tirsdag 13. desember 2011

Kan gutter og jenter være bare venner?-Andreas

PS: Tror DU gutter og jenter kan være bare venner uten at den ene egentlig vil noe mer?

22 kommentarer:

 1. Konge! Morsomt hvordan gutter og jenter har helt forskjellig mening.

  Jeg har inntrykk av at menn vil ha seg med alle innenfor en viss standard. For å snakke for meg selv hadde jeg hatt sex med minst 50% av jentene på studiestedet mitt hvis jeg hadde hatt valget.

  Jeg tror heller ikke at menn og kvinner kan være venner. Bare perifære venner (klassevenninner, kolleger, osv.)

  Jeg kan aldri tenke meg å være "bare venn" med ei venninne som jeg finner attraktiv! Enten så funkerer initiativet mitt, eller så kutter jeg kontakten.

  Jeg skjønner ikke hvordan så mange jenter kan bare være venn med en mann. Er det biologiske forskjeller det er snakk om?

  Bjørn

  SvarSlett
 2. Er det ikke et etisk dilemma å være venn med en gutt som du vet har lyst på deg? Pussig at så mange jenter kaller dette skjeive maktforholdet et vennskap ;)

  Bjørn

  SvarSlett
 3. Veldig bra innlegg Andreas. Om det er nok empirisk bevis for påstanden om at menn og kvinner ikke kan være bare venner, kan selvfølgelig diskuteres i eninga.

  Det skal være sagt at alle gutter (og jenter) med ihvertfall litt selvinnsikt vet at denne reportasjen er bevis nok for påstanden. Men igjen, definer vennskap mellom to kjønn. We're only human bro :)

  SvarSlett
 4. Man kan ikke være venn med en jente hvis man bare har for seg at man skal ha sex med henne.Mange jenter kan være gode samtalepartnere om ting som gutter gjerne ikke snakker om.Har selv 2 gode venniner som jeg ikke ser på som sexmateriale,og vi har et vanlig vennskap der vi møtes en gang iblandt for å finne på ting.Begge disse jentene er attraktive og single,men de er fortsatt mine venniner som jeg har vært venner med i 7 år og 2 år.Hvis man skal tenke som en guttunge på videregående så nei,da går det nok dårlig,men hvis man kan være litt mer voksen så skal det nok kunne gå.det kommer nok helt ann hva ditt syn på jenter er,om du kun ser på dem som noe seksuelt og ikke som er person så går det nok skeis ja...ref:"Jeg kan aldri tenke meg å være "bare venn" med ei venninne som jeg finner attraktiv! Enten så funkerer initiativet mitt, eller så kutter jeg kontakten."...men som noen nevnte så har det nok med biologi å gjøre,mange jenter har kanskje guttevenner som bare er venner,mens de samme guttene vil gjerne være sammen med disse jentene,og ender dermed opp i "bare venn"kategorien,ufrivillig.Hvis du kun anser jenta du liker som en du vil bli sammen med,og forblir i vennekategorien ventende med et ønske om at hun kanskje snart vil bli sammen med deg/ha sex med deg etc,så burde man nok bryte kontakt istedenfor å bli en ventende venn,det er helt opp til deg selv.til andre som ønsker jentevenner uten forhold så er det fullt mulig;-)

  SvarSlett
 5. Det at det ikke er mulig for gutter å være bare venner med jenter pga biologi?HAH. Det er på ingen måte noe 'voksent' med å tenke at alle jenter må være noen som til slutt kommer til å ende opp i senga di. Er ikke det veldig Hollywood å gå rundt og håpe på noe sånt? Og hva slags forutsetninger har vennskapet dine ellers? Er guttevennne dine også bare personer du bruker som midler til et mål? Jeg velger å tro at det er noen gutter der som ikke er så kyniske som de i videoen.

  SvarSlett
 6. Som en anonym skrev her: "det kommer nok helt ann hva ditt syn på jenter er".
  Der er jeg faktisk veldig enig, men jeg har større tro på hvordan en mann's natur ville overstyre dette i den klassiske situasjonen på en øde øy, der gutten hadde med seg jentevenninda si. Innstikter vil slå til, og mannen vil etter hvert drite i at hun er en venninde. Mannen vil formere seg.

