lørdag 28. mai 2011

Et barn som blir frarøvet sjokoladen sin

Røde, livaktige kinn. Kullsvart hår. Uskyldige øyne som aldri har gjort, og aldri kunne tenke seg å gjøre noe galt. En kropp som aldri har vært brukt til annet enn å sjarmere gutter. Tanken om at dette kan være drømmedama slår meg stadig. En skikkelig usunn tanke å ha så tidlig i samtalen, men av og til er det bare uunngåelig. I over en time hadde vi vært fanget i en virkelighet vi selv hadde laget ved første håndtrykk. Alt rundt forsvinner og det føles som det bare er oss to på utstedet, pratende over et slitt bord innerst på utestedet.

En nål sprekker bobla. Hanne som jeg hadde vært på dealern med en stund slår seg ned ved siden av meg og legger hånda diskré på låret mitt under bordet. Hun virker full, og ikke særlig interessert i å prate, så jeg prøver å sette plaster der hullet ble laget i bobla for å fortsette samtalen med min nye framtidige kjæreste. Hånda på låret mitt var helt ufarlig så lenge den holdt seg under bordet og utav synet for kveldens nye offer.

 Jeg klarer det. Få samtalen i gang igjen altså. Vi er like oppslukt i hverandre som sist. Som om hvert ord som kom ut av kjeften til en av oss var verdens viktigste. Det er sjeldent jeg møter på jenter som jeg faktisk klikker med så fort. For man blir ganske flink til å late som om man klikker med de fleste etter hvert som man har pratet med en del mennesker, derfor blir de få gangene det virkelig klikker ekte og naturlig ekstra verdsatt.
Bobla sprekker igjen. Sandra, ei venninne av Hanne som også satt seg ned, og ei jente jeg også er på dealern med, setter seg ned ved siden av jenta med det sorte håret (som jeg aldri fikk med meg navnet til). Vi veksler kjapt noen ord, før hun havner i en så dyp samtale som man kan komme i ved høyt alkoholinntak, med Hanne. Jeg har alltid lurt på hvor mye de to hadde pratet om meg, og om de begge visste at de holdt på med samme fyr. Selv om jeg liker å leve i min egen verden der ingen jenter prater sammen om hvem de holder på med, var nok ikke dette tilfellet i denne situasjonen. Men jeg fikk fortsette å spille dum.

Sandras fot legger seg inntil min under bordet, og gnir seg oppover og nedover leggen min. Med en hånd på låret og en fot gnikkende til låret mitt prøver jeg igjen å fange oppmerksomheten til den nye jenta, som åpenbart er keen på å prate mer. Vi fortsetter der vi sist slapp og jeg prøver så godt jeg kan å mentalt stenge ute de to jentene på høyresiden min, og forøvrig også de andre menneskene på utstedet.

Det går noen minutter før jeg i sideblikket ser Sandra reise seg. "Skal vi stikke?" sier hun. Alle tre jentene reiser seg kjapt. I kampens hete hadde jeg rett og slett oversett at jenta jeg prata med også var ei venninne av de to andre jentene. Å ta nummeret hennes her ville også være helt feil. Selv om jeg er illsint på meg selv, trist (som et barn som blir frarøvet sjokoladen sin) og overrasket, prøver jeg å forholde meg så kald jeg kan til situasjonen. Jeg vifter med ølen min, takker for kvelden, og blir sittende alene på det samme slitte bordet jeg hadde sittet på de siste to timene.


- Andy

11 kommentarer:

 1. Min første tanke er at dersom dere virkelig fant tonen så bra som du trodde(?), ville hun ikke tillatt de 2 andre å lage hull i bobla. Sier litt om hvilke issues disse jentene har seg imellom, LITE sannsynlig at denne venninnegjengen kommer til å fortsette å holde sammen gjennom livets skiftende faser.

  Min andre tanke er at _noen_ må ha glemt å kommunisere hvilke "regler" dere spiller etter. Men mange (både gutter og jenter) er jo livredde for akkurat det, fordi de tror spenningen blir borte.

  SvarSlett
 2. Dette er ikke bare en god historie, men det er også en skikkeliggod novelle. Spennende lesning :P

  SvarSlett
 3. Jeg beklager, men jeg klarer ikke helt venne meg til dette "være på dealern med flere" konseptet. Føler ikke vi har helt den samme date-kulturen her i Norge som i USA, og selv om dere gjør en iherdig innsats og går på flere dates (og slik kanskje er nærmere amerikansk), så er det noe i meg som rynker på nesen når du beskriver situasjoner som dette.

  Føler at å date flere er helt greit sålenge man er åpen om det (som i mitt hode vil si at man aktivt kommuniserer det, ikke bare unnlater å nevne de 5 andre du dater). Men om jeg møtte en og vi datet og følte vi hadde en veldig god tone, så hadde jeg blitt overrasket (les: skuffet/såret) om han samtidig datet andre. Når synes dere egentlig grensen for å date andre går? Det er lov helt frem til det eksplisitt er avtalt å være "exsclusive"? Tror dere norske jenter flest er enige i dette?

  Nå skal det nevnes at jeg nok ikke ville "sløst" tid på å date et utall folk man hadde halveis connection med. Man merker ganske kjapt om noen er noe å satse på, og hvis man først liker noen godt nok til å gå på flere dates (som i jeg forstår som: utforske muligheten for om man kan bli et par), så forstår jeg ikke hvordan man kan like x antall andre like godt samtidig. Iallefall ikke over en lenger periode. Da dater man jo mer for gøy/sportens skyld, noe som er fair enough sålenge jentene er klar over det. Men Andy sin lille nervøsitet over for hvor mye de jentene snakket sammen sier meg at han kanskje ikke er så åpen om det som han burde. Hvis han syns at å date flere samtidig er rett, så er det helt greit, men da må han jo kunne stå for det også?

