mandag 14. mai 2012

Hvorfor gir menn hadet-kyss uten å mene noe med det?Oi oi oi! Vi har fått en mail fra en leser!


Heii!


Først og fremst, utrolig kult og kunnskapsnyttig side dere har kommet med for oss jentene- vi trenger det!


Jeg har en liten request, kan ikke du/ dere skrive litt om hva betydningen av hade-kyss betyr?Jeg har prøvd ved flere anledninger å prate med kompiser om betydningen av hade-kyss med en man dealer,dater, one night stand o.l.Hva betyr egentlig å få et hade kyss, hvorfor gjør dere gutta det uten betydning osv?Hva er GREIA liksom? =)


Nå venter jeg spent, hei og hopp så lenge!

---
Heisann!

Det du er inne på nå er en av de tingene som er en vesentlig forskjell på (de fleste) menn og kvinner. Nemlig hva vi LEGGER i tingene vi sier og gjør og hva vi forsøker å KOMMUNISERE med det vi sier og gjør.

På mange måter har kvinner en litt mer ærlig måte å kommunisere på enn menn. Ikke fordi kvinner nødvendigvis er mer til å stole på enn menn, men fordi menn generelt:

a) Er dårligere på å formidle hva de egentlig føler
b) Er dårligere til å VITE hva de faktisk føler
c) Tror at kvinner ikke takler sannheten like godt som menn gjør
d) Har flere forventninger til hva som er lov og ikke lov å føle
e) Har mer motstridende følelser og drifter enn kvinner

Er det rart kvinner blir forvirret? På mange måter er det en myte at menn er så enkle og kvinner så avanserte og mystiske. Det er riktig at menn er mer DIREKTE i kommunikasjonen, men det betyr ikke at de er mindre sammensatte eller enklere å FORSTÅ av den grunn.Når jeg sier at kvinner generelt er mer ærlige i kommunikasjonen mener jeg at de sjeldent gjør ting uten å ha en mening med det. Kysser du en mann er det fordi du liker han. Har du sex, er det fordi du synes han er kjekk. Sier du at du er glad i noen så er det fordi du faktisk er glad i vedkommende, ikke fordi du tror det er "forventet" at du sier det. Nå skal jeg skynde meg å legge til at mange menn også er ganske ærlige i kommunikasjonen sin, men VELDIG MANGE menn kan altså gjøre og si ting de kanskje tror at de mener DER OG DA, men som de får noia for at de har gjort sekundet de legger på røret, lukker døra eller vinker farvel.

Jeg skal lære deg en hemmelighet om menn. Det er en litt kjip hemmelighet det er lett å bli litt bitter på menn for, men forsøk å ha et åpent sinn rundt det.

Den store mørke hemmeligheten om menn: Menn kan FINT kysse, ha sex, møte, og ha dype og meningsfulle samtaler med jenter de overhodet ikke har romantiske FØLELSER for og ønsker å investere noe MER i!

Jeg håper ikke du går rett i kjelleren av å få vite det. Og jeg håper ikke du rasjonaliserer det vekk med at "Kanskje det stemmer for en viss type menn jeg ikke har lyst på uansett" eller "Det stemmer sikkert for han drittsekken som skriver artikkelen". Det gjelder nemlig de aller aller aller fleste menn. Men hvis du diskuterer det med guttekompisene dine vil de garantert argumentere for at "De er ihvertfall ikke sånn". Menn skammer seg nemlig forferdelig over måten de fungerer på. De kompanserer til og med ofte sin egen skyldfølelse med å si og gjøre ENDA mer romantiske ting i et litt merkelig forsøk på å rettferdiggjøre sine egne handlinger.

Med andre ord er det IKKE nødvendigvis et kompliment at en mann vil ha sex med deg. I verstefall betyr det bare at han vil ha sex og at du var tilgjengelig. Det kan godt hende at han HÅPET at han skulle få følelser for deg underveis, men ved mindre han føler sug i magen og klump i halsen ved å tenke på deg vil han ofte trekke seg unna, lukke seg emosjonelt, og slutte å ta kontakt. Husk at dette ikke er noe han VELGER. Det går ikke an å "skru på" følelsene sine. Samtidig kan man heller ikke "skru av" følelsene når de først er der. Det vet du antageligvis alt om allerede.

I forhold til problemstillingen vi startet med: "Hvorfor kan menn kysse deg på slutten av daten og si at de har lyst til å møte deg igjen uten å faktisk mene det?", så er svaret at han godt kan ha ment det der og da, eller at han sa det fordi han hadde dårlig samvittighet fordi han trodde at du var mer følelsesmessig investert enn det han var. Paradokset er altså at menn faktisk kan vise MER tegn på en romantisk intensjon dersom de ikke har følelser (enda) hvis de føler at det er forventet at de BURDE hatt det. De er livredde for å skuffe, for å såre, for å skape drama, for å virke som "drittsekker". Ironien er jo at det er akkurat det de blir oppfattet som når de gjør det.

