tirsdag 28. juni 2011

Mange bekker små gjør en stor å

Det er veldig sjeldent jeg får store "aha-moments" lengre. Jeg leste nemlig en kommentar som ble skrevet for noen innlegg siden om at vi burde dele historier som vi lærte mye av selv. Selvfølgelig finnes et par disse historiene, men de er ikke så sykt interessante da det er helt forskjellig hva folk forstår og hva de ikke forstår.

For min del har det heller vært en svær historie satt sammen av mange små. Nå vet jo ikke jeg hvor lenge du som leser dette har lest denne bloggen, men dersom du er en av dem som har fulgt med en liten stund vil du nok allerede ha startet å endre synet ditt litt på "det sosiale samspillet" (som jeg så fint velger å kalle det denne gang).

Det lærer nemlig jeg mye av. Se ting fra forskjellige vinkler og perspektiver. "Aha, så det er kanskje det hun mener når hun sier det og det". Enda bedre er det om du har noen å diskutere det med. Sånn sett er det nok lurt å dele bloggen med et par venner (reklame, reklame(!!)). Dersom du er en av dem som skal lære alt på egenhånd, vil nok veien bli mye tyngre, ikke umulig.

Mitt tips er derfor å holde øynene åpne. Se rundt deg, la deg selv bli overrasket og vær kritisk. Det du tror kan være rett ved første antagelse, er nok ikke alltid det.

Ha en fin festivalsommer!

3 kommentarer:

 1. Faktisk så vil jeg si at synet mitt på det sosiale samspillet ikke har endret seg så mye, jeg får bare bekreftet det jeg _egentlig_ visste fra før.

  Det du _vet_ er rett ved første antagelse, er som regel det.

  SvarSlett
 2. til anonym..du bør google sokrates...

  SvarSlett
 3. En av grunnene til at jeg liker å besøke bloggen din så mye er fordi det har blitt en daglig referanse jeg kan bruke for å lære nye fine ting. Det er som en kuriositeter boks som overrasker deg igjen og igjen.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...