  Selv har jeg rimelig mange venninder, og jeg ser aldri på dem som sexmateriale. Kanskje er det for at jeg har en kjæreste som holder "kustus" på meg, eller kanskje det er for at jeg vet at jeg ikke kunne gått for noen med den personligheten. Men jeg er rimelig glad i vennindene mine, og rimelig glad for at de bare er venninder :)

  SvarSlett
 7. Trenger det å være problematisk å ha ei venninne du har lyst på? Jenter kan ofte være fantastiske kompiser også, på en måte som gutter ikke kan være. Så lenge man ikke blir sjalu av å se henne med andre gutter så er det bare fint om ei kul jente vil være venner. Vennskap+sex kan være en perfekt kombinasjon, men bare vennskap er faktisk også noe man trenger.

  SvarSlett
 8. Siste anynom:

  Var guttene i videoen kyniske? De var dønn ærlige hele gjengen. Jentene derimot, sa i mot seg selv.

  (nå skal det sies at det helt sikkert finnes en del gutter som mener at menn og kvinner kan være "bare venner")

  SvarSlett
 9. jeg tror ikke de mener å være kyniske,men at de har det med å ende opp i den ventende venn kategorien..selvom de så gjerne skulle vært noe mer enn venner.i min vennekrets så er det en sunn og god blanding av både gutter og jenter,og alle kan feste sammen og ha det gøy sammen uten at det er håp om et knull eller to.er man inne på 0330.no med kun formål for å nedlegge flest mulig jnter,så finner man sikkert en god del tips om det og,det kommer ann på hva hver enkelte her inne er ute etter,selvom de som opprettet siden kanskje heller ville hjelpe folk med å bli BEDRE i kontakt med jenter,ikke skaffe masse seg masse sex.

  SvarSlett
 10. Statistikken stemmer. Jeg har to forskjellige typer jentevenner:
  -De jeg vil ligge med atm
  -De jeg har villet ligge med (ville sannsynligvis ikke lagt meg på magen hvis de spurte)

  Men: Jeg har en venninne som ble sammen med bestekompisen min rimelig kjapt etter at jeg ble kjent med henne. Vi jobber sammen, og det var derfor litt no-go for min del. Men har jeg nå havnet i friend-zone totalt, ved at jeg backer ut for hans del?

  I en gitt situasjon gjør de det slutt i dag, og jeg venter et år eller to, før jeg prøver meg. Er det da sånn at jeg har dårlig sjanse fordi jeg er i vennesonen?

  Spørsmålet mitt er: Hvis man følger GV slavisk (både med venninner og potensielle kjærester), skal man (etter min definisjon) prøve å eskalere hele tiden med jenter. Kan man da være kun venn med kjæresten til kompisen?

  SvarSlett
 11. Til Anonym 13:32:

  Du må ha en spennende vennegjeng må jeg si. Ingen som har håp på et knull eller to men noen.. ;) Jeg er ikke overrasket om du er jente for å si det sånn.

  ---------------

  Hva er galt med å følge instinktene sine? Selv om vi er mennesker og har evnen til å ignorere instinktene våre, syns jeg ikke det blir riktig hvis man nøyer seg å være venn med ei du gjerne vil hooke opp med.

  Jeg fikk i hvert fall mye større respekt for meg selv da jeg begynnte å følge innstinktene mine.

  ----------------

  Jeg tror menn og kvinner kan være gode venner hvis:

  - Dama ikke tenner deg.
  - Du har 'bedre' dame(r).
  - Du er i et langvarig forhold/ekteskap og er innstilt på at dette forholdet skal vare livet ut.
  - Du er blitt gammel og du har ikke den samme sexdriften lengere.

  Bjørn

  SvarSlett
 12. Anonym (12:50 14.12.11) sa...

  "Siste anynom:
  Var guttene i videoen kyniske? De var dønn ærlige hele gjengen."

  Ja, det var de. De sa rett ut at de ikke kunne være 'bare' venner med jenter. Da sier de egentlig at de bare bruker dem. Kynisk.

  "Jentene derimot, sa i mot seg selv."

