søndag 14. august 2011

Sjekkeuniversitetet - semesterstart!

Klokka er snart åtte; du har overvunnet snooze-knappens magiske tiltrekningkraft og sitter trygt plassert på et ganske så komfortabelt sete i det store, bratte auditoriet. Utenfor vinduene befinner løvet seg et eller annet sted mellom grønt og gult, og sola varmer fremdeles selv om lufta har begynt å bite litt, ihvertfall nå helt tidlig på morgenkvisten. Det er høst, og det er første skoledag på sjekke-universitetet.

Nå er første foreleser dukket opp også... herrgud, man skal være bra RAR for å undervise i SJEKKING ass! Men det blir det rikelig med tid til å filosofere over senere... dagens forelesning har startet.

***

OK, jeg skal gi meg med metaforene før det blir krampeaktig. Denne artikkelen er begynnelsen på en OMFATTENDE serie hvor vi skal ta for oss hvordan man kan bli flinkere til å sjekke... vi skal innom mange og varierte "fag" som det er viktig å ha kontroll over, men i dag skal vi rett og slett begynne med det aller mest grunnleggende.

Det første jeg vil gjøre er å definere begrepet "sjekking"... jeg vet nemlig at mange setter likhetstegn mellom "sjekking" og det å "prøve å få seg et one-night stand på byen". Mange vil rynke på nesa når man nevner "sjekking"... "sjekking" er jo noe snuskete! "Jeg driver ikke med sånt", kan en del gutter si. Eller enda vanligere, "jenter som lar seg sjekke opp er ikke noe jeg er interessert i uansett!"

Når vi bruker begrepet "sjekking" definerer vi det som følger:

Sjekking er å identifisere jenter en synes er interessante og få noe mer enn vennskap på gang med dem, uavhengig av sammenheng eller intensjon

Når vi snakker om sjekking snakker vi altså om det å interagere med mennesker en nylig har møtt der hvor det foreligger et ønske om noe mer enn vennskap. Settingen dette foregår i og de nøyaktige intensjonene bak er mindre viktige; det å treffe en jente på jobb, på skolen eller på korøvelse er like mye sjekking som det å treffe en jente på byen! Det er selvsagt nyanseforskjeller mhp. f.eks. de sosiale rammene som situasjonene legger, men i det store og hele blir det litt som å sammenligne dødball og slåball.

Vårt utgangspunkt er videre at sjekking er noe man kan øve seg på og bli flinkere i, at "hvor lett man har for det" er et resultat av en rekke faktorer hvorav mange kan jobbes med og forbedres

Noen vil hevde at sjekking, akkurat som å spise og å gå, er noe som alle normalt oppegående mennesker burde være istand til å mestre tilfredsstillende "av seg selv".

Når vi ser rundt oss observerer vi imidlertid et litt annet bilde. Vi ser at MANGE mennesker, også de oppegående og fullstendig normale, har frustrasjoner og problemer knyttet til sjekking! Vi ser at noen tydeligvis har bare har "skjønt det" og kan treffe nye jenter hele tiden, mens andre nesten aldri treffer jenter til tross for at det ikke er noe galt med dem! Vi ser et samfunn som fungerer ganske så annerledes enn stammesamfunnet fra steinalderen eller landsbyene og gårdene fra de foregående århundrer... et samfunn med store muligheter men også stort potensiale for problemer. Et samfunn hvor dette med sjekking rett og slett har blitt mer komplisert enn det pleide å være.

Hvorvidt sjekking er noe som skal "gå av seg selv", noe som bør overlates til instinkter og skjebne, er i siste instans en avgjørelse hver og en av oss må ta i våre egne liv. Dersom du mener at sjekking og sosiale ferdigheter er temaer man ikke bør ha noe bevisst forhold til, ting som det er galt å forsøke å forbedre seg i, så er det helt i orden... vi er imidlertid av en annen oppfatning.

Noen vil kanskje også ha en del oppfatninger om temaene vi skal diskutere fra før... det er vel og bra, men tenk litt over hva disse oppfatningene har gjort for deg her i livet. Hvis de har hjulpet deg til en tilværelse hvor du er helt fornøyd med tingenes tilstand hva det motsatte kjønn angår, så foreslår jeg at du skrur av PCen din og gjør noe annet... don't fix it if it's not broken! Dersom du IKKE er fornøyd eller i det minste føler det er rom for forbedringer kan det imidlertid kanskje være grunn til å utfordre noen av oppfatningene og forestillingene du har pleid å ha... gi seg selv den fordelen det er å starte med blanke ark og et åpent sinn!

I løpet av høsten og vinteren vil vi styre etter følgende timeplan:

Forelesning 01........Semesterstart med generell info (pågår nå!)
Forelesning 02........Hvem kan nyttegjøre seg et semester på SU?
Forelesning 03........Hvem er VI til å lære deg noe om sjekking?!!
Forelesning 04........"Den frustrerte gutten"
Forelesning 05........Hva tiltrekkes jenter av?
Forelesning 06........Overflodsmentalitet
Forelesning 07........Ødeleggende tanker: hvordan identifisere dem
Forelesning 08........Ødeleggende tanker: hvordan gjøre noe med dem
Forelesning 09........Hvordan optimalisere utseendet
Forelesning 10........Kroppsspråk, oppførsel og posisjonering
Forelesning 11........Hvor kan man treffe jenter?
Forelesning 12........Passiv vs aktiv sjekking
Forelesning 13........Hvordan opprette kontakt
Forelesning 14........Hva i ******* skal jeg snakke om?!
Forelesning 15........Hvordan vite om hun er interessert
Forelesning 16........Flørting og fysisk eskalering


