onsdag 28. desember 2011

Sint ung mann?

Jeg var ikke klar over at jeg var en del av en bevegelse. Men ifølge Morgenbladet er jeg gjennom å skrive på denne bloggen som handler om sjekking en del av den såkalte "mannosfæren".

Morgenbladet er den eneste avisen jeg kunne tenkt meg å abonnere på. Den er tung som en murstein, men befriende fri for støy. Kun kunst og kultur og samfunnsdebatt. Masse samfunnsdebatt. Og en debatt som går akkurat nå er om de såkalte "sinte unge mennene"; en grå masse av unge frustrerte menn som er i opposisjon til det etablerte.

Først må jeg si at jeg synes Morgenbladet går i en del feller i sin beskrivelse av fenomenet. Den første fellen, og her sitter jeg sikkert i et temmelig stort glasshus; de generaliserer voldsomt. De slår sammen tre fenomener som i utgangspunktet har 0 med hverandre å gjøre: I en forferdelig sammensurie slår de sammen antifeminisme, høyreekstremisme(!) og, hold deg fast, "blogger som skriver om sjekketeori". Som en person som er godt planta på den moderate venstresiden politisk (de andre gutta på bloggen varierer fra moderat høyre til radikalt venstre) , og som alltid har ansett meg selv som likestillingsfantast, må jeg si at jeg mildt sagt ikke liker sammenblandingen. Ikke er deltagerne vi har på kurs spesielt sinte heller. Og bloggleserne våre er nesten unormalt hyggelige i kommentarfeltene, til tross for stort lesertall. Menn er ikke interessert i sjekketeori fordi de er sinte, men fordi sjekketeori er omtrent det mest interessante som finnes. Og noe av det morsomste det går ann å teste i praksis.

Men den største feilen Morgenbladet etter min mening gjør, er å latterliggjøre mennene de beskriver. Selv i en artikkel hvor premisset er å "ta den sinte unge mannen på alvor", så ble det rett og slett for fristende for journalistene å sarkastisk hinte til at disse mennene sikkert bare er frustrerte fordi de "ikke får seg noe". Og her er vi inne på mitt hovedpoeng: Jeg tror det er farlig å bagatellisere denne gruppen. Antall menn som er barnløse ved fylte 40 er fordoblet de siste årene. Tendensen er at flere og flere kvinner får barn med de SAMME mennene, og at en stor gruppe menn derfor aldri får familie og barn. Man snakker til og med om at det kommer til å  bli en utfordring i eldreomsorgen fordi mange eldre menn ikke kommer til å ha barn eller ektefelle.

Jeg tror ikke likestilling er problemet. Derimot tror jeg faktisk det er LØSNINGEN på problemet. Feminismen har uten tvil endret samfunnet, og spesielt hvordan menn og kvinner forholder seg til hverandre, men problemet er ikke feminismen i seg selv, men at den utelukkende har blitt "eid" av kvinner. Det virker som det finnes to typer "sinte unge menn" som føler at de er "ofre for feminismen": De som har et konservativt syn på kjønnsroller, som de moderne kvinnene tydeligvis ikke deler, og de som føler de har blitt "femininisert" til noe som kvinner SIER de liker, men EGENTLIG ikke vil ha. Og det virker som den siste gruppen er størst (og de som kanskje også føler seg mest lurt). Men begge gruppene har etter min mening det til felles at de ikke er ofre for feminismen i seg selv ("sunn" feminisme handler egentlig bare om like muligheter for begge kjønn), men for at man ikke har prioritert menns rolle oppi det hele.

Det har for eksempel skjedd en seksuell revolusjon for kvinner (det er greit å skille seg, greit å ha få eller mange seksualpartnere, greit å onanere, greit å få orgasme, greit å kreve mer av mannen seksuelt, greit å debutere tidlig, osv). Fra mange kvinners perspektiv er det rettigheter menn ALLTID har hatt fra før, og derfor er det bare rett og rimelig at kvinner får de samme mulighetene. Problemet er bare at det ikke føles sånn for mange menn. For mange menn er det fremdeles tabu å skille seg. For mange menn føles det som et personlig nederlag, som at man har misslyktes som mann. Menn som ønsker å skille seg er ansvarsløse drittsekker, kvinner som skiller seg har liksom garantert en god grunn. Kvinner med mange seksualpartnere er frigjorte, menn med mange seksualpartnere er rundbrennere som UTNYTTER OG BRUKER kvinner. Kvinner med få seksualpartnere tar bevisste valg, menn med få seksualpartnere er stusselige. Kvinner som kjøper seg en dildo er seksuelt frigjorte og normale, menn som kjøper seg plastikkvaginaer er tragiske og ekle.

