lørdag 25. desember 2010

Norges gutter er verdens heldigste.

Vi lo ganske hardt da vi ble anklaget for å være feministiske. For all del, vi liker jenter og sånt, men det var bare ikke akkurat den anklagen vi så for oss. Men siden vi først er i gang med å gang med å feministiske, tenkte jeg å bruke et innlegg på å fortelle om hvor heldige vi gutter i Norge faktisk er. Tro det eller ei, men vi har det like bra som ungene på julaften (oppførselen kan av og til også minne litt om hverandres faktisk).

For det første trenger man ikke være genierklært for å se at det er veldig få skikkelig utadvendte gutter i Norge. Se for eksempel for deg Tone Damli gående gjennom gata i Tyrkia. Mest sannsynlig hadde hun blitt konstant plystret på og slått på rumpa gjennom helt til hun var så gul og blå at hun ikke kunne bevege den lengre. I Norge derimot, hadde guttene som gikk forbi henne på gata tenkt: ”Hey! Jeg later som jeg ikke kjenner henne, så kanskje hun vil ta kontakt med meg? Å bli ignorert kan hun jo ikke ha opplevd før!”. Så går de forbi hverandre.
Det er vel heller ingen tvil om at Norge har en av verdens peneste jenter. Ved pene tenker jeg at det er mange som ligger opp imot skjønnhetsidealet. For all del, personlig er jeg ikke superfan av anoreksi på stylter, men skjønnhetsidealet er noe jeg mener har blitt skapt av media og miljø. Det kan godt være retusjert for alt jeg vet, poenget er i alle fall at de norske jentene er en av de jentene som ligner aller mest på disse.

I tillegg er Norge et av landene som har mest tilfeldig sex. Rundt 75% av den norske befolkning har hatt One Night Stand. Og antall sexpartnere både for jenter og gutter er ganske høyt sammenliknet med andre land.

Som Anders liker å si på kurs: Dette betyr at vi har ”de løseste jentene”, de peneste jentene og de mest sjenerte guttene. Hvor bra er det ikke å være gutt i dette landet?


- Andy

20 kommentarer:

 1. Bok-anonym: (Har fått det navnet av Glasskår) Syns da det er masse utadvente gutter jeg, de fleste jeg omgås er det, og flertallet av jenter har mer draget på damer enn meg selvom jeg har voldsomt til selvinnsikt etter å ha (for moro skyld) jobba med hvordan jeg kommuniserer, sjekking osv osv. Men dette har kanskje med hvilket miljø man er i ?? F.eks. er man i Emo-miljøet er det kanskje ikke fullt så mange utadvente gutter, hehe :)

  SvarSlett
 2. Selvfølgelig finnes det noen utadvente gutter, men det å feks snakke med sidemannen på bussen eller hilse på en fremmed på gata er jo uvirkelig her i Norge. I USA og de fleste andre kulturer er jo dette ganske vanlig.

  SvarSlett
 3. bra skrevet andy! du er en engel

  SvarSlett
 4. Bok-anonym: Men tror du ikke en god del av norske gutter har det som skal til for å få seg ei jente når de vil ?? Husk at i Norge er guttene høyere og sterkere enn i de fleste andre land!

  SvarSlett
 5. Igjen, fin post - jeg har blitt fast vanker her inne jeg nå - godt å ha noe å henge fingrene i når jeg skal tilbringe 32t av helgen foran en datamaskin på arbeid.

  At dere er blitt anklaget for å skrive feministisk hjernevask sier vil sitt om leseren som antydet dette. Han har helt klart ikke lest mer enn noen linjer i en post. Og har et stort issue mot norske kvinner.. Synd han ikke kan godta at andre menn faktisk liker de norske damene vi har her i landet...

  Jeg må si jeg glad for at vi ikke har "Tyrkia-utadvent oppførsel", (om jeg kan kalle det det) her til lands, for min del holder det i massevis med de som ikke helt har klart å integrere seg, jeg går daglig forbi moralpolitiet på Grønland. Nå på vinteren har de trukket seg tilbake, det er nok for kaldt for dem, dessuten er jo alle dame tykt påkledd på denne årstiden. Men resten av året kan man lett få en spytteklyse slengende etter seg fordi man valgte å ta av seg genseren og går ikledd en singlett i det varme sommerværet.. Dette blir på en måte to ytterpunkter, for pågående og for dømmende. Jeg vet jammen ikke helt hva som er verst? Ikke vil jeg bli spytta på, heller ikke klådd på..

