersom han ikke hadde hatt så mange andre jenter samtidig. Men dette er jo selvsagt veldig individuelt, og ting som ikke fungerer for meg, kan jo hende fungerer veldig bra for andre :)

  SvarSlett
 8. heisann, ønsker å få meningen deres om en situasjon jeg er midt oppi akkurat nå:
  jeg studerer i utlandet og drar tilbake til norge(for godt) om ca 4mnd. har møtt ei jente som jeg har funnet god kontakt med, og hun er fra vertsnasjonen. Begge vet at det blir "slutt" når jeg drar tilbake, og at det ikke er noen mål i lenden å bli sammen. men vi oppfører oss som om vi er sammen. Og gjør alt det innebærer.
  mener dere det er etisk/moralsk/osv galt av meg å møte andre jenter i denne periode?
  på forhånd takk

  SvarSlett
 9. @Anonym 8,

  Du spør om noe du allerede vet svaret på her. Hvis du har gitt indikasjoner på at dere er monogame og hun ikke er klar over at du kanskje vil møte andre folk. Eller hun ikke er 100% klar over at dette blir slutt når du drar hjem så er det galt.

  Den eneste som kan fortelle deg om det er moralsk ok å møte andre jenter er den jenta du er sammen med nå. Så du må snakke med henne om det og forventningene dere har for forholdet. Jeg tenker eneste grunnen til at du ikke har snakket med henne om dette er at du er redd for at hun ikke er med på det eller at hun vil gjøre det slutt.

  Så snakk med henne og sjekk at hun også vet at det blir slutt om noen mnd. Så kan du evnt diskutere om dere vil fortsette å være sammen men kanskje åpne forholdet mer.

  SvarSlett
 10. Enig at man kan date flere samtidig, men det vesentlige i forrige innlegg var vel heller det at Andy hadde hatt seg med to VENNINNER, og prøvde seg på den tredje, og var usikker på om de visste om dette, noe som tilsier at han ikke hadde vært helt ærlig.
  hvorvidt jentene visste om hverandre, hva de syntes om dette, og det faktum at Andy lot være å fortsette sjekkinga med den siste er viktige nyanser når man skal definere graden av "umoralskhet" og "svineri".
  Sånn bortsett fra at det hele var veldig fjortis.... :)

  SvarSlett
 11. Siste søte: Det er forskjell på å "ikke være helt ærlig" og å ikke prate om noe. Ser dog at jeg burde være klarere i ordlyden, men synes det er superinteressant at dette ble tatt opp da poenget med innlegget kun var underholdning.

  Jeg kan godt tenke meg at det ikke er så lett å forstå når man ikke har erfart det selv, men man trenger ikke direkte prate om noe for at bildet på hvordan forholdet deres er skal være klart.

  To personer som ser hverandre ofte, men som det aldri er noe kroppskontakt, flørtende blikk eller en seksuell undertone mellom er for eksempel høyst sannsynlig venner. Man trenger ikke alltid verbalisere det. Folk skjønner greia.

  SvarSlett
 12. Jeg mener det er viktig å verbalisere at følelsene man har for den andre har endret seg hvis de gjør det.

  Er man ikke lenger OK med å date andre, eller at den man treffer skal få lov å date andre, burde man si i fra. Da kan man ikke kalle den andre for fjortis eller drittsekk som bare gjør det de trodde var greit, når de ikke ante at følelsene den andre opprinnelig hadde har endret seg.

  Er man for eksempel i "et forhold" der man kun har sex, også får den ene plutselig følelser for den andre, og går rundt og tror at det kommer til å bli dem to..... hvem er det som er uærlig da?

  SvarSlett
 13. Hei jeg er midt oppi en greie, som jeg er usikker på.
  Jeg og det motsatte kjønn har kjent hverandre i 4mnd nå. Motsatte kjønn har sakt til meg at vi er kjærester. Men til den personens venner så blir det sakt at vi er venner og at vi holder på. Blir litt forvirra over at motsatte kjønn sier en ting til meg og noe annet til sine venner.
  Hva er greia? Er det fortidlig å si noe om forhold til begges venner el er det okey å si noe om oss?
  Motsatte kjønn har også møtt noen i min familie (min far), mens jeg har bror til motsatte kjønn.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...