Jeg tror det er viktig å ta denne gruppen på alvor, og få til en ordentlig debatt. Jeg tror ikke det er hensiktsmessig å latterliggjøre dem.

-Andreas

P.S: Hva mener DU? Bruk kommentarfeltet.

24 kommentarer:

 1. Jævlig bra skrevet!!!

  SvarSlett
 2. Kjempebra skrevet.

  Som dere sier: Med sjekking er det litt sånn "alt eller ingenting". Noen får lite, andre får mye.

  Jeg skjønner godt at de som faller utenfor føler at ting er urettsferdig.

  På hvilken måte mener du at likestilling er løsningen på problemet forresten? Hva kan gjøres?

  SvarSlett
 3. Veldig bra post! Jeg har lett litt etter ord på hvordan jeg skal forklare mine meninger rundt dette temaet, da jeg også ser på meg selv som en feminist, men også har følt meg i opposisjon til "feminister" i diskusjoner. Jeg er helt enig med deg at det nok er noe i det at menns roller i en ny rollefordeling er glemt. Jeg er ikke helt enig i det du mener er utfallene av disse manglende rollene. Feks så er det nok fremdeles mange sosiale stigma rundt både å pule for mye og for lite etc for kvinner som for menn, selv om det jo er mye bedre enn det har vært. Min personlige meninge har vært at menn på grunn av skiftet kvinnerollen og derfor også deres forventinger til hvordan menn skal være (Implisitt så ser du jo kanskje også at maktbalansen har skiftet), har ført til at menn ikke lenger vett hva det vil si å være mann. Kvinner har lovt til å være litt mer hva de vil, mens menn ikke skal være hverken macho eller femi.

  Jeg må vel også si at jeg ikke tror sjekking er løsningen på dette problemet, det var det hvertfall ikke for meg. Det er dog et miljø hvor mange leter etter svar på spørsmålet på hvordan skal jeg være en mann, en mann som kvinner vil ha. Så er vel faren at du også skal være en man du liker selv :)

  Uansett takk for godt innlegg, ikke ofte jeg får input som endrer min mening på dette området så kreds til deg :)

  SvarSlett
 4. Dette var noe av det beste jeg har lest her inne. Fantastisk levert Andreas!

  SvarSlett
 5. Har dere noen tips til filmer man kan se for å lære om sjekking?

  SvarSlett
 6. Femininist (23)28.12.2011, 13:30

  Enig i mye, men også du har en tendens til å generalisere. Det er som du sier en forskjell på kvinner og menn og hvordan en blir oppfattet om en gjør ulike ting; rundbrenner vsa seksuelt frigjort. Men så enkelt er det ikke. Kvinner og menn kan både få positive og negative sanksjoner ved å ha mange partnere (eller få for den saks skyld).

  Når det gjelder samlivsbrudd har kanskje kvinner det "lettere" da de ofte møter en større forståelse fra omverden om at det er mer greit å være lei seg etc., nettopp fordi det fra samfunnets side blir sett på som viktigere for kvinner enn for menn å ha en partner. - Til tross for dette er alenemødre en av de mest utskjelte gruppene i dagens samfunn.

  Ellers er vi enige i mye! Mange feminister tror løsningen ligger i en stor samfunnsrevulusjon og glemmer menneskene i det hele. Feminisme på samfunnsnivå er ofte problematisk for individene i det hele. Både for kvinner og menn, da ulike samfunnsgrupper reagerer ulikt på ulike reformer.

  Samfunnet er mer komplisert og problematisk enn forskjellene mellom kvinner og menn og ingenting blir løst ved å bare fokusere på denne forskjellen uten å ta høyde for andre samfunnsgrupper. Det gir ingen mening. På samme måte som det ikke gir mening å blande antifeminismer, sjekkeblogger og høyreekstremister. Det passer kanskje på noen, men ikke for alle ;)

  Btw; Det er slike innlegg som gjør at jeg følger bloggen ;) Viktige innspill i samfunnsdebatten som ofte forsvinner i både media og akademia!

  SvarSlett
 7. Bra innlegg. Helt enig i det du sier om dobbeltmoral ift. seksuell frigjøring.

