tirsdag 17. juli 2012

Frelst på sjekking etter å ha lest bloggen!

Leserbrev:


Heisann Gode Vibber!

Jeg er en gutt på 20 år som gjennom VG-nett oppdaget bloggen deres. Jeg er hooked. Plutselig var det som om alt falt på plass! 

I ungdommen syntes jeg ikke at jeg var noen spesielt pen eller kjekk gutt. Høy, men tynn og spinkel, med et stygt overbitt og Kurt Nilsen tomrom mellom fortennene. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle kle meg. Jeg var usikker på meg selv. Jeg var ikke flink med jenter. Jeg hadde ikke kontakt med jenter bortsett fra på skolen. Jeg var ofte dumsnill, jeg la merke til at klassevenninnene bare tok kontakt på MSN om de trengte hjelp med lekser. Ikke at jeg heller frivillig tok kontakt, det er jo det gjennomgående kjerneproblemet i mitt liv. 

Da jeg var 19 år gammel forelsket jeg meg for første gang. Jeg skal ikke ta den historien i detalj, fordi dere har hørt den x ganger før. Nice-guy --> Vennefella = Kjærlighetssorg. Jeg kuttet ut kontakten med denne jenta for et par måneder siden. Det tok meg ca. 1,5 år. Bedre sent enn aldri! Denne opplevelsen gjorde at jeg bestemte meg for å "lære" jenter og å aldri havne i vennefella igjen (og hvis det skulle skje, så skal jeg kutte ut jenta ASAP). Jeg har motivasjonen inne. 

Jeg har gjort den største synden, jeg har lest The Game. Det var forresten ikke jeg som kjøpte den selv, det var en julegave fra min søster. Du VET at du er dårlig med jenter når lillesøsteren din kjøper en slik bok til deg, og ikke bare det, hun kjøpte oppfølgeren også; Spillets regler. :) The Game lærte jeg ingenting av. Oppfølgeren som er mer en selvutviklingsbok, gjorde at jeg en liten uke tok kontakt med fremmede jenter, men stoppet opp ettersom dagsutfordringene ble for skumle. Nå har jeg i alle fall erfart at jeg kan gå opp til fremmede jenter og si hei, de er ikke så veldig skumle (på dagtid). 

Når jeg fant bloggen deres, leste alle innleggene og deretter E-bøkene deres, falt utrolig mye på plass! Dere har en sunn fornuft framstilling til dette med sjekking som jeg liker. Denne sunne fornuften har gått meg hus forbi gjennom hele mitt liv. Jeg visste for eksempel ikke hva flørting var for noe før. Jeg trengte faktisk en definisjon! Nå vet jeg. Og da ser jeg plutselig hvorfor min første forelskelse ikke ville ha meg, hva jeg gjorde feil, mens ei tilfeldig jente på en fest, som jeg små-ertet pga dialekten, kastet seg over meg. Nå ser jeg det! 

Jeg er blitt mye mer bevisst. Jeg liker tankegangen deres om selvsikkerhet (f.eks gratissjanser til å demonstrere selvsikkerhet), og tar meg nå til stadig i å påminne meg selv om dette når jeg går ute på gaten/på skolen. Jeg har for eksempel funnet ut at jeg hadde en vane med å se folk på kinnene isteden for å se de i øynene. Nå er jeg blitt flinkere til å se folk i øya, trener spesielt på det når jeg prater med venner. 

Jeg er en 20 år gammel jomfru. Åh... jeg mislikte sterkt å skrive den setningen. Men, det er fakta. Jeg er lei av å være den siste jomfruen i gjengen. Jeg er lei av å være erfaringsløs med damer. Jeg har gått gjennom en prosess; Nice-Guy og bitter på bad-boys og jentene som liker dem, til å innse at det er MIN FEIL, det er MITT ANSVAR, makten ligger i MINE HENDER. Jeg har ikke tatt kontakt med jenter, rett og slett. Det er der problemet ligger. Og jeg vet ikke hva jeg skal si. Men deres tips om Intensjon og å finne ut ting om jenta (tenker på "jentemaskin"-innlegget) er viktige pekepinner jeg skal bruke mer tid på. Jeg har som sagt ovenfor, forandret meg litt i den retning av at jeg var en fyr som aldri pratet med fremmede jenter, til å bli en fyr som av og til prater med nye jenter (tenker på "små skritt, og store hopp og... zen!"-innlegget deres, det var en stor oppmuntring :). 

