lørdag 18. desember 2010

Jenter som lurer på ting om gutter.

.
Etter at jeg nylig skrev et innlegg om hvorfor enkelte jenter opplever at gutter bare vil ha sex med dem, men aldri være kjæreste, fikk vi noen gode spørsmål... de var faktisk så interessante at jeg tenkte jeg skulle bruke et helt innlegg på å svare på dem, ettersom jeg er sikker på at mange andre jenter lurer på de samme tingene.

Anonym:
Hvorfor går ikke gutter etter jenter som både er i deres liga OG er tiltrekkende nok til å være kjærestemateriale, selv om man bare vil ha sex? Er det fordi det tar for lang tid, eller fordi jenter man tror er ved ens egen liga ikke burde la seg så lett forføre? I så fall har det jo noe å gjøre med at gutter mister interessen hvis man har sex tidlig likevel, eller?

For det første, jenter: Slå fra dere MYTEN om at gutter mister interessen dersom man har sex for tidlig en gang for alle! Den har oppstått fordi enkelte jenter ikke skjønner at gutten som dumpet dem i utganspunktet aldri var interessert i noe mer enn sex, og fordi enkelte gutter som ikke har draget har en tendens til å slenge dritt om "slutty" jenter. Det siste er bare bitterhet og misunnelse... for når det plutselig er DEM SELV en jente har sex med på første daten spiller det ingen rolle lenger! Gutter som fremstår dømmende ovenfor jenters seksualitet er stort sett ALLTID usikre, misunnelige og bitre. Og til dere gutta som leser dette: Det å fremstå dømmende ovenfor jenters seksualitet er det samme som å gå med et skilt rundt halsen hvor det står: Jeg er en dork som aldri får meg noe.

Så vet dere det.

Så til hovedspørsmålet: HVORFOR er det slik at gutter ikke går etter jenter de synes er attraktive nok til å være kjæreste-materiale selv om de bare har lyst på sex?

La oss ikke gå helt over bord her, jeg sier ikke at gutter BARE går for jenter de ikke anser for å være kjærestemateriale... jeg sier imidlertid at mange har en tendens til å gjøre det, ihvertfall på byen, og at denne tendenensen kan gjøre jenter ganske forvirrede (ettersom få av dem vet om den).

Det er mange årsaker til at det er slik. De fleste gutter opplever det som mye mer skremmende å skulle prøve seg på noen de VIRKELIG er interessert i... da er det mye lettere å senke krava noen hakk og gå for noe man føler seg rimelig sikker på at man kan få. De fleste gutter er LIVREDDE for å bli avvist av jenter, usansett hva dere jenter måtte tro! Dessuten er det ofte slik at jenter som er på et litt lavere nivå enn gutten ofte tar initiativet ovenfor ham... og da blir det jo enda enklere og enda mindre skummelt! Som en tredje grunn kan det nevnes at de jentene som er "på hans nivå" sannsynligvis har sjangs på gutter som er godt over dette nivået, nettopp på grunn av mekanismene vi nevnte i den forrige artikkelen.

Ananas:
Er det da sånn at hvis en gutt ikke finner en jente som kjærestemateriale (dvs. liker personligheten og utseende), MEN finner henne tiltrekkende, da kan ha sex med henne uten å ha noe videre ønske om et forhold?

Selvsagt! Når en gutt treffer en jente sorterer han henne lynraskt i en av følgende kategorier: Kjærestemateriale, kanskje kjærestemateriale, ikke kjærestemateriale men sexpartnermateriale og ikke interessant i det hele tatt.

Dette er ikke så forskjellig for jenter og gutter. Det kan være mange faktorer som gjør at en person blir ansett for å være i en av gruppene... utseende, personlighet, stil, interesser og utdannelse/sosial status er kanskje de viktigste. Og det er selvsagt mulig å bevege seg mellom gruppene ettersom man blir bedre kjent, ihvertfall mellom "kanskje kjærestemateriale" og "kjærestemateriale", men også noen ganger fra "sexpartner".

