søndag 27. mai 2012

Nettdating - Hvordan er det å være jente på en datingside?

Jeg har tidligere skrevet om hvordan nettdating som fenomen har fått en ganske annen utbredelse enn det hadde for bare noen få år tilbake. I dag er det de færreste single som ikke, på et eller annet tidspunkt, har hatt profil på en datingside eller forsøkt å flørte på Facebook.

I dette innlegget skal jeg skrive litt om hvordan det er å være jente (og gutt) på en datingside... det er nemlig viktig at du får litt innsikt i hvordan opplevelsen er for det motsatte kjønn dersom du skal skjønne hvordan man bør gå frem for å sjarmere dem!

Vi begynner med jentene. En jente med over gjennomsnittlig pene bilder får meldinger HVER ENESTE DAG. De peneste får kanskje ca. 20. Altså HVER DAG. Selv om de ikke har betalt medlemskap. Flesteparten av disse er "flørtebeskjeder" (altså ikke vanlige meldinger men "ferdigmeldinger" man kan velge med et bilde og en tekst som typisk sier noe som "du er søt" eller "hvem er du for en?"). Så følger variasjoner over temaet

"Leste profilen din og syntes du virker som en veldig ålreit jente! Kanskje du har lyst til å bli kjent med meg?"

"Hei! Hva har du gjort i helgen?"

eller noe tilsvarende. Noen skriver også lange avhandlinger hvor de forsøker å være morsomme og sjarmerende, men det er veldig tydelig at dette er noe de klipper og limer og sender til alle. Innimellom slenger det jaggumeg en

"Jeg er en generøs, sprek kar som gjerne vil få lov til å betale en ferie til Maldivene dersom du vil være med! Hilsen selvstendig næringsdrivende på 58"

og noen ganger er man så heldig at man får oppleve ømme, poetiske vendinger alá

"Du var digg, jeg vil sprute på puppene dine!"

Akk ja. Jeg merker jeg blir stolt på vegne av mitt kjønn... men det pinlige er at jeg pleide ikke å være noe bedre selv. Eller... bedre enn sistemann riktignok:D. But I digress... mer om det senere.

Tendensen er uansett den samme for jenter som har gjennomsnittlige og under gjennomsnittlige bilder, bare at antallet meldinger de får går ned. Men selv jenter som ikke har bilder i det hele tatt kan innimellom få meldinger fra gutter, og de er ihvertfall vant til at en del gutter svarer dem når de selv sender melding.

Inne på profilene til guttene står det ikke så mye bedre til. Der blir jentene ofte møtt av bilder på lang avstand hvor man ikke ser ansiktet men hvor karen gjerne driver med ski, klartring eller noe annet som han føler er "kult". Bilder hvor gutta forsøker å se tøffe eller badass ut er heller ikke uvanlig, men oftere enn ikke resulterer det i at de virker klysete. Eller de tar det for langt i motsatt retning og legger ut bilder hvor de står og smiler fårete i sandaler, ryggsekk og kortarmet skjorte foran en statue i syden, og ender opp med å virke som tusseladder.

Noen ganger flesker de til og med til med bilde i bar overs foran baderomsspeilet mens de kikker inn i kameraet og ser ut som om de har lyst til å gi deg juling... herlig sjarmerende!

I teksten liker de gjerne å skryte av jobben sin (du vil bli overrasket over hvor mange menn som arbeider med "økonomi og finans" blant medlemmene på datingsider!) mens de forklarer at de interesserer seg for akkurat det samme som alle andre (liker å trene, reise og være med venner... kan ta en tur ut, men er glad i sofakos også...). Noen, spesielt gutter fra "sjekkemiljøet", prøver å virke annerledes ved å skrive masse galskap, men ender bare opp med å virke tullete og useriøse.

Men så er det enkelte gutter innimellom... de har bilder hvor de ser kjekke og kule ut, de kler seg bra, de virker ålreite, morsomme og intelligente i teksten sin og de klarer å sende meldinger uten å virke som klyser eller tørrpinner.

Jenters problem når der kommer til nettdating er altså ikke å komme i kontakt med gutter... det er å komme i kontakt med DISSE guttene.

De fleste gutter, derimot, har som hovedproblem at de ikke kommer i kontakt med jenter i det hele tatt. Gutter MÅ stort sett betale for medlemsskap. De fleste får allikevel sjelden meldinger fra jenter, og når de gjør det kan du ta deg f på at det ikke er fra en de er veldig interessert i å være sammen med. Noen ganger kan jentene svare, men oftere enn ikke slutter de å gjøre det etter et par meldinger. For mange gutter og menn virker datingsidene som spøkelsesbyer... det yrer tydeligvis av liv der, men allikvel blir fremstøtene deres møtt med øredøvende stillhet. Som en frustrert stakkar skrev i "megafonen" (et felt hvor alle kan skrive en melding som kan leses av alle) på "Møteplassen":

"Det burde faenmeg være vanlig folkeskikk å gidde å svare på meldinger, burde det ikke?!!"