Nå tar jeg hånd om problemet og jeg er i den perfekte posisjon til det. Jeg går på et av Norges største universiteter, med 60 % jenter, i en av Norges største byer. Det er jenter overalt rundt meg! Jeg har lest herremote-serien deres, og har allerede kjøpt inn nye klær og sko som jeg føler meg vel i og som har den rette passformen. Matcher gjør de og. Fikk tilbakemelding fra ei venninne om at jeg "kjører AWSOME stil!" Jeg trener fast og trutt, 4 ganger i uken, mot noen spesifikke mål og som et resultat av det har jeg fått en kropp som jeg for første gang i mitt liv kan si at jeg er skikkelig fornøyd med (jeg forstår at kropp ikke er en nødvendighet for å dra damer, men det er jo en fordel å være fornøyd med seg selv).

Men jeg har selvfølgelig problemer. Jeg har gode og dårlige dager, men jeg sliter generelt med å tro at jeg er nok som jeg er. Dette har garantert mye å gjøre med at jeg er uerfaren og jomfru. Jeg merker at jeg får blikk fra jenter noen ganger, noen ganger er det til og med veldig tydelig at det er positive blikk, men jeg er fortsatt feig. Redd. Å gå bort til ei jente i en bar er fortsatt en stor utfordring, som jeg enda ikke har tatt tak i. Som sagt, hva skal jeg si? Vet at E-boken om flørt sier mye her, likevel... her er det mange negative tankekonstruksjoner som henger igjen. Byen er den store stygge jungelen.

Jeg vil bare si at jeg liker måten dere deler av kunnskapen deres, måten dere framstiller det på (det er ikke hvem du er, men hva du gjør), de ulike tanke-konstruksjonene dere deler (jentemaskin-eksemplet f.eks) og hvordan dere på en eller annen måte traff midt i blinken om hva sjekking bør være. Hva det er. Fordi når jeg leser det dere skriver, så føles det så ... rett. Så logisk. Så korrekt. Det gir meg håp, om at det er mulig å dra damer selv om jeg er jomfru (f.eks: om jenta liker meg bryr hun seg sikkert ikke om at jeg ikke har pult før, kanskje hun tenner ekstra på å være min første  --> Positiv tenkning FTW!), og at jeg ikke trenger å bli en drittsekk for å være populær blant damer.

Mest av alt er dette en takk for at dere deler kunnskapen deres i bloggen, uten den hadde jeg fortsatt lett etter noe "sjekketeori" som gav mening, nå er jeg faktisk allerede igang i det praktiske liv! Og for det andre er dette en slags pakt. Ved å sende mail til dere forplikter jeg meg på en måte til å fortsette med mine utfordringer (og jeg mottar deres månedlige mailer). Nå har jeg i alle fall noe konkret å sikte mot og viktigst av alt, konkrete verktøy å bruke!

Med vennlig hilsen T.


Hei T!

Kult at du er tent på sjekking og at du får fremgang. INGENTING er morsommere enn å føle at man blir flinkere med andre mennesker generelt og jenter spesielt. Jeg missunner deg den reisen du er på.

Som du selv er inne på har du allerede tatt de største stegene og gjort de viktigste valgene. Ved å i det hele tatt PRØVE stiller du bedre enn 90% av andre gutter. Det du trenger nå er andre gutter å dra ut med som har samme intensjon som deg og som synes det er gøy å komme i kontakt med jenter. Et godt sted å begynne er forumet vårt, som har over tusen sjekkeglade medlemmer. Miljøet på forumet er helt unikt, og alle støtter hverandre. Det er gode vibber, med andre ord :)

-Andreas

1 kommentar:

  1. Sweet, fantastisk deilig å lese! Er derfor vi driver med det her! Enig med Andreas; det er bare så langt man kan komme ved å rote rundt for seg selv, det neste du trenger er å begynne å henge med andre som er into sjekking, noen du kan lære sammen med, helst noen som er flinkere enn deg.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...