  SvarSlett
 4. siste anonym,
  enig med deg! åpen kommunikasjon er nok den beste måten å unngå å såre/lure noen på. Men husk at Andy og jentene (mest sannsynlig!) er rundt 20 år, og uansett hvor "smooth" han er, så er han fortsatt ikke moden nok til å takle slike situasjoner på en best mulig måte. Ikke meningen å virke nedlatende og fordomsfull, men jeg tror ikke at folk i den alderen har lært seg alle "reglene" enda- det tar nok noen år til før de lærer. Tror nok ikke at venninner i 30årene ville alle 3 rote med samme fyr, eller at en 30år gammel fyr ha prøvd seg på alle 3 venninner- MED MINDRE han er en ordentlig douchebag, eller hvis det er helt greit for jentene (og er det noen gang det?!)

  Poenget mitt er vel det at en 20åring har lettere for å virke som en "dawg", selv om han egentlig er en snill gutt. Tar jeg feil, Andy? Hvis noen, ung eller gammel, lurer jenter med vilje, så trenger de virkelig å ta et "bli voksen"-kurs.
  Resten av spm kan gutta svare på :)

  SvarSlett
 5. Mimi; Alder er ingen unnskyldning for å være douchebag :P

  SvarSlett
 6. Eg vil seg bullshit på dette innlegget. Dokker e bra på markedsføring. Det bler ded samme som å sei at Warpig drar på annet ennn utseende. Men det stemmer ikke. Utseende ruler all. Oppførsel, klestil, etc funker veldig lite.

  SvarSlett
 7. Hihi, det er bra noen tar på seg ansvaret å kommentere dette. Situasjonen skjedde for over to år siden nå. Dog mener jeg at dersom du har lyst å date andre, mens du dater ei jente, er det tegn i seg selv på at du bør revurdere om jenta du dater er ei jente du kan gå inn i et forhold med.

  Ser at "å være på dealern med" kan være en litt missvisende setning her. Når jeg sier på dealern med mener jeg jenter jeg har sex med sjeldnere enn hver tiende dag, og som er fullt klar over hvordan forholdet fungerer.

  Enig i at dersom du dater noen for å finne ut om dere kan gå inn i et forhold så bør du ikke date andre samtidig. Men dette er jo etikk; hva du mener er gode eller dårlige handlinger. Subjektivt med andre ord.

  SvarSlett
 8. Ja, vet der er subjektivt om folk synes å date flere er rett eller galt, derav påpekingen av viktigheten om å være åpen om det. Men sånn helt seriøst så ser jeg gjerne at dere skriver et innlegg rundt etikk og dating av flere...tror det er mange som lurer og er usikre nå som trendene er i ferd med å endres på datingfronten.

  Belys gjerne flere sider..jeg er enig med deg her Andy, men ser jo at noen av de andre guttene i GV skriver at de har flere dates i uken med forskjellige jenter. Hva er deres tanker rundt dette, og hva sier de til jentene?

  Lurer spesielt fordi vi jenter elsker å føle oss spesielle og utvalgte, og vet ikke helt om jeg hadde klart å være helt åpen for en jeg visste datet flere. Og det irriterer meg litt, ettersom flere og flere tydeligvis mulit-dater :)

  SvarSlett
 9. "Og det irriterer meg litt, ettersom flere og flere tydeligvis mulit-dater :) "

  Der er jeg helt enig, å date flere samtidig er ikke optimalt, man utvikler potensielt følelser hos flere som man ikke kan innfri. Men dette er noe både gutter og jenter gjør. Jeg startet med dette selv når jeg merket at jeg kunne plutselig bare bli sittende som et spørsmålstegn etter flere dates og fant ut at hun egentlig datet andre og hadde funnet tonen litt bedre med en annen hun hadde datet samtidig (fikk vite i ettertid). Og dette er bare en av en rekke slike erfaringer. Det er jo den berømte "hva kom først av høna og egget", men for min del handler det om å beskytte meg selv og ha muligheter, da jeg lett kan falle for jenter som har vekket min interesse gjennom flere dates. Ved å ha alternativer uten å stå helt på bar bakke, motløs og nedbrutt, blir det lettere å takle den dagen man ikke hører noe mer (tydeligvis er den beste løsningen å bare la være si noe).

  Samfunnet er i endring og man stiller høye krav. Folk er single lenger i dag, ungdomsstiden varer lenger og alt skal være perfekt slik vi lærer gjennom media og billig tv-underholdning. Man kan heller ikke røpe sin interesse for tidlig, det er også turnoff. Det man vil ha, kan man ikke få og omvendt:)

  Hvis ei jente hadde sagt på date at hun ikke liker at man dater flere, så ville iallefall jeg respektert dette, men da ville hun jo røpt sin interesse for mye, så det ville vel neppe skjedd ;)

  SvarSlett
 10. Hvorfor må vi drive skuespill ovenfor hverandre? Kan det være SÅ vanskelig å si det som det er? (Er forresten ingen som tvinges til å "lære" noe som helst gjennom media og underholdning, det er LOV å tenke selv!)

  SvarSlett
 11. Vil tro at en skal være relativt kynisk om en klarer å slenge det rett i trynet på alle jentene man møter :) Vil tro at det er derfor de fleste unngår å ta det opp med det første, fordi det "skaper" stress.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...