Nå sitter du sikkert som et spørsmålstegn i forhold til hva jeg legger i at menn har "motstridende følelser og drifter", at de "er dårligere til å vite hva de faktisk føler" og har "forventninger til hva det er lov og ikke lov å føle".

Og det er bra, for alt det er ting vi kommer til å skrive om på bloggen fremover! Jeg håper du er like oppspillt som meg.

-Andreas

PS: Hva er DIN erfaring? Fortell i kommentarfeltet!

14 kommentarer:

 1. Dette gav meg en forklaring på noe jeg har lurt på lenge. Takk :)

  SvarSlett
 2. Dette bekreftet egentlig bare det jeg selv har kommet fram til i løpet av det siste året. Jenter kan nok ha en del motstridende følelser de også, men kanskje ikke i like stor grad som menn.
  Jente 25

  SvarSlett
 3. Kjempebra innlegg! Litt kjipt da..

  SvarSlett
 4. Kjempebra innlegg! Får meg til å skjønne mye av den rare oppførselen endel gutter har!

  SvarSlett
 5. Jeg er MINST like oppspilt som dere over at 0330 (som jeg allerede var stor fan av) har fått en flott og usminket dameutgave! Og jeg gleder meg masse til å få flere "åååå, er det dét som er greia..."-opplevelser. Yeey!

  SvarSlett
 6. Spørsmål:
  greit at menn ikke tar kontakt hvis de ikke er interessert. Men forventer de fortsatt at du tar kontakt med dem? hender det at de tenker på henne etter en date, ikke fordi de er interessert, men fordi han lurer på om jenta likevel er interessert og vil ha kontakt? og er kanskje litt redd for at hun skal ta kontakt?
  og dersom hun faktsik tar kontakt, får han da helt angst, eller tenker "jaja, hun virker hyggelig, kan jo gi henne en sjanse til" ?

  SvarSlett
 7. Jeg har skjønt at det er en hårfin grense med handlinger mellom det å være pulevenn og kjæresteemne,men det er veldig frustrerende å å ha en pulevenn som stryker deg på kinnet,og viser omsorg for deg uten at han legger noe mer i det. Ikke gjør det gutt, du får meg til å tro at det er et lite håp,selv etter at du har sagt du ikke vil ha kjæreste. Jeg prøver å unngå fella,men tipper jeg tryner....snart. kan dere kanskje skrive litt rundt dette?

  SvarSlett
 8. "Den store mørke hemmeligheten om menn: Menn kan FINT kysse, ha sex, møte, og ha dype og meningsfulle samtaler med jenter de overhodet ikke har romantiske FØLELSER for og ønsker å investere noe MER i!"

  DETTE var noe som jeg er glad jeg fikk vite nå, og ikke om 15 år. Så bra at noen faktisk tør å si det! Men da lurer jeg på... hvis man er med en gutt/mann man kysser, har sex med, finner på ting med og blir ringt opp av, hvordan skal jeg da vite om han er emosjonelt tiltrukket? Hva viser om han er det? Det er visst ikke bare jenter som er kompliserte ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kommer til å skrive en artikkel som kommer til å hete noe ala "Hvordan vite om han er forelska?" hvor du får svar på det du lurer på.

   Slett
 9. Åh, så bra! Tusen takk!

  SvarSlett
 10. Andreas,den gleder jeg meg veldig til å lese=)!!

  SvarSlett
 11. Dette er det jenter egentlig vet, men ikke klarer å stole på. Kvinner er kompliserte i den forstand at de legger for mye på utfallet av noe over på andre. Hvis de f.esk har hatt med seg en mann hjem så bruker de masse tid på å lure på om han er intressert, men de kjenner ikke etter på om de virkelig likte denne mannen selv.

  Hvis kvinner/jenter hadde sluttet å være så desperate og ta til takke med all slags mannebein bare fordi de får oppmerksomhet, så hadde verden vært et bedre sted å være.

  Bruker du flere uker på å analysere etter at du har hatt sex med noen, så bør du slutte å ha sex før du er i ett forhold er mitt råd. Det gjør jo ikke gutta noe, for det er alltid et dumt kvinnfolk der ute som lar seg lure av sjarm og fine ord.

  SvarSlett
 12. Føler hele denne artikkelen slo meg i trynet som en eneste stor reality-check, kjente meg veldig mye igjen her. Irriterer meg faktisk ofte over måten vi fungerer på.
  Mann(20)

  SvarSlett
 13. Det er bare å tenke motsatt jenter. Gir han masse oppmerksomhet bør varsellampene blinke. Driter han fullstendig i deg, men er grei, sender no meldinger og vil gjerne se deg igjen... så tja.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...