mandag 9. juli 2012

Menn trenger seksuell variasjon!

Menn føler et viss behov for seksuell variasjon. Kvinner gjør det også, men tendensen er at det er sterkere hos menn. Et interessant fenomen angående dette, som kan være verdt å lese litt om, kalles The Coolidge-effect. I korte trekk: Hankjønn føler fortere en fornyet interesse for sex når et nytt hunkjønn introduseres, til og med etter å ha allerede vist en disinteresse for mer sex med en allerede kjent partner.

Det er kanskje litt kjipt, men menn tiltrekkes fysisk lett forskjellige kvinner. Også menn som er i forhold med noen de er dypt forelsket i, kan se andre kvinner og føle seksuell lyst i løpet av sekunder. Det er ikke sikkert de vil innrømme det, men det skjer. Det betyr derimot ikke at man faktisk ønsker å handle på den lysten, eller at man nødvendigvis lett faller for fristelsen hvis det dukker opp et tilbud. De fleste menn er mer oppegående enn som så. Men her er faktorer som hvor moden han er og hvor sterk gjensidig tiltrekning og god kommunikasjon det er i forholdet viktige.

Denne effekten av fornyet sexinteresse kan også oppnås på andre måter enn å måtte finne nye partnere. Stikkordet er variasjon, og behovet for variasjon kan også tilfredstilles i monogame forhold. Variasjon i hvor man har sex, hvilke stillinger man bruker, når på dagen, variasjon mellom "quickies" og å sette av tid til å ha langvarig eller mye sex, eksperimentering og utforskelse, rollespill og utkledning, you name it. Men her er det samtidig viktig å være klar over at menn er forskjellige. Hva som skaper variasjon og hva man liker å eksperimentere med varierer veldig fra mann til mann. Ved å være trygge på hverandre og å vite hvordan man kan kommunisere godt sammen kan man finne det ut og ofte er det lite som skal til.

Har du noen gode (eller dårlige) erfaringer med å piffe opp sexlivet i forholdene dine? Del gjerne med de andre i kommentarfeltet!

 - Lars

3 kommentarer:

 1. Hei! Må si jeg elsker begge bloggene deres! God lesning, og gir meg både nyttig informasjon og en god latter!

  Jeg vil gjerne fortelle om mitt "problem." Okei, jeg synes dette er ganske kleint, for jeg liker å ha kontroll på alt og ikke spørre om hjelp, og det å spørre om datingtips hadde jeg aldri trodd skulle skje meg, men skader nå ikke. Jeg er 23 år og jente, forresten.

  Here it goes.....
  JEG ER ALLTID "VENNINNA"

  Vel, jeg "duger" riktignok til en one night stand, men der stopper det også. Jeg pleier alltid å få masse oppmerksomhet når jeg dukker opp på fester, og blir veldig fort "kompis" med guttene. Er gjerne den som setter i gang drikkeleker, og får stemningen til å bli mye lettere. Jeg har mange typiske gutteinteresser, deriblant at jeg er lidenskapelig interessert i fotball, og kommer derfor lett i snakk med mange gutter. Er ofte jeg finner en jeg har veldig mye til felles med, og har fått høre at det settes pris med en jente som har så god peiling på gutteting, og at jeg er en av de morsomste de har møtt.

  Jeg TROR at jeg flørter, helt til jeg blir møtt av denne beskjeden (har skjedd flere ganger) "Hun venninna di var søt! Er hun singel eller?"

  Slag i trynet. Jeg (fuck janteloven) vet at jeg ser bra ut, og har ikke noe problemer med å få gutter. Har jeg lyst på sex en kveld, så får jeg det. Høres veldig høy ut på meg selv der, men det er fakta. Noe som også er fakta er at der stopper interessen fra guttens side også.

  Jeg har kontakt med to typer gutter:
  1. Bro's: De tar gjerne kontakt med meg hvis de vil ha meg med på å spille playstation, eller dra på pub for å se kamp sammen. I blant om de trenger råd om en jente de liker også. "Ja, du er jo tross alt jente" .....
  2. Booty calls: De kontakter meg alltid etter midnatt. Helst fredag eller lørdag kveld for å høre hva jeg driver med og spørre om jeg kan treffe dem.

  Det er ikke noe problem for meg å være singel, men merker at flere og flere av venninnene mine slår seg til ro, mens jeg føler at jeg ikke kommer noen sted. Ikke en gang en flørt. Jeg har vært singel i 23 år, og er litt redd for at det skal bli 23 nye år også...

  Beklager at dette ble veldig langt! Dere er superflinke! Stå på videre!

  Hilsen Jannicke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for ros :D

   Skal se om det ikke blir et aldri så lite blogginnlegg av "problemet" ditt :)

   Slett
 2. Heisann! Må si først at jeg har fulgt guttebloggen deres i årevis og er kjempefornøyd! Jeg liker å tro at takket være den har jeg fått større innsikt i guttehjernens irrganger, og det takker jeg dere for :)

  Spørsmålet mitt handler om sex. Eller rettere sagt, når sex ikke går helt som det skal. I dette tilfellet på grunn av ereksjonsproblemer (ja, det er et kleint ord, men orker ikke eufemier). Vi har jo lært at gutter legger mye av identiteten sin i sine seksuelle prestasjoner, så hva er greit å si, og hva er fyfy, når dette er et problem som går igjen og igjen og igjen og igjen (og det ikke er snakk om sykdom/medikamentbruk, beruselse, usikkerhet, første gang med ny jente, etc etc)? Vi har en fortrolig tone, og det er ikke sånn at vi ikke kan prate om dette heller, men jeg er samtidig redd for å gjøre det verre...

  Jente25

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...