lørdag 24. september 2011

Hvordan kan du som jente tiltrekke menn?
Jeg er inne i et helt vanvittig spennende prosjekt. I løpet av det siste halve året har jeg gjort research for vårt fremtidige jenteprodukt gjennom å lese bøker, gjøre forsøk og dybdeintervjuet jenter. De fleste er jenter som har lest bloggen og meldte seg på jenteprosjektet vårt.

Grunnen til at jeg ønsket å bruke laaang tid på research er at det er en strategi jeg har god erfaring med og liker. Gutteproduktet vårt, sjekkeskolen.no, er et resultat av over ti års rimelig systematisk forskning. Personlig har jeg sjekket aktivt på byen 3-4 ganger i uka siden 2001, og lest meg opp på alt jeg har klart å komme over av bøker på emnet. Resultatet var at når vi startet å tilby Bootcamps i 2006 solgte produktet seg selv, uten at vi trengte å gjøre noen særlig markedsføring. Omtrent halvparten av deltagerne våre var venner av tidligere deltagere som hadde anbefalt oss videre. Hvis du leser reviewsene vi har fått på produktet så er det tydelig at vi gjør noe riktig. Når Sondre "knakk nettdatingkoden" og fant ut hvordan han kunne lage en nettprofil som var så bra at han ble nedgravd i meldinger fra jenter var det ikke fordi han er så vanvittig intelligent (ihvertfall ikke bare derfor), det var fordi han gikk systematisk og vitenskapelig tilverks. Han gjorde praktiske forsøk hvor han lot jenter bedømme gutteprofiler på sukker.no og observerte og intervjuet dem om hva som faktisk var viktig. Han kjørte systematiske tester med parallelle profiler for å finne ut om enkeltord og forskjellige typer bilder gjorde utslag. Resultatet er et helt unikt produkt, også på verdensbasis. Å hjelpe en gjennomsnittlig utseende gutt med å lage en profil som kan generere 40 meldinger fra jenter på en uke og 16 meldinger første døgnet er jeg ganske sikker på at det bare er vi som kan. En stor del av suksessen til produktet ligger i at vi benytter et jentepanel som bedømmer profilbilder og profiltekst. Igjen, systematisk utprøving.Det er morsomt å intervjue jenter, og foreløpig har det kommet masse interessant ut av samtalene. Mange av problemstillingene er de samme som gutter har: Hva skal man si? Hvordan viser man interesse uten å virke desperat? Hvordan finner man ut hvor man har den andre og hva den andre vil? Hvordan bør man egentlig forholde seg i en sjekkesituasjon? En annen ting som er litt interessant er at en del av teoriene vi lærer bort til menn også gjelder for jenter. Selv om tiltrekning fungerer ganske forskjellig for jenter og gutter er det likevel enkelte fellesnevnere.

Noe som overrasket meg litt var at mange av jentene ikke nødvendigvis ønsket å finne en kjæreste. De ønsket bare mer oppmerksomhet fra gutter generelt, og å forstå hvordan menn tenker og hvorfor vi noen ganger tilsynelatende handler så inkonsekvent. En gjenganger er menn som veksler mellom å være følelsesmessig engasjerte den ene uka for så å lukke seg helt og bli utilgjengelige den neste.

En annen stor del av researchen går på å lese meg opp på ALT jeg klarer å finne, forkaste ting jeg vet er feil, og fordype meg i emner jeg merker at er på rett spor. Lesemengden er så stor at jeg har fått hjelp av Lars til å lese noen av bøkene for meg.

Resultatet ser du forhåpentligvis i løpet av høsten/vinteren. Jeg gleder meg vilt!

-Andreas

PS: Jenter: Hva kunne DU ønsket å lære på et sånt kurs?

6 kommentarer:

 1. Mo (ikke han fra X-factor)24.09.2011, 23:09

  Andreas, hva med meg og mine følelser?
  jeg som aldri møter noen jeg liker godt nok til å bry meg? Hmmmm? Har du gjort research på det? eller var jeg gærningen i jentegjengen :P

  SvarSlett
 2. Jeg ville ha lært om hvordan man kan skille forskjellige "typer" fra hverandre, de som vil ha noe seriøst og de som bare er ute etter en ons..

  SvarSlett
 3. har du lest "why men marry bitches"? jeg har lest et lite utdrag på google books- virker morsom :)

  SvarSlett
 4. Utrolig kult! Jeg er så glad for at jeg tok kurs til dere, det har hjulpet meg mye. Håper dere klarer å tilby like mye til jenter som dere khar å tilby gutter. Jeg er utrolig glad for at jeg valgte å dra på ett av kursene deres, det har gitt meg utrolig mye tilbake i ettertid. Jeg snakker for mange når jeg sier at jeg er utrolig takknemlig for den innsatsen dere legger i dette, og håper dere gjør det i lang lang tid!

  SvarSlett
 5. okei. gleder meg sykt til det der kommer!

  SvarSlett
 6. Jeg vil lære meg å se forskjell på dem som vil ha kjæreste, og dem som bare "vil ha det gøy". Jeg har ikke noe imot noen av dem, jeg vil bare kunne se forskjell.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...