  Nei, det gjorde de ikke. De sa at de faktisk klarer å være bare venner. Er det liksom jentenes feil at de svarer ja til at de tror guttene vil ha sex med dem..? Forstår ikke helt om det er det du mener, men hvis det er det, så tar du feil.

  Og en annen ting: Hvis alle guttene i videoen så absolutt ønsker å ha sex med venninnene sine, vil det da si at de bare er venner med jenter de synes er fysisk tiltrekkende?

  SvarSlett
 13. dette har vært et tema helt siden Harry møtte Sally. Og konklusjonen i den filmen var: ja, men så forelsket de seg, og da snudde det plutselig til nei.

  Men min personlige mening er at, jo kvinner og menn kan være bare venner. Hvis mannen likevel har lyst å ha sex med kvinnen, så er det hans problem :P

  Når sant sal sies, så har jeg ingen nære, guttevenner selv. På en god selvtillit-dag tenker jeg: det er fordi jeg er altfor tiltrekkende! På en dårlig selvtillit-dag: duger jeg kun til en ting? Er jeg ikke interessant å snakke med? Dust!

  :P

  SvarSlett
 14. til bjørn: jeg skrev jo det andre innlegget at jeg selv hadde to nære venniner som jeg har kjent i flere år uten å ha sex med dem,så forundre deg igjen om jeg er jente eller gutt....:-) men ok,da sier jeg til alle kvinner,har dere guttevenner?kast dem vekk,ikke ha kontakt,gud forby!! de er bare ute etter sex uansett,sånn,var det bedre?eller skal vi være voksne og si at,ja faktisk,UTROLIG nok så finnes det de som har venner av det andre kjønn,wow!!!!!!!...la oss skrive til vg.no om det!!!!

  SvarSlett
 15. Anonym 19:51 sa:

  ”De sa rett ut at de ikke kunne være 'bare' venner med jenter. Da sier de egentlig at de bare bruker dem. Kynisk.”

  Nå antar du at guttene i videoen har gode/nære venninner. Hva vet du om det? Kanskje mange av dem gjør som meg. Satser på sex/forhold i steden for vennskap med jenter de har lyst til å hooke opp med.

  ”Nei, det gjorde de ikke. De sa at de faktisk klarer å være bare venner. Er det liksom jentenes feil at de svarer ja til at de tror guttene vil ha sex med dem..? Forstår ikke helt om det er det du mener, men hvis det er det, så tar du feil.”

  Hvis jenta vet at gutten har lyst til noe annet enn vennskap, kan man ikke kalle det et ordentlig vennskap. Er det ikke like kynisk å fortsette å være venn med en gutt du VET har lyst på deg?

  For å snakke for meg selv så hadde jeg aldri kunne vært nær venn med ei jente som jeg visste var forelsket i meg. Ei jente som alltid hadde vært tilgjengelig, ei jente som gjorde akkurat det jeg hadde sagt hun skulle gjøre, ei jente som aldri hadde sagt nei (satt litt på spissen). Fristende tanke på en måte, men jeg hadde aldri følt meg komfortabel i et slikt vennskap med tanke på at jeg aldri kunne blitt sammen med henne.

  ”Og en annen ting: Hvis alle guttene i videoen så absolutt ønsker å ha sex med venninnene sine, vil det da si at de bare er venner med jenter de synes er fysisk tiltrekkende?”

  Igjen, hvem har sagt at disse guttene har nære venninner? Det er forskell på å ta en hyggelig prat eller tre med ei jente på skolen/jobben og sitte alene sammen å se film eller dra å cafe og snakke i timesvis.

  Jeg tror det er lettere å ha et vennskap med noen man ikke syns er tiltrekkende.

  Bjørn ;-)

  SvarSlett
 16. @Anonym 15:22 14.12.11
  Følger man GV slavisk så legger man aldri an på jenter som kameratene dine har vært sammen med, uansett=)

  SvarSlett
 17. Man må kanskje skille mellom det å bare være venner, i forhold til det å bare ville være venner. Jeg har flere gode venninner, faktisk er de noen av de aller beste vennene jeg har. Første gang jeg møtte min beste venninne, så hooket vi opp. Vi holdt på et par uke før det ble slutt. Et par år senere møttes vi igjen, men denne gangen som venner. Etter det har vi vært veldig gode venner, der begge oppfordrer og hjelper til med å finne nye gutter og jenter.

