lørdag 18. juni 2011

"Ikke tramp på sandslottet mitt, jeg brukte 8 timer på å lage det!"Vi får ofte lange e-mailer og meldinger om situasjoner folk er i med ei bestemt jente eller gutt, og hvorfor ting ikke går deres vei. Selvfølgelig prøver vi alltid å svare så konkret og presist som mulig, og det er alltid like gøy å prøve å sette seg inn i andres situasjoner og gi dem tips for hvordan de skal løse det. Problemet er som regel ikke at de ikke gav henne hadekyss den ene gangen, eller at han glemte å sende henne kort på valentines; det ligger nemlig som oftest rett foran nesa på deg.

De fleste er ikke særlig flinke til å skjule hva de tenker, eller hvordan de føler seg selv i forhold til personen de møter. Det man sier og gjør vil altså som regel være et resultat av hva man tenker og hvordan man føler seg i forhold til personen man prater med.

Se for deg at du har en kulepenn liggende hjemme. Det er dog ikke en vanlig penn, selv om den ser lik ut som alle de andre. Du har nemlig vunnet den ved å delta på en stor novellekonkurranse, som du brukte mangfoldige timer og dager på å skrive ditt bidrag til. Hvordan vil da ditt forhold til denne pennen være? Selvfølgelig vil den ha mer verdi for deg enn de andre pennene. Du har jo tross alt investert en hel del timer på å vinne den. Investering, ikke bare som akkurat i de øyeblikkene du skrev, men også hver gang du tenkte på hva du hadde planer om å skrive eller hvorfor du hadde skrevet det du hadde.

På samme måte vil alle de som skriver inn milelange mailer til oss allerede ha investert såpass mye i denne jenta eller gutten at han/hun bare får mer og mer verdi for dem noe som igjen fører til at oppførselen kommer til å kommunisere nettopp dette. Bare det at folk tar seg tid til å skrive lange brev beviser jo hvor mye de verdsetter denne personen.

Dette kan selvfølgelig brukes begge veier. Det at vi tilegner det vi bruker mye energi på mer og mer verdi er dessverre ikke noe vi kan kontrollere. Altså kan man få folk til å tilegne deg mer verdi ved å få dem til å bruke energi på deg.

Poenget er ikke å bruke dette på mest kyniske måte, men det viktige er å være bevisst på prinsippene som er i spill. Og husk; det er ikke galt å verdsette folk skyhøyt så lenge de fortjener det, og du også gir deg selv lov til å føle at du selv har mange fantastiske verdier, for det har du nok.


- Andy

5 kommentarer:

 1. Håper på en artikkel fra Kim om årets sommermote!

  SvarSlett
 2. Hei, er sinnsykt forelska i en jente som ikke føler det samme akkurat nå, men jeg vet at vi har god kontakt og at vi kan bli et par så sant jeg jobber for det ... Kan noen plis hjelpe meg, jeg er litt desperat, fordi denne jenta er så perfekt og jeg er så sykt keen på alt ved henne ! :)

  SvarSlett
 3. Har trollene begynt å lure seg inn i kommetarfelet her nå? Synd om det er tilfellet... Eller var smilefjeset på slutten egentlig et ironitegn?

  SvarSlett
 4. Tolka det som ironi ja ;)

  SvarSlett
 5. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a5/Trollet_som_grunner_p%C3%A5_hvor_gammelt_det_er.jpg

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...