onsdag 22. desember 2010

Hva tenker venninna?
”Nå syns jeg du skal gi meg nummeret ditt.”. ”Selvfølelig ,” sier hun. River mobilen ut av handa mi, lagrer seg, og ringer sin egen mobil i samme slengen. Gir meg et kort kyss på munnen og ser seg rundt før jeg gir henne en klem og sier vi må ta en kaffe på onsdag. Fem minutter tidligere hadde hun ignorert samme spørsmål. Jeg smiler for meg selv når jeg går fra henne, og tenker at dette må jeg blogge om.

Hvordan jenter vil reagere på dette utsagnet er jeg ganske spent på: For jenter er det, i mye større grad enn gutter, viktigere hva venninnene syns om deg, enn hva jenta selv faktisk syns om deg. Dersom det er en ørliten sjanse for at jenta vil synke i verdi ved å gjøre noe med deg, vil hun mest sannsynlig ikke gjøre det.

Vi hopper noen minutter tilbake i tid fra første situasjon. Jeg er ute og har kommet i prat med den ene av mange jenter som sitter rundt et skittent bord innerst i kjelleren på Revolver. Merker at jenta ikke har lov til å stikke fra jentene sine denne kvelden, så lenge jeg ikke orker å bruke unødvendig myer energi på å bli kjent med dem hele gjengen. Så jeg sier at hun må gi meg nummeret hennes slik at vi heller kan treffes en annen gang. Hun later som hun ikke forstår spørsmålet og skifter tema. Jeg spør om hun er positiv til å ta en røyk, reiser meg, og begynner å gå mot utgangen.

Å ta hensyn til folkene rundt en situasjon er noe altfor få tenker på. Mest gunstig er det selvfølgelig å være en plass der du er sikker på at det ikke er andre personer. Du vet aldri når EX-en står bak dere og tar seg en røyk, eller om det er den høye fyren med rosa skjerf som jenta har vært betatt av siden barndommen. Uansett. Desto færre folk det er rundt dere, desto større er sjansen for at begge er komfortable med å gjøre noe med hverandre.

Egenskapen å kunne sette seg inn i en annens situasjons. Føle det han føler og tenke slik han tenker, er ikke alltid like lett å få til, men det kommer med erfaring.

- Andy

5 kommentarer:

 1. For meg personlig så er det ikke så viktig hva vennindene mine syns om kjæresten min. Er jeg forelsket så er jeg forelsket. Men det er jo selvfølgelig et stoort plus hvis han kommer over ens men veninnede mine da!

  SvarSlett
 2. Jeg vet ikke om det kommer av at jeg ikke eier noen sosiale antenner whatsoever, og dermed ikke oppfatter det, men.. venninnene mine dømmer meg ikke.

  Det kan jo hende de gjør det skjult, bak ryggen min. Men jeg liker å tro at fordi jeg alltid har vist åpenhet og forståelse mot dem, at det har vært en type investering for fremtiden og at når det er deres tur, så viser de det tilbake.

  Nå skal det sies at alle har gjort sine feil, og når du ser 'en venninnegjeng som er i veien', så ser jeg for det meste jenter som bryr seg og ikke vil at jeg skal bli såret. Selv om det fint også kan være at noen går aktivt inn for at jeg ikke skal Hooke opp med en som er kjekkere enn den siste de selv hooket opp med. Sånne mennesker finnes jo de også. Utrolig nok.

  Om jeg bryr meg om hva venninnene mine mener om han jeg nettopp gav nummeret mitt til? Ja, fordi de bare vil passe på meg. Og nei fordi de aldri kan bli like godt kjent med han som det jeg kan.

  - Ananas (19)

  SvarSlett
 3. Som oftest blir jeg likt bedre av venninner/foreldre til jenta enn selve jenta jeg er på jakt etter, som oftest mister interessen etterhvert, dabber liksom av.

  SvarSlett
 4. Herrejesuskristus, jeg kunne ikke brydd meg mindre om hva venninnene mine synes om gutter jeg hooker opp med! Utrolig kjipt hvis det virkelig finnes jenter som nøler i frykt for hva andre vil si. Trist for dem, da må de være usikre på seg selv eller ha usunne vennskap.

  Min aller beste venn og jeg mobber hverandre BESTANDIG, vi har ekstremt ulik smak når det kommer til dere menn. Sikkert derfor vi fremdeles er så gode venner ;)

  SvarSlett
 5. Lonora: Dette var vel et ganske godt stykke før kjærestestadiet...vi snakker om sjekking av nye mennesker på byen.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...