Hvorfor er det slik at enkelte gutter fremstår så mye mer attraktive på nettdatingsider? Alle de som fremstår som tørrpinner, idioter og klyser, er de virkelig det i virkeligheten? Selvfølgelig ikke... de fleste av dem er vanlige gutter som deg og meg, gutter som bare ikke har skjønt greia. Det vi ser er nemlig resultatet av at det er ganske vanskelig å fremstille seg selv på en bra måte på en datingside... det er ikke noe vi instinktivt forstår, det er ikke lett å være objektiv om seg selv, og derfor ender veldig mange med å gjøre grove feil som får dem til å virke helt håpløse. De tror det de gjør er tiltrekkende, men de tar ofte grusomt feil.

Men her ligger også årsaken til at nettdating er så genialt; dette er nemlig nivået på konkurransen din! For når du skjønner greia er du plutselig blitt en av de få som skiller seg ut... og jentene begynner å ta kontakt med deg istedenfor at du må jakte på dem!

Her stopper det opp for mange... de kan rett og slett ikke forestille seg at det er mulig.

"Det er sikkert sånn hvis man er kjekk, men det er jo ikke jeg!"

Aj aj aj min venn, hvis du bare visste hva som faktisk er mulig å oppnå av resultater gjennom nettdating for helt vanlige, gjennomsnittlige gutter...

- Sondre (sprek, generøs og nybakt Twitterhore @Spilloppmaker)

15 kommentarer:

 1. Jeg saa i dag at en annen blogg jeg leser om dating har en nett dating mnd paagang. Han har postet noen veldig interessante linker, eks:

  http://blog.okcupid.com/

  Denne siden har en del morsom info om online dating osv,

  The best questions for a first date,
  http://blog.okcupid.com/index.php/the-best-questions-for-first-dates/

  Race and response rates,
  http://blog.okcupid.com/index.php/your-race-affects-whether-people-write-you-back/

  The 4 big myths of profile pictures,
  http://blog.okcupid.com/index.php/the-4-big-myths-of-profile-pictures/


  Og her er bloggen jeg fant de paa,
  http://www.gkdating.com/

  SvarSlett
 2. *sukk* Må vi vente på del 3 for å få "svaret"!?!?!?

  Endelig! Tenkte jeg da jeg så dette innlegget kom, men neida... :P Nesten som Ringenes Herre II dette. Etter å ha sett den (/lest dette) er en bare ENDA mer utålmodig på 3'ern.

  "bilder på lang avstand hvor man ikke ser ansiktet men hvor karen gjerne driver med ski, klartring eller noe annet som han føler er "kult"." Jepp det er meg:)Med solbriller til og med, så ingen skal kunne kjenne meg igjen... Og nei, ingen trenger å fortelle meg hva jeg gjør feil... Men det er ikke så lett å få til en god mellomting mellom et teit glis og vintertrøtt trist ansikt mens en kikker inn i kamera og prøver å få til et brukbart bilde.

  Var bare det jeg ville si.. ;p
  Konge blogg btw:D

  SvarSlett
 3. Etter aa ha lest litt mer paa oktrends bloggen som jeg postet tidligere saa har jeg funnet ut at det faktisk er mange veldig interessante artikler paa den siden. Jeg anbefaler sterkt alle som liker grafer og nettsjekking til aa lese paa den siden.

  Eks;

  http://blog.okcupid.com/index.php/the-case-for-an-older-woman/

  Etterhvert som du leser skjonner du at ikke responsen du faar fra jenter ikke nodvendigvis kun er avhengig av din egen profil, men muligvis ogsaa jentene man gaar etter.

  Ved aa sjekke hvilken type jenter som er mest sansynlig til aa svare deg (alder, rase, etc...) kan man hvis man ikke er saa kresen og heller bare vil ha trening og svar finne frem til "ideal kvinnen" man burde sende meldinger til for aa ha hoyest sjangs paa responser.

  Med det sagt er det lite sansynlig at noen menn noen gang kommer til aa gjore det, men er morsom lesing og hadde vaert goy aa sjekke ut hva som er idealt for deg.

  For min egen del som en hvit mann paa 27 aar saa ser det ut til at jeg burde lete etter svarte kvinner mellom 24-25 aar for mest mulig respons.

  SvarSlett
 4. Jeg liker nerdinga de, Sondre! Underholdene lesning, for ikke å glemme nyttig ;)

  SvarSlett
 5. Sukk, det er helt vilt hvor mye rart enkelte klarer å lire av seg inne på sukker...men tidvis mye god underholdning! :)

  SvarSlett
 6. Bra linker! Jeg kjenner meget godt til OK cupid og undersøkelsene deres... de gjør statistiske undersøkelser og gir råd basert på det. Dette er kjempeinteressant, men som med all annen statistikk må man være litt kritisk mhp. hvordan man tolker ting!