  Det skal sies at 0330.no er en veldig uskyldig blogg sammenliknet med den engelskspråklige mannosfæren. Jeg har fulgt med på noen av bloggene den består av i over et års tid. Den består f.eks av skremmende velartikulerte antifeministiske og til tider høyrekstreme nihilistiske "gamers" a'la Heartiste (Roissy), antifeministiske men stort sett uskyldige expat-gamer-globetrotters a'la Roosh V, og regelrett patetiske menn som "vår egen" Eivind Berge som i sin egen bloggprofiltekst sier rett ut at han skulle ønske han var en "PUA", og tydeligvis har basert hele sitt misogynistiske verdensbilde ut i fra en livshistorie med mye ufrivillig sølibati. Har ikke lest hele Morgenbladet-artikkelen, men fikk inntrykk av at han var rimelig sentral i beskrivelsene deres.

  Sentralt i mannosfæren er ideen om at vestlig likestilling/feminisme i praksis resulterer i at flertallet av menn blir valgt bort av kvinner pga at deres naturlig medfødte tendens til å "marry up" (hypergami) får fritt spillerom og at de dermed kun ønsker seg alfa-hannene, som til enhver tid, men spesielt i et femininisert samfunn, er i mindretall og gjerne er typiske badboys/players. Resten (beta/AFCs) må nøye seg med de "utbrukte" ikke-lenger-så-ettertraktede aldrende kvinnene som omsider innser at de må ha en stabil partner før den biologiske klokka ringer. Hvor mye sannhet det er i dette skal jeg ikke ta så mye stilling til her, men det er vel en del forskning som peker i den retningen når det gjelder hva kvinner foretrekker, og mye av oppførselen man oppfordres til å lære i sjekkemiljlet går jo nettopp på å emulere/bli en av disse høystatus-mennene damene vil ha. Dog, mannosfæren kan tendere til å ta disse tingene til diverse ekstreme konklusjoner som mange frustrerte menn kan bli påvirket av i en retning som ikke nødvendigvis er positiv.

  Syns forøvrig at begrepet feminisme har gått litt ut på dato og kan assosiseres med alt for mye rart, både pga vidt sprikende meninger og en lang historisk reise med mange stadier. Hvorfor ikke bare gå et steg videre og snakke om likestilling for alle, gjerne skape en ideologi som tar hensyn til hva vi vet om kjønnenes forskjeller fra moderne forskning? En slags generell og humanistisk antisexisme, litt som f.eks antirasisme. Mer likestilling, ja takk, mer "feminisme", nei takk. Den har på mange måter gjort ferdig jobben sin i et liberalt samfunn som Norge, og det er nok grunnen til at mange unge menn er frustrerte i dag ("likestillingen (feminismen) har gått for langt!"). Før feminismens inntog hadde menn en klardere definert mannsrolle som man i dag mangler i stor grad under oppveksten og som jeg tror mange sårt trenger.

  Dette ble litt rambling, men hovedpoenget mitt er at dere ikke trenger å bekymre dere for å bli assosiert med mannosfæren Morgenbladet beskriver, så lenge dere snakker om jordnære og pragmatiske tips for norske menn slik som dere gjør. Liker spesielt hvordan dere distanserer dere fra politikk, unødig seksualiserte beskrivelser (kanskje med unntak av jentebildene deres som av og til kan gi litt prestasjonsangst), den latterlig nerdete "seduction community"-sjargongen og andre teorier som resulterer i mer mental masturbasjon enn virkelig forbedring. Keep up the good work!

  SvarSlett
 8. Takk for lang og oppklarende kommentar, Mann 26 :)

  SvarSlett
 9. Veldig bra artikkel, Andreas! Mann 26 fikk sagt mye av det jeg tenkte da jeg leste. Vet ikke hvilke sjekkeblogger Morgenbladet har lest, men det virker ikke som om de har lest deres - noe de kanskje bør?

  Keep up the good work ;-)

  SvarSlett
 10. Bra skrevet, mann 26!

  Herregud, det er så trist å tenke på at den vanlige mannen i gata liksom ikke er bra nok i utgangspunktet.

  SvarSlett
 11. At Morgenbladet generaliserer betyr ikke at de tar feil. Du later til å være i den uskolerte tro at generaliseringer pr. definisjon er gale fordi de skulle gjelde ALLE. Generaliseringer gjelder aldri "alle", men majoriteten av et gitt utvalg, mengde eller populasjon hvor man allerede i generaliseringen (i den vitenskapelige betydningen) tar høyde for at det kan finnes tilfeller som ikke innfanges, men som behandles etterhvert som de dukker opp.