  SvarSlett
 6. Så at norske menn er "sjenerte" er jeg glad for.Ikke for pågående hverken på ene eller andre måten.

  Men, utadvendtitet er så mangt. Jeg kjenner mange utadvendte gutter, de er likevel ikke for mye, og heller ikke for lite. Akkuratt passe. Jeg tror vel egentlig de fleste menn i norge er utadvendte - på sin måte.. :) Selvom vi ikke er på hils med alle og lider av "fremmed-frykt", så er det da heller ikke slik at damene alltid byr seg frem. Norske damer har alltid pult rundt... Det har bare vært tabu å prate om, så det har fått gå stille i dørene. Norske kvinner vil være med på moroa de og - og jeg synes det er flott at man idag kan innrømme at man har hatt mer enn en mann i sin seng... :)

  SvarSlett
 7. Bok-anonym: Er enig med at vi norske gutter ikke så verst, men jovisst er det mye vi ikke kan om sjekking, det gjelder meg selv like fullt som andre :)

  Bare å komme med interessante ting å lese eller tenke på eller prøve ut :) Har btw lest Sondre sine tre ebøker, Torkel sin nye bok og diskutert masse på forumer og mail de siste åra. Leste også David De Angelo-stoff for lenge siden :) Noen som har mer? Mer gøy det enn å se på TV ;-)

  SvarSlett
 8. Thank you og la oss håpe at jeg er en av de jentene! Ikke en av de løse men gjerne de som er "penest" hva nå enn det betyr. Når det kommer til å være utadvendt, tror jeg det gjelder sånn ca. likt for både jenter og gutter. Alle er forskjellige, dog det er mye lettere å være utadvent hvis man ser bra ut og har selvsikkerhet. Selv smiler jeg ihvertfall pent til gamle damer og menn som går forbi :)

  SvarSlett
 9. Dere snakker som om det bare er jentene som er "løse"....................?;);););)

  SvarSlett
 10. Altså, grunnen til det er jo fordi det kun er jenter som kan være løse.

  SvarSlett
 11. Så det finnes ikke løse gutter mener du? Jeg kjenner fler...

  SvarSlett
 12. Jeg er en løs gutt.

  SvarSlett
 13. Kan det at det er veldig få utadvendte gutter og den høye prosenten med one night stands ha noe med hverandre å gjøre?

  Man må jo få bekreftet at man faktisk ER pen ettellerannet sted.

  Pst. Dere eeelsker Tone Damli, dere ;-)

  SvarSlett
 14. Igjen og igjen, når skal man innse at PU-miljøet ikke er annet enn tomsnakk og penger? Så en nevnte David DeAngelo her, han må være den første mannen i verden som har klart å lage 12 DVDer ut av et foredrag, hvor alt er tomsnakk, eller nedbrytning av det helt åpenbare til atomer, i det aller meste kunne det vært samlet på EN DVD, MAKS! Det høres spennende ut, men hva du sitter igjen med er ikke annet enn en følelse av å være et spørsmålstegn.

  De driver ikke med noe annet enn å stjele materiale fra kjente psykologer hvor de gjør om på det til te-skje-snakking, gjør om på det til sitt eget og til noe magisk og lager et helt community rundt det hvor de utnytter tragiske mennesker som endelig ser et håp i tunellen, for pengene deres. De tror de får noe igjen for det, men ser man på den hjernevaskede personligheten de etterhvert bygger seg opp, så er det som å snakke med en som har fått hjerneslag-/svulst.

  Det gjør vondt verre når man ikke forstår det essensielle, derfor den forvirrede personligheten som oppstår. Gjør dere selv en tjeneste og les ekte psykologi samtidig som dere observerer menneskelig oppførsel.

  David DeAngelo er ikke engang et ekte navn, samtidig driver han med kurs innen økonomi hvor han kaller seg noe helt annet. Flere har laget egne nettsider hvor de legger ut bilder og filmer av de og forteller sine opplevelser med de. Stol på meg, de er bare en eneste stor bløff.

  Og ja, jeg er han "bittre" idioten som ikke kan fordra den nedbyggingen av kultur og tradisjon som er årsaken til at vi kan sitte å i det heletatt skrive på en PC, at vi engang lever. Folk syns det er merkelig rart at noen blir rusmisbrukere og får psykiske problemer. Ta en titt på det egoistiske samfunnet vi lever i, hvor det eneste som betyr noe er dyrkingen av helt sine egne behov. "Hvis du tjener på det, så er alt greit".