En kjip ting mange gutter gjør er imidlertid å LATE som om det er mulighet for et forhold selv om de vet at de egentlig bare er interessert i sex... noen går faktisk så langt at de blir sammen med jenta i noen uker eller måneder, bare for å ha litt sex, og så dumper henne igjen. Dette gjør de fordi de er oppdratt til å tro at jenter bare er interessert i forhold... og fordi det er LENGE mellom hver gang de treffer en jente! Frankly speaking er det helt avskyelig oppførsel... og helt unødvendig! Hvis man ikke er hypp på noe forhold, så forklar rett frem og TIDLIG hva som er greia.

- Sondre

16 kommentarer:

 1. Okei, dette vil da si at jenter generelt er tøffere enn gutter? Gutter tør ikke ta kontakt med den de virkelig er interessert i, men heller senker krava til å ha sex med jenter under deres nivå? (I redsel for å bli avvist.) Mens jenter i større grad tar initiativ til kontakt hos gutter på deres eget nivå, OG de guttene som kanskje er på et høyere nivå? Hvis det er sånn, så betyr jo det at jenter som oftest har sex med gutter over deres nivå, mens gutter sjeldnere har det..?
  Men det er vel også sånn at jenter og gutter har forskjellig syn på hvem som er på deres nivå?
  Takk for raskt og utfyllende svar, forresten ;)

  SvarSlett
 2. Det som da hadde vært interessant å vite, hadde vært hvorfor en gutt velger å kategoriserer én type jente som "kjærestemateriale", men ikke en annen. Og hvis man er i "kanskje" kategorien, hva som skal til for å bli kjærestemateriale.

  Det blir litt sånn "hva skal til for å være bra nok?", noe jeg vet er individuelt for hver gutt. Men det er greit å ha en viss peiling hvis man møter han som kan være kjærestemateriale.

  Takk for utfyllende svar, Sondre! Selv om det bare førte til flere spørsmål :)

  SvarSlett
 3. Men det er jo et velkjent fenomen at digge jenter til tider finner seg heslige gutter. Hvordan passer dette inn i det store bildet? :)

  SvarSlett
 4. Jeg tror det Sondre mener er at jenter sjelden vil ha sex med en gutt de ikke føler tiltrekning til. Men hvor PEN gutten er har lite å si for jenters tiltrekning. Gutten BLIR fysisk tiltrekkende i jentas øyne dersom hun merker at han ikke er desperat.

  SvarSlett
 5. Anonym: Som sagt så er det jo ikke sånn at alle gutter alltid "senker krava for å få seg noe"... det jeg sier er at en del har en tendens til å gjøre det, spesielt på byen, og at dette er en forklaring på hvorfor en del jenter hele tiden opplever at gutter bare er interessert i sex med dem og ikke forhold! Men ja, jeg tror det er noe i det du sier at jenter generelt er tøffere enn gutter når det kommer til å prøve seg på noen som de anser for å være veldig tiltrekkende... og årsaken er nok at jenter kan være SYKT bitchy og avvisende (hvis man ikke vet hvordan man skal approache dem da;) mens gutter stort sett alltid reagerer positivt dersom en jente kommer bort og begynner å prate med dem. Og ja, jeg tror du har helt rett i at jenter oftere har sex med gutter på et "høyere nivå" enn deres eget enn vica versa. Og selvsagt er det individuelt hva en anser for å være "ens eget nivå", en person som jeg anser for å ikke være kjærestemateriale kan godt være det for kompisen min. Alle har sin egen skala for attraktivitet selv om det naturligvis er et visst samsvar også.

  Hvilke faktorer man ser etter når man deler inn i de forskjellige kategoriene har jeg nevnt allerede... utseende, personlighet, stil og sosial status er vel de viktigste for gutter. Her er det også noen forskjeller mellom gutter og jenter: Gutter legger i forhold til jenter mer vekt på utseende, mens jenter legger mye vekt på det vi pleier å kalle "sosial verdi" (som er noe annet enn sosial status og betyr å være en person andre liker, respekterer og vet hvem er... det mest ekstreme eksempelet er å være "kjendis"). Der er også en del av forklaringen på at digge jenter ofte finner seg heslige gutter, Romeo... men det skal jeg faktisk også skrive et eget innlegg om. Dessuten er det jo også slik at oppførsel/personlighet spiller en stor rolle.

  Skjønner at det er etterspørsel etter info om hva jenter kan gjøre for å bli oppfattet som mer attraktive av gutter... skal skrive et eget innlegg om det også tror jeg!

