fredag 17. desember 2010

Hvorfor du ikke skal lese drittboka The Game


Jeg hadde begynt å sette pris på at Hillevi kom innom leiligheten iblant. Vi hadde omtrent ingenting felles. Hun var feminist, vegetarianer og opptatt av jazz, og uten at det er noe galt med noen av delene, var det først og fremst personligheten og utseende hennes jeg var tiltrukket av, ikke interessene hennes. Jeg tror kanskje det eneste vi hadde til felles var at ingen av oss ønsket noe langvarig på dette tidspunktet i livet. Og begge likte å sitte i vinduskarmen over senga mi og spise Häagen-Dazs-is. Det gjorde vi mye.

Forresten, vet du hvilket land Häagen-Dazs kommer fra? Gjett. Jeg skal gi deg svaret i slutten av artikkelen. Nei, det er ikke Sveits. Niks, ikke Østerrike. Jeg skal gi deg svaret sa jeg. Niks, ikke Frankrike. Nei. Niks. Feil igjen.

Hvis du nesten aldri har vært på sjekkern før så er sjangsen stor for at du sitter med en av to inntrykk:

1. Det er JÆKLA vanskelig å sjekke jenter. Jenter er BITCHY mot ALLE gutter som kommer bort. Ved mindre du er SINNSYKT kjekk, og selv da er det INGEN GARANTI.

2. Det er JÆKLA vanskelig å sjekke jenter. Jenter er BITCHY mot ALLE gutter som kommer bort. Ved mindre du KAN ALT om sjekketeori, har pugget 3 timer med innlærte GENIALE replikker, kan 5 forskjellige måter å be om telefonnummeret, er en villmann på FRAME CONTROL, NEGS, PEACOCKING, og har et INNERGAME av stål. Og selv da er det ingen garanti.

Jeg skal fortelle hvordan jeg møtte Hillevi. Hun var venninne med en kollega. Vi var tilfeldig i samme følge på byen. Vi prata sammen. Alle dro til hennes kollektiv for å feste. Vi havna tilfeldigvis ved siden av hverandre i en sofa. Vi prata litt mer. Hun oppdaget at jeg var interessert i henne men at det ikke var VIKTIG for meg at det skulle skje noe mer mellom oss. Hun merket at jeg var fornøyd med bare å prate. Vi klina. Jeg sa "vi stikker et annet sted", hun sa "Ok", og vi gikk hjem til meg.

Med andre ord. Lite hokus pokus. Lite "game".

Gutt møter jente. Jente oppdager at gutt lever i overflodsmentalitet (ikke er desperat etter akkurat den ene jenta). Jente får lyst på gutt. Gutt VELGER.

Jeg husker en av de tingene som VIRKELIG plagde meg når jeg prøvde å finne ut av hele gutt-jente-greia var når jeg diskuterte spørsmålet "hvem er det egentlig som velger av gutter eller jenter?" med jenter.

For meg, som gutt, var det HELT OBVIOUS at det er jenter som velger. De fleste gutter er jo superdesperate. Jenter kan velge og vrake. Men omtrent alle jenter jeg diskuterte med virket overbevist om at det var gutter som valgte. Makes no sense!

Greia er at begge har rett. For 99% av gutter stemmer det at det er jentene som "velger" hvem de vil ha. Det er bare det at jentene vil ha den ene prosenten gutter som har mulighet til å velge blant jentene. Altså oppleves det for jenter som at det er DE som blir valgt. Skjønner?

Jeg tar det en gang til: Jenter vil ha de guttene som er i posisjon til å velge.

Disclaimer: Dette er en overforenkling til de grader. Det er (heldigvis) andre kriterier som gjelder i tillegg, men det er en god start.

Ok, det var en digresjon, jeg må komme meg tilbake til hovedpoenget i artikkelen. Hvorfor du ikke skal lese drittboka The Game, og hvorfor du bør brenne den hvis du ser den i bokhylla til kompisen din.

Hillevi så opp på meg på en måte som gjorde at jeg forsto at hun tenkte på ett eller annet.

"Er det sånn at noen gutter tror at å være drittsekk på en eller annen måte skal funke på oss jenter?"

Oi, tenkte jeg. Jeg visste ikke om jeg var i rett form til å begynne å prate om et så omfattende tema.

"Hvordan det? Har noen vært duste mot deg?" forsøkte jeg forsiktig.