  Alle puler rundt, men alle vil gjerne vite om noen går bak dems egen rygg, hvorfor det?

  Jeg arbeider med rusmisbrukere og alle har støtet de ut av samfunnet. De er ikke annet enn et tomt ark med overskriften "NARKOMAN". I realiteten, hvis man tar seg bryet med å snakke med de og se på de som mennesker, så har de helt utrolige ting å bidra med. Og hos de fleste, hvorfor ble de rusmisbrukere? De er tusenvis av svake sjeler som har blitt plaget en gang for mye, derav blitt de svake. De døyver følelsene realiteten gir dem, med rus og altfor ofte har det med svik og bedrag å gjøre.

  Ta å tenk litt. Hvis ikke det skal settes pris på barn og familie, hva er det som da betyr noe og kan gi like sterke positive følelser? Oppnå målet innen karrieren? Knulle flest mulig? Ende opp aleine og råtne bort i en blokkleilighet uten familie rundt deg?

  Og hva med det vi kaller verdiskapning i dag? Noen jobber rævva av seg med fysisk arbeid, de skaper noe, mens andre sitter innen det sinnsyke offentlige, byråkratiet og tror de gjør en jobb, de drikker 3 kanner kaffe og leser Dagbladet.

  Det eneste som står på arbeidsrutinene er hvem som skal vaske kaffetrakteren. Og disse tjener mer enn han som står ute i 20 minus og bygger veien du kjører på. En annen står på Esso og vasker dassen 15 ganger om dagen og lager hundre hamburgere, mens han får kjeft av kunder om hvorfor det er så dyrt der og at de ikke skulle ha tomat på burgeren sin. Jeg ser det selv, og det er sikkert ikke uten grunn at dassene dems skinner som sølv.

  Så ja jeg er bitter, jeg er ikke bitter for hva dere setter pris på i livet, litt mus, men hvordan realiteten er totalt fravikende hos de aller fleste.

  SvarSlett
 15. Unnskyld meg. Men jeg merket jeg ble litt hypnotisert av innlegget ditt, anonym - du skriver så sinnsykt mye negativt på en veldig overbevisende måte. Måtte se litt vekk fra skjermen og si til meg selv at dette er dine meninger og verdier, og det er sikkert noen narkomane der ute som setter pris på at du deler de med oss.

  Men tror du livet er én stor tragedie der alt som kan gå galt vil det? Hvem sier at man ender opp alene i en blokkleilighet hvis man ikke dyrker idéen om å gifte seg, få hus og barn innen man er tredve?

  Det er tydelig at DU har opplevd noe vondt i livet ditt, men ikke klart å komme over det, og dermed latt det akkumulere seg i hjernen din slik at det har hatt tid til å tidoblet seg. Og, nei, du kommer ikke til å få hjelpen du trenger her!

  SvarSlett
 16. @Anonym:

  Jeg er enig i at mye med PU-miljøet er alvorlig feil. Derfor bruker jeg mange artikler på bloggen til å skrive noe om akkurat det.

  Jeg er ENIG med deg i at mange som blir eksponert for PU-miljøet får "falske" personligheter av det og går fra å være rare til enda værre og enda rarere. Men de ALLER fleste som leser og lærer seg PU-teori er ganske normale gutter i utgangspunktet og bruker teoriene de lærer til å berike sitt eget og andres liv.

  Først skriver du at sjekketeori stjeler fra kjent psykologi, deretter skriver du "Gjør dere selv en tjeneste og les ekte psykologi samtidig som dere observerer menneskelig oppførsel". Å observere menneskelig oppførsel er nettopp utgangspunktet for teorien vi lærer bort. Det er basert på ti års erfaring med sjekking. Hver eneste uke. Prøving og feiling.

  Du skriver: "Stol på meg, de er bare en eneste stor bløff."

  Vi eller PU-miljøet? Eller begge deler? Vi demonstrerer for deltagerne våre at teorien fungerer, og deltagerne BLIR flinkere. Hva er isåfall den store bløffen? Jeg er forøvrig enig i at mye PU-teori ikke fungerer i praksis. Etter at The Game kom ut var det mange som ikke hadde ERFARING som begynte å lære bort sjekking. Da kom det mange råd som HØRES bra ut men som ikke fungerer i praksis. Jeg startet forøvrig i 2001, det vil si FØR Neill Strauss i det hele tatt visste om miljøet.

