tirsdag 7. juni 2011

Jeg trenger en unnskyldning for å prate med deg!

Som de aller fleste vet eller har fått med seg etter å ha lest denne bloggen en stund er det ofte forskjell på det man prøver å kommunisere og det man faktisk kommuniserer. I dag tenkte jeg å gå litt nærmere inn på det som miljøet kalles åpning, og hva man kommuniserer med forskjellige typer av det. Åpning er det man gjør og sier aller først i det man kontakter en jente (eller gutt) man ikke kjenner.

Arne dulter en finger borti henne og sier: "Unnskyld, men kompisen min og jeg har et veddemål og jeg vant om jeg gikk bort og pratet med deg, så da måtte jeg nesten bare gjøre det da. Hei!". Aha, så du turte egentlig ikke gå bort til henne, men siden det var et veddemål så gjorde du det nesten(!).

Arne kjøper to øl i baren, gir den ene til henne og den andre beholder han selv. "Hei, nå kan vi prate". Det folk vanligvis tror de kommuniserer med dette er kjempehyggelig! Jaha, så du prøver å si at du er snill, har økonomien i orden og er gentleman. Jeg synes det minner mer om at du prøver å kjøpe deg tid til å få pratet med henne, føler du må ha en grunn for å komme i kontakt og bruker penger på ei jente du ikke engang vet om er verdt å bruke penger på (noe som er smårart i seg selv).

Arne ser ei søt jente som står alene med to øl i handa, så han løper bort til henne: "Åh... har du kjøpt øl til meg? Så snilt!". Denne fungerer nok ganske bra. Selv om det uten tvil er et påskudd for å komme i kontakt med henne, viser det faktisk at han har mye annet på plass. Så lenge han ikke er for seriøs, og etter hvert viser at han åpenbart kødder kan denne åpneren fungere ganske ofte (merk ganske ofte).

Hva er så likheten mellom alle disse typer åpnerne? Alle sammen har et påskudd/en unnskyldning for å komme i kontakt med personen de har lyst å prate med.


Har du eksempler på måter å ta kontakt på som ikke innebærer en unnskyldning eller et påskudd for å prate med personen?

Settingen er byen og målet er en person verken du, eller noen du kjenner, kjenner.

- Andy

10 kommentarer:

 1. Jeg gjør det enkelt, hilser på henne og sier navnet mitt, gjerne med ett smil. Ingen som kan ta deg på det, det virker ekte og som man er genuint interessert i å bli bedre kjent med personen.

  SvarSlett
 2. Hei. Jeg heter "fyll inn navnet ditt"

  SvarSlett
 3. Pratende i telefonen setter du deg tilfeldigvis ned ved siden av jenta du er ute etter. Etter samtalen er ferdig blir du sittende å se litt på smser på telefonen før tar blikket opp fra telefonen og ser rundt i lokalet. Deretter tar du tilfeldigvis kontakt med jenta som sitter ved siden av deg.

  SvarSlett
 4. Siden jeg alltid sjekker på Engelsk tar jeg de på Engelsk,

  vanligvis er det bare
  "Hey, I'm VB" *strekke ut hånda*

  Men liker også mer direkte hvis jeg er i det humøret,

  "Hey, I think you are/look cute/sexy/hot/interesting so I came over to get to know you a bit better."

  Selv om det er vel kanskje en unnskyldning at jeg liker henne og vil bli kjent med henne. Men den funker bra, de fleste jenter lyser opp med en gang.

  Og til slutt elsker jeg å spille sjenert,

  Meg: "Hey..." *smile sjenert*
  Hun: "hey..."
  Meg: "umm, I didn't really think this through past the hey stage... What do guys usually say after that?" noe i den duren, avhengig av mitt humør.

  Det blir fort lekent når hun begynner å plukke opp at jeg faktisk ikke er så sjenert. Grunnen til at jeg liker den er at jeg brukte den mye i starten når jeg faktisk var sjenert, funka ganske bra da siden jeg kunne lage en vibe hvor hun hjalp meg å sjekke henne opp. "I'm not used to doing this so you might have to help me out here".

  Noen jenter mista interessen for meg når jeg sa det, men flertallet hjalp meg faktisk så godt de kunne med å sjekke dem opp. Var veldig overraskende for en sjenert gutt at jenter faktisk vil at du skal lykkes når du kommer å prater med de :)

  SvarSlett
 5. Det er dette som ofte stopper meg fra å ta kontakt med fremmede generelt. Det er vanskelig å komme opp med en grunn til å kontakte noen du ikke kjenner. Føler alltid at "åpneren" som dere kaller det blir en unnskyldning for å ta kontakt, og jeg føler ofte at motparten merker det. Er lett å føle seg litt dum i slike situasjoner.

  SvarSlett
 6. Presset for å ta kontakt kan være stort for mange, spesielt for de som har venner som holder en tilbake:

  Jeg ser en jente som er utrolig pen. Jeg vet ikke hvem hun er, hva hun har gjort i livet eller hvordan hun er som person - men hun er utrolig, utrolig vakker.

  Du vet den følelsen du får når du ser ei slik ei. Uansett hvor "dreven" du er vil ikke det temme det søkket du kjenner i magen, den hjertebanken du hører så altfor godt og pusten din som blir stadig dypere.

  Hvordan tenker du i en slik situasjon, og hva vil du innerst inne gjøre? Gå bort til henne! "Du har jo ingen unnskyldning for å ta kontakt!", sier vennene dine, som om DÉT var en selvfølgelighet.
  "Herregud, hva skal du si til henne da?"

  Jeg tenker meg om uten å egentlig tenke så mye, "Vel... tenkte jeg skulle si hei."

  "Nei, da blir du en av de! Du er ikke en sånn som gjør sånt, er du vel?" De ser på meg med sinne og misunnelse.

  Jeg går bort og sier hei, vi finner tonen, og hun inviterer på en oppdagelsesreise hjemme hos henne. I bakgrunnen sitter kameratene med vidåpne øyner og kjeften i fullt gap.

  SvarSlett
 7. "Hei, ser du noe du liker?"

  Fungerer godt hos jenter som ser utover et utested/en fest elrn.

  SvarSlett
 8. Jeg er jente, men det jeg liker best er å snakke med de rundt meg, enten det er for "å finne et sted å sitte" eller for å høre om det går treigt i dokøa (om jeg nettopp har stilt meg i den). Lange barkøer fører likevel kanskje til den greieste samtalen, siden det da er "lov" å gi et kompliment og late som det er det, og det er mye mer naturlig å fortsette praten etter at begge har fått øla si, enn å bli ventet på utenfor do.

  SvarSlett
 9. Arne er sykt player.

  SvarSlett
 10. Jeg føler personlig at det til tider er vanskelig å bryte ut av "kompissonen" når det er kompiser som ser på det å ta kontakt med jenter som rart.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...