  Eksempel:
  De har f.eks. kommet frem til at det å smile på bilder for en gutt er negativt! Selv har jeg brukt mye tid på å sitte ved siden av jenter som går igjennom gutter på nettdatingsider og registrert hva de liker/ikke liker... og da fant jeg ut at smiling var positivt. Hvorfor denne tilsynelatende motsetningen? Jo, fordi smiling i UTGANGSPUNKTET er positivt... DERSOM man smiler på riktig måte (altså "kjekkasmil" og ikke "tusseladdsmil") og dersom man ser kjekk ut mens man gjør det. Årsaken til at smiling ikke virker for det store flertallet (og derfor fremstår som negativt på en statistisk undersøkelse) er at det for de fleste er vanskeligere å ta bilder hvor de ser kjekke ut og smiler samtidig. Det er stort sett lettere å se kjekk ut når man er alvorlig. Det betyr at dersom man klarer å fange et smil hvor man SAMTIDIG ser kjekk ut så er dette det ideelle... men dette er såpass vanskelig at de fleste, som knipser raske bilder av seg selv uten å vite hva de gjør, ikke klarer det.

  Lignende heftelser kan man trekke frem ved mange av de andre rådene som gis... men ikke alle. Noen er spot on.

  Virkeligheten er altså ofte litt mer nyansert og komplisert enn det man kan få inntrykk av når man forsøker å slutte ting direkte fra statistikk. Statistikk er kvantitative data... man bør også ha kvalitative data, og bruke begge i anbefalningene sine.

  IMIB: Hehe, ja, jeg liker å tyne dere litt;) Dessuten vil jeg at dere skal få en litt mer grundig forståelse av ting. Følg med;)

  SvarSlett
 7. Om du ikke engang klarer å finne deg dame i virkeligheten, og må ty til internett. Da kan jeg ikke gjøre annet enn å kalle deg taper.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvorfor ikke møte jenter på nettet i tillegg til jentene du møter i virkeligheten?

   Men liker ikke at du er så nedlatende. Det er mange som sliter med å finne seg dame i virkeligheten, har vært der jeg også, men lært meg å bli mye kjekkere.

   I min erfaring så er det de som føler behovet for å komme med uttalelser som det der personer som føler seg veldig mislykka på den fronten selv. Prøver derfor å "heve seg over" for å dekke over det ovenfor andre og bedre selvfølelsen bittelitt en stund. :)

   Slett
 8. Ojojojojoj! Den siste anonyme der...stakkars fyr. Han tror visst ikke at damene som finnes på internett finnes i virkeligheten, han!

  SvarSlett
 9. Noen gode tips for en bra nettdatingprofil? Hva bør være med/hva bør man ikke skrive?

  For jeg er særdeles dårlig til å skrive om meg selv, i hvert fall på en halvveis morsom måte, som samtidig får fram hvordan jeg er som person.. Jeg leser jo noen profiler selv, og hvis de er skikkelig kjedelige, avskriver jeg fyren med en gang.. Så kanskje det er det som skjer med meg også?
  Tips, please!! (selv om jeg er jente :))

  SvarSlett
 10. Nå skal jeg ta et tak og begynne å ta kontakt med de gutta jeg vil høre i fra på sukker. Jeg har til nå kun fått brev og hvis de starter på en slibrig eller kjedelig måte har jeg ignorert de.,. Jeg har ikke noe fasitsvar på hvordan måte som er riktig når de tar kontakt , som skal få meg til å svare . Det er nok en blanding mellom bilder og teksten de sender . Jeg hat en følelse av at det er guttene som skal ta kontakt og hvis jenter gjør det er de desp. Men jeg vil jo ikke virke som det og jeg vil ikke at meldingen skal bli ignorert, så hvilken åpnings replikk er litt safe slik at de må/vil svare meg og får muligheten til å bli littegrann kjent. Hilsen jente

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan du ikke bare bruke de åpnings-meldingene som du har fått fra gutter du syntes var okei da?

   Trenger vel strengt talt ikke å være så veldig mye mer avansert enn "Hey:) Står til?" som Sondre har skrevet om her: http://www.0330.no/2011/05/nettdating-meldingene.html

   Slett
 11. Du rammer hovedet på sømmet i dit indlæg. At være jente på datingsider er ikke nemt og man bliver nødt til at sortere i de beskeder man ønsker at læse och svare på.

  SvarSlett
 12. Hey Sondre; i noen av follow up postene virker det som om dere argumenterer for enkle kjappe førstemeldinger, backet opp av bra bilder/profil. Med det i mente, hva er galt med "Hva gjorde du i helgen?" som førstemelding?

  SvarSlett
 13. Hmm ja. Hvordan være jente på datingside?? Og hvordan sjarmere dere gutter i senk når vi tar kontakt??

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...