fredag 4. mai 2012

Hvordan møte menn ved å være seg selv


Ikke bare burde man møte menn ved å være seg selv, det er også den eneste sunne og fruktbare måte å gjøre det på. Skal man møte en som passer for en selv må vedkommende nettopp bli kjent med deg slik du er. Å manipulere, spille spill eller å gå inn i en rolle som ikke passer deg fordi du TROR det er hva han vil ha, er å være på villspor; uansett om man får god kontakt med noen etter det er grunnlaget ikke bare svakt og krevende å fortsette med, men det er også veldig falskt.

Men når er man egentlig seg selv i høyest mulig grad? Hvis du er for nervøs til å tørre å si din mening, hvis du er redd for hva folk skal tro og mener om deg, hvis du er så redd for avvisning at du heller avviser først eller unngår å holde kontakten; er du deg selv, slik du egentlig er, da?

Hemmeligheten om å være seg selv er å føle seg komfortabel med seg selv og trygg i sine omgivelser. Det er ingen perfekt mal om hva man skal si, hva man skal gjøre, hvilke interesser, meninger og holdninger man skal ha for å være tiltrekkende eller ettertraktet på andre områder. Vår unikhet er viktig å bevare og å videreutvikle, men det er minst like viktig å kunne tørre å vise denne unikheten frem til andre mennesker slik at de forstår oss og lærer oss å kjenne slik vi virkelig er, innerst inne. Og det er da man kan møte noen som man oppnår en virkelig dypt og gjensidig connection.

Jeg mener at det er en vrangforestilling at det å lære seg å sjekke, lære om tiltrekning og om dating på den ene siden, og det at ting skal skje naturlig og at man skal "være seg selv" på den andre, ikke er forenelig. De punktene er absolutt IKKE gjensidig ekskluderende, selv om det lett kan høres slik ut.
Sjekking, dating, flørting og alt annet lignende er sosiale situasjoner og egenskaper, og det krever trening og erfaring for å få forståelse og innsikt i det. Alt som vi tar "naturlig" er ting vi tar som en selvfølge gjennom trening og vane. Å svømme føles ikke naturlig første gangen du blir holdt oppe i vannet som et lite barn(eller voksen for den saks skyld), men det blir en selvfølge å gli gjennom vannet når man først kan det. Sosial intelligens kan trenes opp, og man skjønner lettere sosiale koder jo mer erfaring og innsikt man har i sosial dynamikk. Dette gjelder ens forståelse av det motsatte kjønn også, og ikke bare flyter tiltrekningen mer naturlig da, men kommunikasjonen mellom dere vil være mye lettere. Og ikke minst, det er mye lettere å tørre å være seg selv fullt ut, både bevisst og underbevisst, når man føler seg trygg i sine omgivelser, noe som ikke kommer av seg selv; vi er alle redde for det som er nytt, i en grad eller annen.


 - Lars

6 kommentarer:

 1. Amen!

  Man kan ikke forvente å møte drømmeprinsen hvis man bruke mesteparten av dagen enten isolert hjemme eller bare blant venninnene, og sjeldent prater med menn. Skal man vite hva man driver med skal man gjerne ha gjort det før!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg er helt enig i det du skriver her, men jeg har en tendens til å slite med å få ut potensiale mitt med gutter med en gang jeg synes de er kjekke eller tiltrekkende. Jeg slapper helt av og er meg selv mye lettere sammen med gutter jeg kun ser på som venner. Kunne dere skrevet et innlegg om teknikker ol. man kan bruke i situasjoner der "det virkelig gjelder"? For å slappe mer av osv.? Hender jeg prøver å planlegge hva jeg skal si neste gang jeg møter den og den personen. Fungerer sjelden bra. Er redd dette høres ganske patetisk ut, men det er faktisk noe jeg har hatt litt vanskeligheter med. Digger bloggen!
  Hilsen lissy.
  P.S: Fortsett med de bra podcastene!:D Er forelska i stemmene deres, særlig Sondres <333

  SvarSlett
 3. Hei!
  Jeg har et spørsmål:
  Jeg har vært i en vennegjeng over flere år nå der jeg har vært den eneste jenten som har vært der over flere år. De andre har vært sporadiske innslag av vennene mines flørter. Jeg har det veldig fint i denne gjengen og trives best i selskap med gutter, jeg har vært kompisjenta. Jeg er akkurat ferdig med et lengre forhold (han har ikke vært i denne vennegjengen), og har gledet meg til å dra ut å flørte igjen. Nå er problemet blitt at kompisene mine skremmer vekk flørtene. Når jeg står i samtale kommer de bort og "henger" over meg, bryter inn og generelt oppfører seg litt "kjæresteaktig".
  Hva har skjedd?

  SvarSlett
 4. Håper dere får sett spørsmålet mitt og selvfølgelig svart på det :) men jeg har tenkt å gå litt utenfor boksen (for min del) og har nå en profil på sukker. Merker at jeg velger å åpne meldingene til de jeg tror har et fint profilbilde og åpner ikke de som begynner med : så fin du var... Øynene dine var fine.. Fordi jeg føler at de kanskje er litt slibrige eller noe. Jeg syns det at når gutter skal starte en samtale med det så kan det bli kleint.


  Men nå har jeg tittet litt rundt og jeg fant en som jeg syns virker attraktiv (med tanke på at jeg kun har lest profilen hans og sett på bildene) dessverre er jeg den litt sjenerte, men også utadvendte personen, så når han ikke engang vil trykke på profilen min etter å ha sendt han et hjerte (som gir han hintet om:sjekk meg ut) og siden han ikke gjør det må jeg jo sende han en Mail som han faktisk vil åpne (vi vil jo ikke at han skal gjøre som meg når gutta starter samtalen feil ) og da gjøre seg opp en mening om han vil fortsette samtalen. Jeg er av den typen som ikke sender en eneste Mail til noen i frykt for å bli avvist på nett.....

  SvarSlett
 5. Jeg har lett for å få seksuell oppmerksomhet, på nett og ellers. Veldig mange sier at jeg er pen. Jeg har fin kropp og kler meg på en måte som viser det, uten at jeg ser billig ut. Ofte tar yngre menn kontakt, men alt er seksuelt basert. For menn på min egen alder (41) virker jeg ikke spesielt interessant.. (med noen unntak, da). Jeg vil ikke ha sex på første date, med tanke på smitte og av frykt for å binde meg til feil dude, men jeg opplever å miste date etter date på grunn av dette. Nettdater vil ha løfter om sex i forkant og prøver å vri samtalen i seksuell retning, noe jeg vrir meg unna. Jeg er oppegående, har høyere utdanning og mange interesser, men det er liksom bare sexen de er ute etter, later det til. Og de som ikke er interessert i sexen, de mister intressen de også, etter en tids samtale. Noen tips?

  SvarSlett
 6. Hei Anonym!
  Dette problemet kjenner jeg igjen! Så gjerne et svar fra gutta på hva de tenker.:-).
  Ellers må jeg si at jeg er meget overrasket (positivt) at dere har denne bloggen. Virkelig bra å lese og mye å lære, så tusen takk :-).

  Hilsen
  Thea

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...