  Nordmenn er ikke akkurat kjent for sin vitenskapsteoretiske skolering, så heller ikke nevnte blogger og kan vi nå en gang for alle få en slutt på dette tullet om at "generaliseringer" prinsipielt ikke skulle være mulig fordi de ikke gjelder alle, slik at vi igjen blir i stand til å snakke meningsfylt om store mengder, utvalg eller populasjoner?

  Man skulle tro norske debatter bestod av kun amatører og dilettanter.

  SvarSlett
 12. Jeg tror at det største problemet til mannen i gata er i stor grad knyttet til det økende problemet med anskaffing av informasjon, ikke misforstå meg, alle kan gjøre et google søk, men problemet ligger i å sile ut den rette informasjonen. Med så mye forskjellig informasjon om temaet mann/kvinne dynamikk kan jeg tenke meg at det er vanskelig for menigmann å trekke en sammenhengende konklusjon og går heller etter instinktet, som hos de fleste ikke er bra nok for at det store flertall av det motsatte kjønn ikke finner fristende.

  Det ligger også kanskje noe i det at vi har et dårlig gjennomsnitt. De aller fleste bryr seg ikke, kan ikke nok til å engasjere seg eller har et for skjørt ego til å innrømme at de ikke er bra nok for at de skal lese seg opp på selvforbedring.

  SvarSlett
 13. @Anonym 03:35: Jeg skriver ikke at jeg missliker generaliseringer, jeg skriver at Morgenbladet OVERgeneraliserer når de blander inn høyreekstremisme i en legetim mannsbevegelse. De fleste i sjekkemiljøet er ikke en del av antifeministbevegelsen, de fleste antifeminister er ikke høyreekstreme osv. Hvis jeg ser EN rødhåret person som liker Jazzmusikk er det ikke dermed sagt at de fleste Jazzmusikere er rødhårete.

  SvarSlett
 14. Jeg syns jeg ser mange sinte og bitre jenter på div. nettfora også jeg! Selv om de får masse oppmerksomhet og blir sjekket opp på byen osv., er de fortsatt sint på menn.

  Jeg syns det er rart at disse jentene som er ettertraktet ikke har bedre selvtillit.

  SvarSlett
 15. @Andreas: Forresten; kunne du/dere tenke dere å legge opp et skriveri om godlukt/parfymer..? Her tror jeg det er en mulighet å utdype litt for oss andre om åssen man skal bruke godlukten og muligens hvilken type godlukt som passer til de ulike sammenhengene...eller? :)

  SvarSlett
 16. Vi er en gjeng apekatter som kun går rundt og bryr oss om hva andre mener om oss.Har vi kul nok stil,mange nok venner,interessant nok liv.Start med å slutte å bry dere om hva andre mener,da slipper vi usikre kvinner og menn med lav selvtillit,selvfølelse og store problemer med misunnelise og sjalusi. Alle kan få et "interessant"liv,fyll det med ting du liker å gjøre,lær,lytt og les,snakk med mennesker,skaff nye venner,delta på arrangementer og kurs du fatter interesse i.Er du misfornøyd med kroppen din?ok,da fikser du det,og jeg mener ikke legge seg under kniven,jeg mener veier du 300kg,slank deg,kler du deg horribelt?fiks stilen,går du rundt sjuskete,bry deg mer om kroppen din osv. the change starts with you,for alt jeg ser er en bunch med usikre kvinner og menn som går rundt i Oslos gater og lurer på om de er bra nok,det er du,men du kan ikke sitte på ræva å sutre hvis du ikke får det du vil ha,da må du gjøre det som trengs for å få det du vil ha.punktum.

  godt nytt år!

  SvarSlett
 17. Artig det bildet av gutten med blomstrene og jenta med balltreet. Fant dere det på nett? Jeg tok det bildet av en grafitti-sak i Amsterdam i 2009, og modifiserte det litt ved å ta vekk bakgrunnen. BTW, tittelen på grafittien var "Let your teardrops delute my pain", og den er laget av en som kaller seg "Laser" (han hadde en del tagger i Amsterdam og London på den tiden).

  SvarSlett
 18. @Anonym 20:37,

  Det å si at fordi de er ettertraktet så burde de ikke være sinte blir veldig feil. Hvis vi her kun tar hensyn til kjønnsmarkedet (noe som er urealistisk, men jeg kan ikke anta alt de kan være irriterte over) så er det slik at folk ofte er irriterte over ting de ikke har som andre får. Uten å se på hva de selv har og heller ikke se på hva de andre FAKTISK har, dette gjelder også gutter.

