torsdag 16. desember 2010

Herremote: Vinterklær

Når det gjelder vinterklær har jeg dessverre nok med å finne noe kult å gå med selv. Derfor ringer jeg en av mine beste venner, som tilfeldigvis er nazi på klær. Her snakker vi om en som har holdt flere kurs om mote for menn, samt skrevet flere artikler om mote enn det Elise har skrevet blogginnlegg. Gutten er bare 21 år, singel og meget kjekk. Dere får sende meg et bilde og en introduksjon om dere vil ha mailen hans. Her kommer i alle fall innlegget:


Da Andy ringte meg, og spurte om jeg ville skrive et blogginnlegg om vinterklær, måtte jeg tenke meg om to ganger før jeg svarte ja. Ikke fordi jeg ikke ville skrive, men fordi jeg egentlig ikke har noe særlig sans for vinterklær.

For det første er vinterklær ofte dyrt, og kan bare brukes i en liten periode av året. For det andre finnes det utrolig mye stygt – men som uheldigvis også er veldig praktisk. Det første jeg skal skrive om er jakker. For å være helt ærlig er det, i mine øyne, få alternativer av jakker som ser bra ut OG varmer.

For at du skal ha noe som helst utbytte av det jeg skriver her, er det forutsatt at du vet at passform er alpha omega. For det er det virkelig.


Frakk.

Noe jeg forfekter, er at jakker med høy krage, brukt riktig, ser dritkult ut. Dersom den ikke har det bør du ha et skjerf for å substitere effekten. Det som er essensielt med frakker, og noe du egentlig alltid burde tenke på, er hvordan bena dine blir seende ut. Er du 1.75 eller lavere bør du definitivt være forsiktig ved bruk av lange frakker. De kan få kroppen din til å se svært lite proposjonert ut. Er du høy, og har motsatte problemet kan lange frakker hjelpe deg. Du finner de som regel i svart eller marineblå. Men det kan fortsatt se kult ut med andre farger – som vist nedenfor.
Peacoat.

Det som skiller peacoat fra frakk er at de har to lag med knapper. De er som regel også litt kortere. Hvilket er årsaken til at jeg anbefaler det til personer under 1.75. Noe som også er verdt å merke seg, og noe å vurdere ved kjøp av alle typer jakker, er hvordan de ser ut åpne. Å gå med jakken åpen gir deg utrolig nok en åpen look(!) og gjør at du ser mer tilgjengelig ut. Og peacoat ser ikke alltid bra ut åpen, hvilket er grunnen til at jeg nevner det nå. Disse er også som regel i svart eller marineblå.
Trench coat.

Trench coat er som en blanding av frakk og peacoat, men den har et belte rundt seg. Denne type jakke gir deg en klassisk og litt feminin look. Jeg vil ikke anbefale hvem som helst dette plagget, men det KAN se dritkult ut om man “pulls it off”.  Disse har forøvrig som regel litt tynt stoff, og egner seg sannsynligvis ikke særlig bra på de kaldeste vinterdagene. Du finner de som regel i svart eller beige.

Duffle coat.

Dufflecoat er britisk plagg, og gir deg en klassisk, litt bestefarsaktig look. Personlig liker jeg mer “trendy” plagg, som ikke skriker bestefar like mye. Men det er likefullt et kurant alternativ, og kan definitivt se kult ut. Du finner de som regel i blå eller beige.

“Vinterlaget skinnjakke”.

Grunnen til at jeg har anførselstegn er i mangel på ordentlig definisjon på det. Disse er vanskelig å finne i butikkene, og selges som regel til lite koselige priser. Men finner du en god får du en kul, rocka, laidback stil som jenter komplimenterer deg for. Var forigårs på shopping, og ene i følget mitt kjøpte en slik. Neste butikk vi gikk inn komplimentere damen bak disken han for den, og spurte hvor han hadde kjøpt den. Catwalk modellen under viser en slik beskrevet.
“Tykk” skinnjakke.

Dette fant jeg ut ved at jeg bestilte en skinnjakke fra nettet i en størrelse for stor. Ergo jeg kan bruke ullgensere/cardigans under. Hvis det ikke er altfor kaldt ute er dette et godt alternativ om du ikke er for sensitiv til kulde. I utgangspunktet anbefaler jeg folk å kjøpe en så tight skinnjakke som mulig, slik at du ikke har plass til ullklær under, men i dette tilfelle er det anvendelig. Forutsetning her er at skinnjakken er litt tykk, slik at den holder noe kulde ute selvfølgelig.Sko.

Da har vi kommet oss over til sko. Det er få typiske vintersko jeg synes ser spesielt bra ut. Det er dog flere alternativer på markedet som tilbyr “vanlige” sko ullforet – tynne sneakers og chelsea sko er alternativer jeg har sett. Det selges også ullsåle slik at det blir lettere å holde varmen i de ordinære skoene dine. Dersom du skal være i kontakt med mye snø er det en god idè å impregnere skoene dine slik at det ikke fukter igjennom. Mange bekymrer seg for å fryse, men ærlig talt bor man på et noe urbant sted trenger du hverken jakke eller sko beregnet til Mount Everest.

Dog er boots et glimrende alternativ til vintern. Boots kan gi deg en litt rocka, røff stil, men ikke nødvendigvis.
Skjerf.

Som jeg sa tidligere kan skjerf fungere som substitutt for høy krage. De gir deg en sofistikert look, om tvinnet rundt halsen. Jeg anbefaler alle å kjøpe et tykt, koksgrått skjerf i ull, det er viktig at det ser “rikt” ut som bilde under illustrerer. En annen ting som er kult er å bruke sånn “stort” grått som går rundt over hele deg, mange jenter bruker det. Ikke vær redd for å se feminin ut, bare bruk de som er litt mer moderate enn det vist under.
Hansker.

Eneste forsvarlige utseendemessig er skinn-hansker. Hvor mye foret de er varierer, men ærlig talt er de sjeldent varme i 15-. Det som er greit å tenke på her, er å matche svart/brunt avhengig av resten av klærne dine.
Lue.

Kjøp deg en clean, fin lue for all del UTEN logoer. Heller ikke oppbrettet på kanten, da blir du seende ut som en 12-åring!

5 kommentarer:

 1. Fin post! Er synd jeg ikke får særlig bruk for vinter tøy der jeg er ATM :)
  Digget de første bootsa! GRR :)

  SvarSlett
 2. fææn mææd kræædz, fææte buuts.

  SvarSlett
 3. Beklager å måtte si det, men de to nederste bootsene var ikke fine i det hele tatt. Alt for mye detaljer på dem

  SvarSlett
 4. Bildet nr 2, FET stil.

  Btw bloggen deres er utrolig gøy å lærerik å lese på, keep it up!

  SvarSlett
 5. Funker det å kombinere marineblå dress med svart duffelcoat?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...