  Du skriver: "Og ja, jeg er han "bittre" idioten som ikke kan fordra den nedbyggingen av kultur og tradisjon som er årsaken til at vi kan sitte å i det heletatt skrive på en PC, at vi engang lever."

  Denne setningen forsto jeg ikke. Er du bitter på at vi i det hele tatt lever? Eller er du bitter på at vi kan bruke PCer? Du må gjerne utdype.

  Jeg er enig med deg i det du skriver om at samfunnet er for egoistisk. Heldigvis handler sjekking på riktig måte om å "samarbeide" med jenta, istedet for å "sjekke opp". Det er noe BEGGE har lyst til.

  At narkomane har blitt støtt ut av samfunnet er noe jeg synes er viktig å sette søkelys på, men jeg ser ikke sammenhengen til denne bloggen, som handler om sjekking.

  Du skriver: "Hvis ikke det skal settes pris på barn og familie, hva er det som da betyr noe og kan gi like sterke positive følelser?"
  For det første er familie og barn et mål for veldig mange som tar kursene våre. Samtidig er det slettes ikke et mål for ALLE å stifte familie. Ihvertfall ikke i tjueåra.

  Hvis du leser litt rundt på bloggen vår så ser du at det ikke handler om å "ligge med flest mulig", men om å kunne ha større VALGMULIGHETER blant jenter. At gutter legger alt for mye energi i EN jente, og at de føler at verden går under hvis DEN ENE forlater de, er årsaken til mye jævelskap i verden. Hvis gutter kan slappe mer av og føle at de har KONTROLL på "dette med jenter" så vil de ikke lenger ha samme behov for å kontrollere de FÅ jentene de faktisk har sjangs på.

  SvarSlett
 17. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 18. Ja, altså lese psykologi slik det opprinnelig var skrevet av forfatterne, slik at man forstår filosofien bak det for å forhindre de utallige misforståelsene som oppstår unødvendig, et typisk fenomen hos PU-tilhengere.

  Jeg er hverken negativ eller positiv til livets prosesser, at en lengre opp nevner at jeg ikke vil få noe hjelp her, fikk jeg ikke inn egentlig.

  Hva jeg egentlig prøver å si er at dere begrenser horisonten deres ved å forholde dere til kun slikt materiale. Et sinn dere besetter, gjennom deres ønsker og begjær ville storkost seg ved å lese dyp psykologi, filosofi og fysikk.

  Dere kunne overgått enhver simpel PUA. Utvid horisonten. Visste dere f.eks at ordet "gentleman" stammer fra Konfucianisme? Hva med demagogi? Retorikk? dialetikk? Dere kan jo lure hvilken som helst jente til sengs, uavhengig av det naturlige utvalget.

  Kanskje prøve å unngå å studere så mye Sosial-konstruksjonisme, ellers løper dere en risiko for å bli like idiot som meg som innser hvordan akademikerne med makt driver eksperimenter på befolkningen, et eksperiment som burde vært feilslått for lenge siden.

  Men videre innen psykologi så har du mange fler disipliner også. Det er bare å ta fatt på det. Hadde dere brukt all tiden på dette materialet isteden ville dere kunne konkludere med hvor simple enkelte PUA's egentlig er og høstet enda flere frukter fra det nedlagte arbeide.

  SvarSlett
 19. Gutta i Norge er jo en klasse for seg selv..men uheldigvis sliter vi med selvtillit i dette landet..

  SvarSlett
 20. og btw til anonym.. Hvorfor skal en alltid drive å tenke på en ekstreme realiteten der ute? Selvfølgelig, barn sulter i Afrika, milloner av mennesker er truet av stigende havnivå, men skal du hvert BIDIGE sekund av livet ditt drive å tenke negativt? Selvfølgelig, vi som mennesker blir eksperimentert på kontinuerlig, om det så er massasje, eller PR, men det er jo en del av det å være menneske..Vi lever i en kontinuerlig utvikling. Og ja, jeg syns det er bra at det finnes jobber hvor en kan slappe av og drikke kaffe, en slik jobb kunne jeg godt ha tenkt meg faktisk. Ettersom du da sikkert ville hatt mer tid og energi til familie, som du så legger press på er viktig?
  Jeg er en stor tilhenger av å gjøre det beste ut av livet...Om du vil jobbe på en motorvei resten av livet ditt, so be it. Men jeg derimot, levet et liv hvor jeg vil alles beste, hvor jeg samtidig høster fruktene av det.
  Ærlig, GET OUT OF YOUR FUCKING HEAD!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...