fredag 18. mai 2012

Ærlighet varer lengst? Eller?

Video om ærlig kommunikasjon:

Dette var kanskje litt kleint ærlig. Men hvor går grensen for hvor ærlig man skal være?

Må man ønske å bli kjærester hvis man har sex sammen? Enkelte synes det er flott å bli kjærester så fort som mulig, gjerne allerede etter tredje date. På den andre siden er det enkelte som helst vil date leeeeenge før man vurderer å ta skrittet helt ut og kalle seg kjærester. Andre igjen er i en periode i livet hvor en ønsker å utforske litt og egentlig ikke ønsker seg kjæreste i det hele tatt. Og, ja: Det er helt sant jenter også har slike perioder.

Med det i bakhodet er det klart at vi må kommunisere tydelig. Slik jeg ser det kan man velge to strategier:

Ta praten: Noen liker å være ærlige verbalt. Men pass på at det ikke blir kleint eller påtrengende. Timing er viktig her.

Vise ved handling: Her handler det om hva du gjør og ikke minst hva du unnlater å gjøre.

Personlig liker jeg best å vise intensjonen min via handling og måten jeg er på. Jeg har brukt en del tid på å tenke gjennom hvilke handlinger som signaliserer hva intensjonen min er: Hvilke handlinger som kommuniserer at man ønsker å ta ting videre, og hvilke som kommuniserer at man ønsker noe litt mer vennskapelig og overfladisk.

Jeg tror det viktigste er å unngå å gjøre ting som kan kommunisere det motsatte av det man vil. Det betyr jo ikke at ting kan endre seg underveis, det er bare snakk om å være ærlig om hvor man står.

Hva synes dere er best:
Å ta praten eller vise gjennom handling?

Bruk kommentarfeltet!

-Tom

9 kommentarer:

 1. Mannfolk er så elendige på subkommunisering, så anbefaler dere å ta praten så tidlig som mulig om dere ikke vil bli oppfatta som drittsekker etterpå ;)

  *jente*

  SvarSlett
 2. Jeg synes litt av begge er bra

  gutt 18,8 år.

  SvarSlett
 3. Veldig god artikkel! Bare en liten kommentar til den første kommentaren her: jeg synes igrunn ikke mannfolk er så elendige på subkommunisering jeg=P Og det å ta "praten" tidlig tror jeg kan fungere for mange jenter, men også virke skremmende for andre igjen. Vi er alle forskjellige. Jeg synes det i hvertfall i noen tilfeller kan være litt skummelt om en fyr tar praten tidlig, og er dønn ærlig angående sine følelser. Det kan bli for intenst og gjøre at jeg føler at jeg har et stort ansvar og press, som kan være vanskelig å takle i praksis med vedkommende. Men veldig godt innlegg Tom! Jeg har troen på å vise intensjonen mest via handling og måten man er på.

  *også jente*

  SvarSlett
 4. Jeg syns det er best når gutta snakker, for det er stort sett umulig å vite hva de vil ved å bare tolke signaler.
  Ofte, men ikke alltid.
  Selv snakker jeg, helt sikkert alt for mye, men de veit ihvertfall hvor de har meg.

  SvarSlett
 5. Jeg ble tatt praten til av en fyr som jeg hadde hatt sex med et par ganger og som jeg hang litt med(grilla,festa++)han tok praten i ca 15min om at han ikke ville ha dame,han nøt singellivet osv,alt jeg klarte å si var "okid doki"før jeg leste videre i magasinet jeg holdt på med. Jeg hadde ikke engang tenkt tanken om avklaringspraten eller om noe forhold.

  Jeg tror det beste for å "skille"mellom pulevenner/kjærester er at man ikke gjør "Kjæresteting"med pulevennen. det å feste sammen,gå tur eller grille er ikke så farlig,det gjør man med alle,men hvis man går på kino,begynner å henge mye hos hverandre,henger sammen MYE og sender søte sms så kan det lett tolkes som at du er up for more,og da blir du automatisk en drittsekk "som bare vil ha sex"når du engang må ta praten.

  SvarSlett
 6. Jeg er veldig enig med "Anonym16:25 19.05.12".

  Kleint med slike " jeg vil bare fortelle deg hva mitt syn er om dette her" samtalene som du opplevde forresten.

  SvarSlett
 7. Som jente setter jeg enorm pris på at gutta er ærlige! Jo før jeg får vite,jo bedre. Greit å slippe å bruke tid på noe jeg ikke trenger å bruke tid på:)

  SvarSlett
 8. Kan man ta med en jente som man har litt fast elskerinne-forhold med, på for eksempel grilling med noen andre venner av seg uten at man nødvendigvis kommuniserer at man vil trappe opp forholdet eller blir man oppfattet som drittsekk da om man ikke har fast forhold i tankene på sikt? Har vært på kino med samme dame en gang og fått middag av henne en gang i tillegg. Utover det er det kun kveldsbesøk med sex og litt casual henging etterpå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan gå helt fint ja. Alt går egentlig an så lenge man er åpne og ærlige med hverandre om hva man vil og har behov for.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...