  Stemmer det Andreas, jeg mener absolutt ikke at jenter vil ha sex med en gutt de ikke føler tiltrekning til... jeg mener at det å bevisst tenke "hm, jeg synes egentlig ikke vedkommende er spesielt fysisk tiltrekkende, men hun er jo grei nok så vi kan jo ha sex bare for i kveld" er noe enkelte gutter kan gjøre, men som jenter stort sett aldri ville ha gjort DERSOM de befant seg i samme situasjon. Hvor VANLIG det er at jenter tenker det overnevnte sier jeg imidlertid ikke noe om... som du sier er det mange flere måter gutter kan kompensere for manglende fysisk atraktivitet på enn det er for jenter, så hvis en gutt vet hvordan han kan spille på disse andre tiltrekningsfaktorene vil han sjeldnere komme i den situasjonen at det fysiske utseendet hans blir avgjørende.

  SvarSlett
 6. Og PS: Jeg synes ikke på NOEN måte at det er "riktig" å gå for jenter man egentlig ikke er så tiltrukket av, å lyve om å ønske forhold osv... dette er ting gutter som IKKE HAR SKJØNT GREIA gjør, og det MOTSATTE av hva vi lærer folk på kurs! Dessverre er det ganske mange gutter der ute som er sånn... vi i GV jobber aktivt for at det skal bli færre av dem:)

  SvarSlett
 7. Så: jenter kan ha sex med gutter på et høyere nivå enn dem selv, fordi vi tør å gå fram litt mer enn det gutter gjør, igjen, fordi gutter ikke er like avvisende som det vi kan oppfattes som (noen ganger, av og til). Og også fordi hvis en gutt da er på et høyere nivå, også kan resonnere seg fram til andre grunner for hvorfor jenta som står foran seg er "pen nok til å ha sex med, men ikke kjærestemateriale." I think i got it!!!

  SvarSlett
 8. Jeg synes det høres ganske kjipt ut at gutter har flere muligheter til å kompensere på i mangel av fysisk attraktivitet enn jenter... Jenter som ikke scorer høyt på fysisk attraktivitet sliter altså uansett med å kompensere med personlighet og væremåte? Sprøtt. Men jenter er vel som du sier mer opptatt av personen ja, enn innpakningen. Og når det kommer til stykket, så er vel også gutter mest opptatt av dette? De bare bruker litt lenger tid på å finne det ut..? ;)
  Takk for svar igjen, Sondre. Da skal jeg ikke komme med flere spørsmål..- angående dette temaet i alle fall;). Gleder meg til å lese ditt neste innlegg!
  P.S. Når får vi vite hvem din drømmejente er? :)

  SvarSlett
 9. Hei!

  Må berre innom for å seie at denne bloggen er utruleg underhaldande og bra skriven. Never stop :)

  SvarSlett
 10. Jeg synes ting går litt over bord her. Hadde det funnes en formel som kunne fortelle oss hvem som passet sammen, hvordan man fant de, o.l., ville ting vært mye lettere. Dessverre så finnes den ikke.

  For å ta det med sorteringen av jenter i grupper: Ja, men det er utrolig hvor mange ganger jeg har kommet i prat med jenter som var i "ikke interessant"-gruppen, men som allikevel har greid å sjarmere meg i senk med væremåten sin. Tipper det er mye på samme måten andre veien.

  Problemet er at alt for mange bryr seg for mye om hva _andre_ mener. De unngår nye mennesker i redsel for hvordan vennen vil reagere på personen(e). Noe av det beste man kan gjøre her, er å gi totalt beng i hva andre mener og gå for det man har lyst på, gjøre det man har lyst til og ikke la andres meninger komme i veien. Fordelen er at man da også fremstår som selvsikker og attraktiv - og det gjelder begge kjønn. IMHO.

  SvarSlett
 11. Veldig bra skrevet. Likte spesielt godt første avsnitt!

  SvarSlett
 12. Anonym (den første av dere): Tja, du kan jo si det er kjipt... på den andre siden er mulighetene for å forbedre utseendet sitt rimelig mye mer omfattende for jenter enn for gutter. Og det er selvsagt andre ting jenter kan score på enn utseende også, disse egenskapene er det også mulig å utvikle (eller snarere, bli flinkere til å presentere de positive sidene ved personligheten sin som man faktisk har). Men det ER en grunn til at Tone Damli kan være sammen med Aksel Hennie mens det er utenkelig at Kristian Kjelling skulle vært sammen med en femten år eldre og middels utseende dame bare fordi hun var en kjent skuespiller:)

  Drømmedame-artikkel coming up, btw.