  For eksempel for hver jente som er dritt lei av irriterende gutter som legger an på henne, så finnes det en gutt som ønsker han hadde jenter som la an på han. Men han tenker ikke over at hvis situasjonen var motsatt så måtte han ofte håndtere fulle, aggressive og plagsomme jenter som han ikke er interessert i.

  For hver gutt som er dritt lei av å måtte gå bort å sjekke damer for å bli avvist, så er det en jente som ønsker at det var sosialt akseptert for henne å gå bort å prate med gutter. Men hun tenker ikke over at hvis det var motsatt så måtte hun håndtere en haug av avvisninger og av og til ta ufortjent dritt fra gutter kun fordi de har en dårlig dag.

  Og slik er det for nesten alle ting, det er flere sider av alle saker. Her er et bilde (i pdf format) som illustrerer flere ting,

  http://www.crimethinc.com/tools/posters/gender_subversion_front.pdf

  SvarSlett
 19. Nå skal det sies at kvinner blir oftere kalt horer en frigjorte hvis de har mange sexpartnere. Noe som er en major cockblock i realiteten.

  SvarSlett
 20. Flott innlegg! Det er på tide med litt nyanser oppi denne mørjen.. Jeg synes selv at den legitimerte latterliggjøringen av "tapere som aldri får seg noe" er heslig.

  SvarSlett
 21. jeg er en fast leser. Nå skrev du noe som fikk meg til å engasjere meg. Først kan vi jo snakke om anti-feminisme, jeg synes dette er et dårlig begrep i seg selv. En kan heller snakke om et motsatt patriarki. Fordi selv om de fleste kvinner ikke presser menn til å betale for middagene sine, så er det altså noe som gjør at enkelte menn føler at de må betale. Da er det på tide med et godt samfunnsklyster. Det må jo tross alt også være utrolig fornedrendes for kvinnenene selv å settes i samme bås med andre som har en parasitisk livsstil og manipulerer andres skyldfølelse for å tildra seg goder de ikke fortjener, der i blandt alle tekstbok eksempler på hva vi kaller psykopat. Jeg syns derfor at kvinner kan gjerne kaste ballen tilbake og si "Neitakk, jeg betaler for maten min selv, jeg kom hit for å møte deg, ikke for å få gratis mat". Eventuelt at barnehage og skoler ser til å utstyre gutter med den selvrespekten de trenger. Noe som var veldig fraværende da jeg vokste opp og kanskje også var en utløsende årsak til uro, fordi at for gutter så lønnet det seg å være rebell. Jeg husker at i nesten alle eksempler i matte boken så var det gutten som tok feil og jenten som hadde rett. Så dette er absolutt noe vi kan kalle motsatt patriarki eller feminazisme. Jeg synes forøvrig at å feminist teori som oppkaller roten til alt vondt etter mannen og løsningen på dette problemet etter kvinnen setter en standard for senere spydigheter de klarer å lire av seg. Jeg anerkjenner det gode likestillingsarbeid som er gjort av kvinner, men det seiler mye bedre under likestillingens flagg enn feminismens. Feminisme er i dag overflødig, det er ingen saker de dekker som ikke heller kunne dekkes av menneskerettigheter, sexologi, kjønnsforskning og likestilling, de produserer mye psaudovitenskap, som sveriges forskning på satanistiske patriarki kulter som driver med menneskeofring, av feministforsker Eva Lundgren. Problemet feminismen skaper er at den kjemper for likestilling kombinert med kvinner særbehandling. Som et resultat nyter kvinner likestilling og særbehandling alt ettersom det passer de, med loven i hånd. Det gir gufs når kritikk mot dette ikke taes alvorlig, da det burde være lett å se hvordan feminsime er likt rasisme, bare at kjønn er den modererende variabelen. En må ofte gi dem eksempler på hva feministers lobbygrupper forsøker å innføre med reverserte kjønn for at folk skal forstå hvor alvorlig det er. Fordi det er på de to værste arenaene å drive forskjellsbehandling, nemlig utdannelse og jobb. Enkelte sinte unge menn mener at mannen er bedre enn kvinnen, det er lett å forstå hvorfor de tenker dette når kvinner tar push-ups på knærne både bokstavlig og metaforisk, mens folk ser på og later som ingenting.

