tirsdag 14. desember 2010

Hvorfor er hun/han alltid opptatt?

Jeg har ikke TALL på hvor mange ganger jeg har hørt både kompiser og venninner sukke over noen de har vært på dealern med som plutselig ble veldig opptatt, nødt til å pleie sin syke bestefar eller måtte flytte til Andorra. Han/hun har ikke tid til å møtes... og svarer ikke engang alltid på sms.

"Han sa jo at vi måtte sees igjen en gang, men han har jo aldri tid!"

Det overnevnte fører ofte til masse grubling og i enkelte tilfeller rene besettelser. Man blir desperat etter å finne ut hva som er greia... liker hun/han meg egentlig? Hvis ikke, så hvorfor ikke? Hva kan jeg gjøre for å få møtt vedkommende igjen?

Vi i Gode Vibber får forespørsler fra folk som er i denne situasjonen hele tiden... derfor tenkte jeg at jeg, en gang for alle, skulle gi deg en enkel og grei oppskrift på hvordan man kan håndtere den. Den er sannsynligvis ikke det du har lyst til å høre, men trust me... følg den, og den kommer til å spare deg for en MASSE heartache og grubling.


Føler du ditt tilfelle er annerledes, eller at dette innlegget ikke svarer på spørsmålet ditt. Skriv her! Vi kjører nemlig spørsmålsrunde.

Vi skal ta utgangspunkt i følgende naturlov:

"Dersom du foreslår noe, og den andre ikke kan være med og heller ikke foreslår et annet tidspunkt eller en alternativ aktivitet, er det et SKIKKELIG DÅRLIG TEGN."

Tenk på det... dersom noen du var interessert i foreslo å gjøre noe, og du ikke kunne, hva hadde du gjort? Du hadde svart, "Ah, det har jeg lyst til, men jeg kan ikke i morgen... hva med onsdag?" Og hva hadde du gjort dersom du ikke var interessert men ikke turte å si det rett ut? Sannsynligvis svart noe som "Ah, det hadde vært hyggelig, men jeg er veldig opptatt denne uken".

Hvordan blir man helt sikker? Man venter en ukes tid og ser om den andre tar kontakt... gjør ikke vedkommende det, så kan man på nytt forsøke å foreslå noe. Hvis det overnevnte gjentar seg, så er saken klar: Hun/han ER IKKE INTERESSERT!!! UANSETT hva hun/han har sagt eller gjort tidligere. UANSETT hva slags unnskyldninger som kommer på bordet... du vil ikke TRO hva slags historier folk finner på for å slippe å måtte si rett ut at "Sorry, jeg er ikke interessert i deg." Sykdom i familien er f.eks. slett ikke noen uvanlig løgn. GI OPP OG KOM DEG VIDERE!!!

Det er nemlig her folk begynner å slite. De tenker tilbake og husker at hun sa "Men dette var hyggelig, vi må treffes igjen en gang!"... da må hun vel ha lyst til å treffes igjen? Sånn grubling kan du spare deg! Se på hva hun/han GJØR, ikke hva de sier. Så enkelt er det. "Hvorfor" spiller ingen rolle... det du trenger å vite er om han/hun er interessert eller ikke. Og ikke nok med at "hvorfor-grubling" kaster bort tiden... det kan ødelegge troen din på deg selv! Tenk på det... det kan være tusen forskjellige årsaker, mange av dem har med timing og praktiske forhold å gjøre. Og selv om det nå er sånn at årsaken til at vedkommende ikke er interessert har noe med deg å gjøre, så er det faktisk slik at folk har forskjellig smak... det at en person ikke er interssert i deg betyr ikke at du "ikke er bra nok", bare at du ikke passer helt med den smaken vedkommende har! Jeg har opplevd at jenter jeg selv synes er mye hottere enn meg har syntes jeg var dritdigg, og jeg har opplevd å bli brutalt avvist av jenter jeg ikke egentlig syntes var på mitt nivå. Og se på artikkelserien vår om drømmejentene til oss instruktørene... jeg klør meg i hodet over smaken til de andre gutta! Jeg er absolutt ikke sikker på om jeg hadde vært spesielt hypp på drømmejenta til Anders eller Andreas, og de ville nok sagt det samme om min.
Det som spiller en praktisk rolle for deg, og det du trenger å fokusere på, er altså å finne ut om han/hun er interessert sånn at du slipper å investere masse tid og følelser i noe som uansett ikke har livets rett. Er ikke vedkommende interessert nå, er sannsynligheten liten for at ting kommer til å forandre seg... det du trenger er å KOMME DEG UT OG TREFFE NOEN ANDRE! Slett vedkommende fra Face og kast telefonnummeret om nødvendig... forklar på en straight måte at du rett og slett er blitt forelska, og ikke har noe lyst til å se vedkommende igjen fordi det kommer til å rippe opp i alt sammen. No hard feelings, men sånn må det være.

