lørdag 7. mai 2011

Selvdisiplin er oppskrytt

Har du en dårlig vane du ikke klarer å bli kvitt? Eller kanskje du rett og slett ALDRI klarer å tvinge deg selv til å gjøre noe du vet du burde gjøre?Selvdisiplin er oppskrytt. For all del, det er en fantastisk evne å ha, men for de aller fleste er det så vanvittig fort gjort å skli tilbake i gamle vaner og uvaner igjen etter en stund. Et lite svakt øyeblikk, og BAM, står du der og gjør akkurat det du har vært så flink til å ikke gjøre den siste måneden.

Personlig har jeg testet mye rart for å endre vaner. Men det jeg av erfaring har sett at gir varig forandring er:

Drastiske, permanente forandringer i omgivelsene mine.Er du avhengig av å sitte på internett til kl 5 på natta: Last ned et program som slår av PCen kl 2300 automatisk. Og la en kompis sette passord på det sånn at du ikke KAN endre på det.

Ser du for mye TV? Gi den bort eller KAST den. Bo helt uten TV, ihvertfall til du ikke har abstinenser lenger.

Tør du ikke å gå bort til jenter på byen? Bli enig med kameraten din om at dere begge putter 1000 kroner i en konvolutt. Bli enige om at dere begge må gå bort til 3 jenter hver for å få tilbake pengene. Hvis ingen av dere går bort til noen så blir dere enige om å gi bort pengene til et politisk parti dere ikke støtter.

Men kan jeg ikke bare ta det litt etterhv...Nei! Ta et valg en gang for alle.

Hopp i det, ikke dypp stortåa gradvis.

-Andreas

5 kommentarer:

 1. Delvis uenig i denne her.

  For meg føler jeg det er lettere å ta til meg små forandringer av gangen.

  Eks så bestemte jeg meg for å leve sunnere (dvs. kutte ut brusen, kutte ned på øl, trene mer, spise sunnere, osv...)

  Jeg prøvde å gjøre alt på en gang men det varte ikke mer enn en uke. Så etter det tok jeg det gradvis, kutta ut brus først. Så trene mere og spise litt sunnere, ikke hver dag men en eller to salater til middag i uka. Mindre ost, osv...

  Men er mulig dette er veldig individuelt og hva som funker for meg ikke nødvendigvis er riktig for andre.

  SvarSlett
 2. Hah, litt av noen tips! Vært spennende å hørt om de hadde funka :p

  SvarSlett
 3. Prøvde 1000kr opplegget..funket dårlig for meg.
  Jeg føler at det beste igrunn er å selv realisere hvorfor vanen er en uvane, og jobbe seg utifra det.
  For å ha en sykt lean kropp (som jeg prøver å oppnå) må jeg kutte ned brus, boller, brød o.l høytholdige produkter med karbohydrater.

  Selvrealisering!

  SvarSlett
 4. Viktig å påpeke at det er ENDRING i omgivelsene som er cluet her, ikke nødvendigvis å "hoppe i det". SMÅ, men PERMANENTE endringer får STORE utslag.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...