mandag 22. august 2011

Sjekkeuniversitetet - hvem er VI til å lære deg noe om sjekking?

Se, DER har vi et relevant spørsmål!

La meg bare si det med en gang; jeg HATER ordet "sjekkeinstruktør". Smak litt på det... "Hei, jeg er sjekkeinstruktør!" Det formelig lyser GÆRNING og KLYSE på lang vei, gjør det ikke? For all del, i det såkalte "sjekkemiljøet", på forumene hvor folk som har lest The Game henger, er det forbundet med mye status... men i hodene til vanlige folk ringer det alarmsignaler. Det er kanskje urettferdig og det er kanskje basert på fordommer... men det er realiteten.

I den VIRKELIGE verden, der ute hvor vanlige mennesker bor, er det sosialt harakiri å introdusere seg selv som "sjekkeinstruktør".

Så når jeg bruker timesvis på å skrive på denne bloggen, på å spille inn podcast, på å snakke på seminarer og på å ha bootcamp er det ikke fordi jeg har så lyst til å være "han derre fyren som er sjekkeinstruktør"... det er fordi jeg tror så INDERLIG sterkt på det vi driver med. Fordi jeg VET hvordan det er å være gutt og kjenne hvor mye du har lyst til å treffe en jente... men ikke ANE hvordan du skal gjøre det. Hvor vondt det gjør å sitte der og se på at en eller annen dust sjekker henne opp... hvor mye det SUGER at hun treffer Paradise Hotel-aktige KJIPINGER som sårer henne igjen og igjen når du vet hvor fantastisk bra hun hadde fått det sammen med deg. Jeg har vært der... og derfor betyr det så mye for meg å være den fyren jeg selv skulle ønske at jeg hadde møtt, forklare andre de tingene jeg skulle ønske at noen forklarte meg den gangen.

Hvem er VI til å lære deg om sjekking?

Vel, vi er en sammensatt gjeng. Noen av oss har opplevd tingene jeg beskriver over... noen har snarere vært "dusten" som sjekka opp alle jentene, han vi andre irriterte oss over (selv om INGEN av oss PÅ NOEN MÅTE kunne tenke seg å være med i Paradise Hotel;). Allikevel har vi noen ting til felles:

o Vi tror at grunnprinsippene for tiltrekning egentlig er ganske enkle, at de har en naturlig forklaring forankret i menneskelig evolusjon, og at det således er mulig å peke på tydelige "mønstre" for hva som er tiltrekkende og hva som ikke er det

o Vi ser på sjekking som noe som kan læres og øves på

o Vi tror at "frykten for sjekking" kan reduseres ved å gradvis eksponere seg for de situasjonene/tingene man synes er skumle

o Vi forsøker å gå aktivt inn for å teste ting i praksis så systematisk vi klarer

o Vi er ganske bevisste på måten vi tenker på, på hvilke tanker og forestillinger som hjelper oss og på de som snarere ødelegger

o Vi studerer gutter som er flinke med jentene fremfor å la oss irritere av dem... vi forsøker å bli kjent med dem, ser på måten de er på og prøver å forstå hvorfor og hvordan det de gjør fungerer

o Vi PRATER MED ANDRE om sjekking; vi prater med gutter "med draget", gutter "uten draget", med jenter som er veldig omsvermede og med jenter som ikke er like omsvermede

o Vi leser det vi kommer over av materiale som omhandler sjekking... alt fra vitenskapelige studier til blogger på nettet og artikler i kvinner og klær. Vi er ikke enige i alt, men det å få litt innsikt i hvordan andre tenker om tiltrekning er verdifull læring i seg selv


Og sist, men ikke minst: vi er, med fare for å høres klysete ut, relativt effektive til å treffe jenter. Vi har opp igjennom årene til sammen bygget oss opp rimelig mye erfaring med det motsatte kjønn; men kanskje enda viktigere er det at flere av oss, som nevnt, har vært "på begge sider av gjerdet". Vi har levd og tenkt som en gutt med "jentemangel"... for så å leve og tenke som en gutt med total overflod. Gått fra et liv hvor man traff omtrent en jente i halvåret til et liv hvor det å treffe nye jenter er noe ganske dagligdags. Det er DA man VIRKELIG ser sammenhengene, alle feilene man gjorde uten å ha noen anelse om det... ser hvordan væremåte, sosiale strategier og forestillinger om jenter og sjekking både kan hjelpe en og motarbeide en.

Så that's it; vi er en gjeng helt vanlige fyrer. Ingen av oss er verdensmestre i noe som helst... det eneste spesielle vi har er stahet og dedikasjon. Ikke har vi oppskriften på lykke heller... for er det en ting man lærer etter å ha vært igjennom en slik reise, så er det at selv om man blir ulykkelig av "jentemangel" så blir man ikke nødvendigvis lykkelig av det motsatte helle.

Men hey... det skader ihvertfall ikke;)

- 0330

4 kommentarer:

 1. Har møtt et par av dere gjennom Bootcamp, og dere ser så sinnsykt normale ut. Det skjer ikke at noen kommer til å ta dere for å være "sjekkeinstruktører"!

  SvarSlett
 2. Det siste som blir nevnt er UTROLIG viktig!!
  Om man vil bli bedre med jenter fordi man tror at dette er eneste vei til "lykkelig", da går man inn med feil motivasjonssfaktor.

  SvarSlett
 3. Hehe, godt å høre:) Siste anonym: Word, det har du helt rett i. Det finnes andre ting i livet som også er viktige for lykke... og valgets kval er på mange måter nesten like vanskelig som det å ikke ha noe å velge i.

  SvarSlett
 4. Seg selv > Jenter. Det bør være fokus :)
  For det vil resultere til: Seg Selv <--- Jenter.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...