  Anonym (den siste av dere): Helt enig, vi setter jo ting litt på spissen for å lage litt diskusjon og skape litt blest om bloggen vår:) Mennesker er mennesker, og definitive formler finnes selvsagt ikke. Det som imidlertid finnes er tendenser, og det er slike vi forsøker å illustrere her.

  Jeg er helt enig med deg i at enkelte jenter kan score mye på personlighet... men dersom du fungerer slik at en jente som er totalt fysisk utiltrekkende for deg kan bli tiltrekkende allikevel pga. personligheten så tror jeg du legger litt mer vekt på personlighet enn gjennomsnittsgutten. Er det derimot slik at en jente du er litt på vippen på (altså plasserer i "kanskje kjærestemateriale" eller "sexpartnermateriale" - gruppene) kan "gå opp en gruppe" basert på personlighet og andre egenskaper som kommer frem ettersom man blir bedre kjent så er vi imidlertid helt enige:)

  SvarSlett
 13. Setter umåtelig stor pris på bloggen deres! Ble nylig singel etter å ha vært i et forhold siden jeg var 18 (altså seks år siden), og jeg skjønner ikke bæret når det kommer til de sosiale spillereglene innenfor sjekking... Haha

  SvarSlett
 14. Forresten... Hvor ofte er det at en jente beveger seg nedover på "rangstigen", altså for eksempel fra "kjærestemateriale" til "ikke kjærestemateriale, men sikkert bra til sex"? Hvor mye skal egentlig til? Min oppfattelse er at gutta som regel ikke degraderer jenter med det første, men jeg kan ta feil...

  SvarSlett
 15. For å være ærlig, "ikke fullt så pene jenter" kan jeg godt å ha sex med, selv om de har en fantastisk sjarm og personlighet, men jeg ville ikke ha godt i et forhold.
  Kall meg sorterende, men skal jeg ha meg dame må det være ei jente utenfor de villeste fantasier (mine that is) som er skikkelig down to earth genuin. Er derfor en av grunnene jeg digger Brasilianske damer :)

  SvarSlett
 16. Den bloggen her er genial!

  Jeg er i en kjip situasjon nå, datet en gutt i en liten periode.. Ting går veldig greit helt til jeg merker enn viss endring. Svarer ikke like keent på melding lenger, jeg kan manne meg opp (er sykt feig når det kommer til hele den date greia) og sende en koselig melding men få et heller labert svar.. Likevel spør han om vi skal finne på ting og virker som om han keen. Det har blitt til et lite spill hvor jeg føler at; nei nå sendte han meding sist så nå venter jeg..og det for meg er bare helt utrolig dustete. Begge av oss er vikelig ikke flinke til å snakke om ting, og jeg vet veldig godt at jeg nå (etter å ha klaget til både jente og guttevenner om dette) er å bare spørre han rett ut for å se. Greia for meg er at det ikke er den store dealen, JA jeg liker han skikkelig godt å redd for hva svaret er, men hvorfor kan han ikke bare si det til meg rett ut. Jeg vil heller vite det om han ikke er interessert enn å gå og føle at jeg driter meg ut med han hele tiden.. Det jeg er redd for er at han går og tenker det samme, siden jeg har sluttet å være så "PÅ" så tenker han at jeg heller ikke viser noen interesse, som kan være sant siden jeg har min stolthet og ikke kaster meg over han.. Men siden han nå ikke virker så keen, får det meg bare til å ville ha han enda mer. Jeg har aldri måttet jobbe for en gutt før (ikke for å virke jævla ovenpå), men de han alltid kommet til meg. Derfor føler jeg meg helt lost i den nye date-greia. Hva vil han ha av meg? skal jeg forsatt virke care (siden jeg er redd for å mase på han) eller skal jeg hoppe i det og virkelig prøve å få tak i det jeg vil ha!? Skremmer jeg han unna da? guttevennene mine gir meg mixed svar ang det..

  Hjelp en frustrert girl out a..

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...