"Nei, ikke mot meg. Mot venninna jeg bor med. Hun var ute med et kjærestepar og kompisen til gutten. Med andre ord var de to jenter og to gutter. Og denne kompisen gjorde en del veldig rare ting. Først gikk han i baren og bestilte drikke til alle bortsett fra henne. Er ikke det litt sært?"

"Jo" svarte jeg. Men jeg ble egentlig ikke det minste overrasket. Etter at PUA-miljøet ble mainstream går det en hel armé av gutter rundt og tror at de ikke skal spandere drinker på jenter UANSETT hva. De har med andre ord misforstått totalt. Poenget er å ikke bruke drinker som en unnskyldning for å "få lov" til å prate med jenta. Det betyr ikke at man skal være totalt douche og ALDRI spandere noe som helst.

"Vel, han fortsatte med å si "Jøss, hodet ditt er for stort i forhold til kroppen. Det er nesten litt søtt". Hun ble dødslei seg, og jeg har prøvd å trøste henne i hele dag. Hun har fått skikkelige komplekser", fortsatte Hillevi.

Jeg var målløs. Mistanken om at fyren hadde lest PUA-sjekke-dritt-boka "The Game" var bekreftet. I boka anbefaler forfatteren en teknikk som kalles "Negs", som går ut på å gi jenta en negativ kommentar basert på utseendet hennes, forkledd som kompliment. Og en hel generasjon gutter har tatt det som et godt råd. Å gi jenter komplekser, i et forsøk på å sjekke de opp. Eksempler fra boka er "Det høyre øyet ditt er litt større en det venstre" og "Jøss, så søtt, du har kanintenner".

Jeg er stolt over å være hannkjønn.


Heldigvis har "oppfinneren" av Negs lagt hele teorien på hylla og byttet den ut med en ny, men boka The Game fortsetter å få gutter til å bytte ut rar og desperat oppførsel med en enda rarere og mer desperat oppførsel.

Missforstå meg rett. Man kan sikkert anklage mange av teknikkene vi bruker i Gode Vibber for å være ganske utspekulerte og sikkert også manipulative, men det er ihvertfall en GOD intensjon i bunn, og vi er overbevist om at de aller fleste normale sunne jenter foretrekker hyggelige gutter istedet for overkompanserende douchebags.

Og, forresten, den er fra USA. Isen altså. Det hadde du kanskje ikke trodd?

-Andreas

15 kommentarer:

 1. The Game er uansett utdatert:)

  SvarSlett
 2. The game er ikke en dårlig bok vil jeg si, men problemet ligger i hvis du tar denne underholdende boken av en periode av forfatteren sitt liv som oppskriftsbok. For min del var "the game" en introduksjon til sjekke miljøet, noe som ga mersmak og fikk meg til å lete etter "teknikker" som passer for hvordan jeg er :)

  SvarSlett
 3. Jeg og en kamerat leste The Game for noen måneder siden. Boka åpnet øynene mine på mange måter, men jeg har også sittet inne med en forestilling om at det var galt. Kameraten min derimot, har blitt helt hekta på denne typen sjekking. Jeg har holdt ganske mye tilbake, mye på grunn av at jeg ikke hadde behov for dette nå for tiden.

  Dette er helt klart min nye yndlingsblogg. Utrolig bra sammensetning av forskjellige typer innlegg og ofte oppdatert. Jeg har lært mye av dere den lille tiden dere har holdt på. Stå på videre, dere betyr mye for mange!

  I ettermiddag skal jeg ut å drikke kaffe med en venn av en venn, uten tåpelige sjekkereplikker.

  SvarSlett
 4. Som Peter påpeker, er jo boka ment mest som en gateway og kan mer eller mindre regnes som skjønnlitterær.

  SvarSlett
 5. @Supern: Det varmer å høre sånt;) Noen ganger tenker jeg "hvorfor i all verden holder jeg på med sjekkekurs? Noe så teit." Men det er brev fra tidligere deltagere og kommentarer som den du skrev nå som får ihvertfall meg motivert til å fortsette.