Det er selvsagt ikke alltid ting er like svart/hvitt som det vi beskriver her... f.eks. kan man, etter å ha gått igjennom det overnevnte og gitt opp vedkommende, oppleve at hun/han tar kontakt igjen etter en stund. Eller at det veksler veldig fra situasjon til situasjon hvorvidt vedkommende virker interessert eller ikke. I disse tilfellene er nok fasiten mer "hun/han er veldig på vippen mhp. interesse". Eller "han/hun har seriøse issues med forhold til andre mennesker". Eller han (for det er som regel han i disse tilfellene) er kåt og det begynner å bli lenge siden sist. Ingen av disse er imidlertid kjent som spesielt gode grunnlag for stabile forhold.

Ikke bruk tiden din på å gruble eller jakte på "the one who got away"... lett på ræva og gjør noe aktivt for å bli kjent med nye mennesker isteden. Jo sjeldnere man treffer nye interessante mennesker, jo større er sjansen for besettelser og håpløse forelskelser. Og dere som gjør en innsats for å lære dere å sjekke... innse at tiltrekning skjer i den aller første tiden etter at man møter noen. Dersom hun viser laber interesse nå, er det lite du kan gjøre med det... gå heller tilbake og analyser det som skjedde, tenk over hvordan du kan forbedre førsteinntrykket ditt til neste gang du treffer en ny person du liker.

Fred og kjærleik!

- Sondre

7 kommentarer:

 1. Utrolig bra skrevet!
  Har selv vært i fella og ser stadig venninner som ikke klarer å se fakta og la det gå. Mye lettere å se når det gjelder andre, vettu ;) Vi er jo utrolig gode på å lage unnskyldninger og bortforklaringer når sannheten ofte er at det rett og slett ikke klaffa begge veier og at han/hun ikke er keen!

  SvarSlett
 2. enig! bra skrevet :)
  kunne dere ikke skrevet om hvordan jenter får dere gutter intressert? kunne gitt oss jenter noen tips på veien :)(dere er ikke så lette å forstå noen ganger dere heller) ;P

  SvarSlett
 3. Som svært så uerfaren singel måtte eg lære det her the hard way. Fant meg ein rebound som var meint til å berre vera ein one nighter. Men så blei det one night, two nights, three nights.. Trodde jo selvfølgelig at eg skulle klare å holde det reint seksuelt, men skjønte at eg var blitt keen på fyren då eg tenkte litt for masse på han.
  Eg må nok jobbe litt med førsteintrykket. For eg e jo eit kupp :p

  SvarSlett
 4. Det er også kjent at man sparer på en kinobillett eller et annet "minne" fra den personen. Om man gjør det er det bare å få kasta det. Det har ikke nødvendigvis noe med forelskelse å gjøre. Se boka Hekta av Sissel Gran for mer informasjon på temaet.

  SvarSlett
 5. Har en dame på skolen, og jeg er overbevist om at hun er gira. Er bare par tre ganger i uken vi har skole i lag, så tror ikke jeg er noe venn akkurat enda. Vi kommer kjempe godt overens, samme type humor, har en fin flørtete tone. Hun kommer bort til meg ganske ofte for å slå av en prat eller spørre om en massasje. Hun har også ringt meg ved ett par annledninger for å slå av en prat. Hun har også foreslått ting vi kan finne på. Jeg har ved to annledninger spurt om vi skal finne på noe, første gangen fikk jeg ikke noe svar, andre gangen var det vel dårlig timing da jeg sendte en sms lørdag kveld. Men hun har heller ikke foreslått noen andre dager, å det er jo ikke bra. Så, burde jeg bare legge denne saken død eller? Å la oss si at jeg legger den død, hvordan kan jeg spørre henne ut som en venn uten å virke gira? For hun har mange søte venninner, å det er jo alltids fint med en større vennekrets for min egen del også. What to do?

  SvarSlett
 6. Skal svare på dette i et eget innlegg:)

  SvarSlett
 7. Flott, ser fram til det :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...