torsdag 15. desember 2011

Drømmejenta finnes ikke

Nei, jeg har ikke tenkt å begi meg ut oppgaven å skrive om retusjering eller noe sånt, men: Du har sikkert møtt ei jente du får en perfekthetsfølelse av, ei jente som du gjerne ikke har blitt så veldig godt kjent med, men som du går og tenker på og som bare blir mer og mer perfekt desto mer du tenker på henne. Det er hun jeg prater om. Din 10-er, om du vil kalle henne det.


Jeg skulle ønske jeg kunne si at for å sjekke henne opp, så må du gjøre x og y og så kommer alt til å gå bra, men jeg må dessverre skuffe deg. Jenter du ser på som din perfekte match har alltid vært og kommer alltid til å være vanskeligere å sjekke opp enn noen andre jenter... FOR DEG.


Det har seg nemlig slik at denne jenta mest sannsynlig er en helt normal jente, det er ingenting som gjør henne umenneskelig på noen som helst måte, og det ødelegger egoet å tenke på det; men mest sannsynlig kunne kompisen din (dersom han var oversnittet flink med jenter (som mine kompiser er;)) sjekka henne opp så lett som bare det.


Hva forteller dette oss? Det at hun er vanskeligere å sjekke opp enn andre jenter, ligger ikke nødvendigvis i at hun avviser flere gutter på byen, men det ligger i hvordan DU ser på henne.


Er løpet kjørt? På en måte er det allerede kjørt, men før jeg forteller om hvorfor det er kjørt kan jeg skrive om de tingene du kan gjøre for å komme best mulig ut av situasjonen. For, det er nemlig mulig å få henne til å like deg, det skjer hver eneste dag uti verden der en plass.


Som du forhåpentligvis allerede har forstått er det ingen konkrete triks jeg kan gi deg for å bli flinkere til å sjekke henne opp (foruten alt det andre som står her på bloggen), men jeg kan gi deg noen fakta, som er greie å ha i bakhodet.
1. Verdien du tilegner henne, er nettopp det... verdien DU tilegner henne.


Det er veldig lett å tenke at denne jenta er den typen alle gutter er ute etter, men mest sannsynlig er det ikke sånn. Folk har veldig forskjellig smak, og kompisene dine trenger ikke nødvendigvis synes hun er like perfekt som du synes i det hele tatt. Sist uke viste jeg et bilde av ei jente til en kompis av meg, som jeg synes er sykt heit... «Hun er for solbrun for meg hun..». Er det mulig tenkte jeg.. å synes ei jente er FOR solbrun. Han syntes nok hun var heit, men langt i fra like heit som jeg syntes hun var.
2. Jenter har faktisk også egne preferanser!


På samme måte som gutter, liker ikke alle jenter samme gutt. Det hadde vært ganske kjedelig, hadde det ikke? Selv om du skulle tenke at du absolutt ikke er den typen gutt hun faller for, så kan du faktisk være det. Du vet ingenting om hva hun liker og derfor er det like greit å bare anta at du er den typen hun liker!
3. Jeg kan garantere deg at hun ikke er den eneste..


Det finnes over sju milliarder mennesker i verden. Ca halvparten av disse er jenter. Dersom du har møtt på så få av disse og fortsatt allerede  har klart å møte et par av disse, kan jeg garantere deg at det finnes flere hundre flere du mest sannsynlig vil like akkurat like godt. Med stor sannsynlighet er det flere av disse som liker deg også, så det er bare å komme seg ut døra og møte flere jenter.


Hva er så likheten mellom disse tre faktaene? For å komme frem til dem gjelder det å prøve å se på situasjonen objektivt. Med andre ord så gjelder det å prøve å kontrollere dine egne tanker om jenta såpass greit at du klarer å se på jenta som en kompis av deg ville gjort det.


Jeg tenkte å avslutte denne artikkelen med noe litt trist. Noe som gjør at jeg egentlig aldri klarer å bli helt klok på dette uansett hvor mye jeg prøver. Når du først greier å være objektiv, og se på denne jenta som alle andre jenter, så er hun ikke drømmejenta lengre. Det suger, men sånt er det, et paradoks. Kanskje drømmejenta egentlig er klassevenninna di, som du egentlig aldri har sett på på den måten før? Kanskje de aller fleste jenter har potensiale til å bli drømmejenta, så lenge du gir dem god nok tid? Her vil jeg rett ikke komme med noe fasitsvar og heller la dere fortsette diskusjonen.


- Andy

3 kommentarer:

 1. Seint oppe i dag, Andy? ;)

  SvarSlett
 2. Tydeligvis! Jeg la meg faktisk 12, men så fikk jeg ikke sove.. Også har tenkt på hvordan jeg skal skrive denne artikkelen siden vi fikk spørsmålet på facebook-siden vår sist uke, og plutselig kom jeg på hvordan jeg burde ordlegge meg. Så da stod jeg opp for å skrive :) Nå legger jeg meg igjen! Sov godt!

  SvarSlett
 3. Bra innlegg, lenge siden du har skrevet så bra!
  Det er tankevekkende å tenke på om begrepet om drømmedama som et helt urealistisk mål, eller som noe man må granske seg selv og andre for å finne. :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...