  SvarSlett
 6. Jises. Har aldri hørt om boken. Men syns den høres helt dustete ut. Greia med at gutten ikke kjøpte drink til jenta. Jeg hadde blitt fly forbanna. Mulig det hadde fungert på noen, but not me. Men det er nok sant at bad boys tiltrekker. Da mener jeg ikke skikkelig drittsekker. Men du vil jo alltids ha det du ikke kan få ;)

  SvarSlett
 7. haha...støtter metaforen om the game som en gateway, samme som hasj. Hasj er en gateway til narkotika, men i forhold til lignende narkotika som pot, så er hasj dritten på bunnen av dynga.
  Det å kjøpe drikke føler jeg kan gjøres på to måter, om du gjør det for å "kjøpe" oppmerksomhet fra jenta er det feil, om du gjør det for å være hyggelig er det noe annet.
  Har selv lest the game og prøvd noe av materialet i boka, og skal ærlig innrømme at det pushet meg i riktig retning, men mye av det som står i boka er relativt utdatert og gir deg et feil bilde av hvordan du skal se på jenter. Immanuel Kant har en fin linje om hva det angår moral:
  "Du skal aldri bruke deg selv eller et annet menneske som et middel for å oppnå et mål, men et mål i seg selv"

  SvarSlett
 8. Det er så sykt mange gutter som failer ved å være frekke, og kommentere negative sider om de prøver å sjekke opp en. Det er jo som i barnehagen eller barneskolen hvor man dro i håret og plaget de man liker, " bare i mindre grad". De guttene som interesserer meg er de som er utadvente, kommer med fine kommentarer til akkurat deg. Kan godt være litt bad boy, men er ikke keen om de er frekk mot meg ;) "btw, om noen hadde sagt at hodet mitt er større enn kroppen min og det er første gang jeg møter fyren hadde jeg vært ganske så frekk tilbake og stikket"

  SvarSlett
 9. "Det er bare det at jentene vil ha den ene prosenten gutter som har mulighet til å velge blant jentene."

  Snakk om høye krav da gitt!

  Jonas

  SvarSlett
 10. Det er det de vill ha, akkurat som vi vil ha supermodeller. Hva man tar til takke med er en annen sak.

  SvarSlett
 11. 1. Deres hadde felles kjente = MEGA-hinder borte
  2. Du HAR selvtillit - Et problem for MANGE
  3. Dere ble "tvunget" til å henge sammen hele kvelden = Enda et MEGA-hinder - å invitere seg selv med hun damen du er interessert i er ofte komplisert

  Eksempelet ditt er rett og slett ...dårlig. Sjekking handler om å få kontakt (gjerne seksuell) med jenter du ikke kjenner fra før og ikke har sosiale bånd til på noen måte.

  Boken er ganske bra.

  Neg's har jeg ingen tro på selv. Bruker dem ihvertfall ikke. *Men* i boken blir de brukt for å få oppmerksomhet fra 10 damer. Dvs, de som ikke vil gidde å svare på en dritt du spør om og vender skulderen til når du er hyggelig, fordi du er den 14. tullingen som går bort og sier hun har fine øredobber på seg. Negs er ikke til de jentene som gjerne VIL prate med deg. Der er du allerede over på fase 2. Vise sosial status.

  Å skylde på boken blir latterlig. Det er folka som driver på med ting de ikke har peiling på som er problemet.

  - Tomas

  SvarSlett
 12. Supert skrevet, hadde jeg vært singel hadde jeg fått tilbake troa.

  SvarSlett
 13. Faen, er du dypt ironisk eller bare komplett idiot?

  SvarSlett
 14. Seriøst! Hva er galt med kanintenner på jenter? Om de har øynene og smilet så er jo det noe av det deiligste som finnes. Det som plager meg er rullenegler, det er når neglen ruller nedover fingertuppen i steden for å stå rett ut. Dessuten syns jeg det er litt komisk å si "Du har pent øye", om en smiler fårete. Problemet er jo at folk gjerne sier det dødsalvorlig, da begynner en jo å lure på hva som feiler personen. Men serr, å spandere drinker på alle unntatt en i gjengen din, jente eller gutt, da er du en pikk. Ofte er det sånn at man setter det sjekkeguruer skriver i bøkene sine foran sund fornuft og vanlig folkeskikk, men det er jo det vi blir fortalt at vi skal gjøre av de, ikke gjør det du tror er riktig fordi det er feil. Min mening er at alle sånne bøker er usundt fordi du får for mye info på en gang. Gå ut på byen og les deg opp der du trenger tips og hold deg kritisk.

  SvarSlett
 15. Han fyren som spanderte på alle utenom jenta. fikk han ikke noen form for kommentar fra de andre?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...