  SvarSlett
 22. Jeg synes det er på høy tid at morgenbladet og resten av peanøtthjernejournalisterslandsforbund vokser i fra seg de barnslige faktene om å være så intressert i hva menn gjør under dynen bak husets fire vegger. De må bli voksen å forstå: jorden går ikke i bane rundt menn eller kvinners kjønnsorganer. Ærlig talt, på ungdomsskolen så var det en ting vi kunne gjøre å si at "Du har ikke hatt sex en gang, du vet ingenting" og allerede i tiendeklasse ble en sett på som litt tilbakestående om en sa noe slikt. Tydeligvis har du lest en artikkel skrevet av noen som aldri helt har kommet seg ut av den overgangsalderen. Det er av null relevanse for saken hvor mange sexpartnere en debatant har hatt. de har også vært veldig flinke med å ta ting helt ut av sammenheng. Dette er usakelig jås som tar bort oppmerksomheten fra den hvite elefanten i rommet som er feminismen. Det finnes ingen "sunn" feminisme, det vil du forstå når du leser feministisk teori. Kvinner som kaller seg for feminist mener oftest at de er likestillings og menneskerettighets forkjempere, som av og til inntar patriarki ståstedet for å bruke paranoiditeten til å være mere sensitive. Men det er også ekte feminister, kvinnegruppen Ottar har jo mange av disse og de som vet hva Ottar er og vet hva de bruker tiden sin på vil ikke trenge noen videre informasjon for å fastslå at feminist ikke er noe lukrativ bås å stå innenfor. Jeg kan umulig være den eneste som har opplevd at det går stadig mere opp for meg at personen har en skrue løs under eksponering av ytringene til noen som kaller seg for feminist. Vi skal ikke finne oss i alt hva kvinner hyler ut, det fører til dobbeltmoral, det ser vi i samfunnet i dag. Det har vært noen myke pinglete menn som har latt kvinner gå langt utover likestillingens premisser på enkelte områder, det er bare et faktum og ingen kan slippe unna med å sette det utsagnet i tvil. Å ønske endringer lovmessig, såvell som holdningsmessig er derfor på sin plass. Når en da blir forsøkt kneblet og latterliggjort er det naturlig og riktig og bli forbannet. Tydeligvis er enkelte folk der ute alt for sensitive til hva som er en naturlig respons, ja, til og med så overfølsome at de bare klarer å tenke på seg selv. Dette ser ut som et klart uttrykk for at det finnes noen feige dårlige mennesker der ute som er ute etter å motarbeide rettferdighet, noen ganger er de onde konkurrenter som ønsker en falsk seier uten ære, andre ganger er det motbydelige stakkarer med så triste liv at de ikke tåler å se andre nyte godt av sine fortjente goder. Jeg skulle ønske at disse kjønnsforståsegpåerene og "lærde" journalistene kunne klare å lire av seg noe annet enn et langt innlegg fylt til randen av hersketeknikk og drittsekkfakter, men det er tydeligvis at de eier hjerner med gjennomtrekk hvor den slags går rett ut andre øret så fort en består ex.phil og ex.fac for å aldri vende tilbake. En burde kanskje heller synes synd på de, fordi vi som er hevet over påvirkningen deres, det vil si alle oss over tolv år gamle og noen under, ser kun mennene lenket til veggen i Platons hulelignelse. En person som behandler "mannosfæren" som en subkultur må være så ignorant for at det finnes en verden der ute hvor 50% av jordens befolkning sine meninger har en verdi at de pisser i sin hatt før de tar den på hodet.

  SvarSlett
 23. Det er også på høy tid å fortelle sannheten feminismen forsøker å dekke over, nemlig at kvinners valg har konsekvenser. De kan ikke forvente at politi og rettsvesen skal leie dem i hånden over alt hvor de går i 2013. De kan heller ikke forvente at velltrente menn skal lære seg å like smellfeite damer fordi dem er for glade i sjokolade. Eller at gymlærere skal akseptere at de bare tar fem push-ups på tærne, 17år gammel jente fra Bergen, Suzanne Svanevik, verdenskjent på youtube kan gjøre det bedre enn gutter flest. Det er på høy tid at vi slutter med forskjellsbehandlingen og lar jenter og gutter få møtes på like premisser, uten særrettigheter. Jeg ser ikke noen nedsatte krav for gutter i norsktimen, selv om jenter leser mere, hvorfor skal jenter ha nedsatte krav i gymtimen fordi gutter trener mere?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...