Vi kommer til å bruke flere verktøy; prinsipper fra kognitiv terapi og idrettspsykologi for å hanskes med ufordelaktige og/eller vonde tanker og følelser, prinsipper fra eksponeringsterapi for å skissere et konkret opplegg for den praktiske siden av "utdannelsen". Men allikevel; det vi tilbyr her er IKKE behandling for psykiske lidelser. Det er et SJEKKEKURS. Og selv om vi kommer til å diskutere forskning som er gjort på tiltrekning kan vi for store deler av teksten ikke vise til vitenskapelige studier som underbygger det vi mener (det skal dog sies at det å få midler til gjennomføre slike rangerer høyt oppe blant våre våteste drømmer). I siste instans er dette kurset bygget på VÅR ERFARING... hvorvidt den er noe å feste lit til får du kanskje et litt klarere bilde av i tredje forelesning;)

Ses utover høsten!

- 0330

8 kommentarer:

 1. Lærer, kan jeg få et ord med deg før vi avslutter for dagen?
  Jeg er ikke på jakt etter noe eksklusivt forhold, men jeg føler jeg kan gi fra meg det inntrykket, og at dette sårer jenter. Har du noen konkrete råd for hvordan jeg kan unngå dette, altså når jeg bør verbalisere min intensjon for at jenta ikke skal avvise meg fullstendig?

  SvarSlett
 2. Dette blir kult :)
  På forelesning 9 regner jeg med at dere kommer til å skrive noe om klesstil, men hva med hårfrisyre? Har dere eksperimentert dere fram noe på den fronten i sjekkesammenheng?

  SvarSlett
 3. Feminist (22)14.08.2011, 17:10

  Dere har tidligere nevnt at dere vil prøve å få til jentekurs, vil disse forelesningene inneholde tips til oss også? Noen av temaene er nok relevante for alle, men hva med "hvordan vite om _gutten_ er interessert" og vil optimalisering av klesstil også ha tips for jenter?

  SvarSlett
 4. Arne: Seff! Det er selvsagt vanskelig å si noe konkret om de jentene du har opplevd dette med, men på generell basis er det lurt å sørge for at det ikke tar for lang tid før det skjer noe fysisk (kline SENEST på andre date og ha sex senest på tredje) og at man etter å ha hatt sex første gang spør henne hva som er greia med henne og tidligere forhold osv. Da kan du forklare at du for din del er på et sted i livet nå hvor du ikke er hypp på kjæreste, og at du vil være strait med henne om dette. Mange jenter vil akseptere dette og se på deg som en fyr de kan henge med til de treffer en kjærste-kandidat... noen vil ikke akseptere det, og det må være helt greit. En del av de som sier de ikke aksepterer det kommer allikevel til å sende deg en melding senere, da har de blitt med på avtalen, det trenger ikke verbaliseres og du trenger ikke ta det opp igjen.

  Du må altså bare play it cool, ikke bli desp, legge korta på bordet og se hva som skjer uten å være redd for å miste noen. Husk at du har vært 100% fair og ærlig, og hvis hun forlanger at alle skal dele en filosofi om at det er galt å henge sammen uten at man har lyst på kjæreste er det HUN som er på bærtur!

  De gangene jenta blir såra har gutten stort sett gjort ganske mye for å signalisere "forhold"; brukt lang tid på å komme igang fysisk, gått på dates ala kino og middag osv. Måten man er på sier også mye; dersom man er en flørtete fyr som signaliserer player som vet hva han vil gir det et annet inntrykk enn hvis man virker som en forsiktig og snill fyr som har hatt to jenter i løpet av hele livet.

  Anonym: Ja, det blir om utseendet generelt. Ang. hårsveis så kan jeg alt nå si at den beste sveisen er en som er flatterende for ansiktsformen din, passer til hårtypen din og er innenfor spekteret av hårstiler som anses som "ok" i den aktuelle tidsperioden (selv om bolleklipp er magisk for ansiktsformen din er det ikke så lurt å ha det når vi skriver 2011). Finn deg en flink frisør, helst en jente eller en homse fordi begge gruppene har personlig erfaring med hva som er hot or not på gutter, og ikke vær redd for å spørre hva vedkommende mener vil funke for deg.

  Feminist(22): Andreas har møtt flere jenter som er interessert i kurs og pirket i hjernene deres. Vi har lært mye om hva jenter lurer på og om hva de vil lære om... forvent at det matrialiserer seg i noe konkret snart! Jeg håper jeg kan få ham til å skrive noe tilsvarende som denne serien, men for jenter! Hvis ikke skal jeg egenhendig ta for meg å skrive om de to temaene du nevner.

  SvarSlett
 5. Utrolig bra opplegg gutta, dette blir godt for folket! :)

  SvarSlett
 6. Lærer?
  Et spørsmål; hva gjør man når man har nådd et visst nivå og mister "piffen"?
  Jeg har kommet meg opp på et nivå der jenter faktisk åpner meg, og enkelte viser sågar tydelig interesse, men motivasjonen og viljen til å gjøre noe annet enn å være hyggelig ... vel, den finnes ikke.
  Det er ikke som om jeg ikke vil ha jenter i livet mitt, men når sjansen byr seg så er det som om noe kortslutter og jeg blir insta-nice guy uten noen som helst intensjon ut over å gi et smil og prate piss. Noen tips?

  SvarSlett
 7. Ser frem til å følge med på denne serien! :D Kommer det en artikkel hver uke?

  SvarSlett
 8. Oioi! Dette blir bra!
  Gleder meg. Mange fete temaer!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...