  Selv om vi har en forhistorie, så vil jeg si vi er bare venner. Og det funker helt supert. Det betyr ikke at hun ikke er attraktiv, for hun er en av de diggeste jentene jeg kjenner. Men allikevel betyr ikke det at jeg har lyst til å ha sex med henne. Hun betyr mye mer for meg som en venn enn hun ville ha betydd som en fuckbuddy.

  Når det er sagt, så har jeg gode venninner jeg aldri har hooket opp med heller. Jeg synes det funker helt utmerket.

  Hvis man har lyst til å hooke opp med alle venninnene sine, så vil jeg anbefale å få venninnen din til å hjelpe deg med å finne jenter du faktisk kan ha som fuckbuddies eller kjæreste for den saks skyld. Sett pris på det vennskapet du har!

  SvarSlett
 18. Yes we can! Kanskje dere gutter sliter med dette, men vi jenter er sterkere enn som så ;) Tror tanken kan streife alle, men man er vel ikke tiltrekt av ALLE av det motsatte kjønn? Jeg har opplevd at guttevenner har villet mer, men også guttevenner som er bare venner, og de er de beste jeg har :)

  SvarSlett
 19. http://www.fatih.edu.tr/~hugur/Friendly/MISPERCEPTIONS%20OF%20FRIENDLY%20BEHAVIORS%20AS%20SEXUAL%20INTEREST.PDF

  -anonym l33t

  SvarSlett
 20. Kan vel være venn med en man er forelsket i? Kan jo ihvertfal ikke kutte ut kontakten hvis man elsker vedkommende med mindre hun hater meg.

  Er det også galt å ha seksuelle tanker med en man er forelsket i og elsker(finnes mange "rare" mennesker? Hvis man ser på sexen som noe veldig koselig og fint? Er ikke det hyggelig?

  SvarSlett
 21. Jeg synes ikke utseende har noe å si for vennskap! Vennskap kan føre til kjærlighet, ja! Men det går ikke den motsatt veien! Jeg har mange venner som er av det motsatte kjønnet av meg. Jeg liker å flørte med noen av dem, andre..er bare venner med meg. For når det går over på kjærlighet, setter vi mennesker flere kriterier som må passe inn med de(n) jenta/jentene eller de(n) gutten(e). Man får lyst til å flørte med de personene som passer ganske godt med de kriteriene vi har for dem.
  F.eks.: 1) Personen jeg blir sammen med, må ha blondt hår.2) Være smart generelt sett. (osv..)

  Andre, som ikke utfyller mange av kriteriene, forblir som "bare venner". Jeg skal ikke si at alle har det slik. Jeg vet nemlig ikke hvordan de andre har det, men i alle fall jeg har det slik!

  Det går faktisk an å bare være venner med folk, men noen ganger..kan man få litt lyst til å vise seg frem! Jeg liker ikke å vise meg frem for alle kompisene mine, men en del av dem (som utfyller mange av kriteriene mine).

  SvarSlett
 22. Aner ikke hvordan jeg havnet inn på denne siden, jeg benytget google for å finne en side som skulle forteller sorskjellen mellom kammerat, venn, veninne, kompis osv..

  Jeg er nå snart 40 år gammel mann. Og min aller aller aller beste venn, er en dame, og hun har vært min bestevenn siden vi var 16/17 år gammel..

  Den gangen var jeg både betatt og forelsket og hadde lyst. Noe hun også viste, men vi klarte oss bra, snakke sammen om alt, og hjelpe hverandre der vi kan.
  Og vet alt for mye om hverandre. Tror ikke noe kan ødelegge et slikt vennskap,
  Kan jo gå glipp av en ny dame, fordi hun krever at jeg ikke lenger kan være venn med ei jeg har kjent og hatt som bestevenn i over halve livet, men da er det den nye dame sitt tap.. Hadet til henne. . . Mulig jeg er sær, men en bestevenn(inne) er og blir foralltid. Ikke rart jeg er singel :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...