onsdag 21. september 2011

Hvordan menn IKKE skal kle seg!

På minmote.no kom jeg over denne videoen. som gir motetips til menn.

Den illustrerer tydeligere enn noen gang forskjellen mellom det å bruke klær/stil som en kreativ utrykksform og det å bruke klær/stil som et verktøy for å bli oppfattet som mer tiltrekkende; eller hva sier dere jenter, noen av gutta i videoen som fikk det til å rykke i eggstokkene?

Problemet med slike videoer er alle de streite gutta som ser dem og får bekreftet sitt syn på at det å følge med i motebildet bare er relevant for homofile og raringer. De rister på hodet og trekker på seg jack&jones buksa si, en Ed Hardy-skjorte og topper det hele med joggisene de har hatt siden videregående (som forøvrig er det eneste paret sko de har). Å ja, også det obligatoriske halskjedet da... gjerne en litt tjukk lenke eller en haitann i et lærkjede. Smashing. Disse gutta TRENGER å lære om klesstil, for dette er helt klart et punkt som holder dem tilbake... videoer som denne gjør imidlertid en god jobb for å overbevise dem om det motsatte. Som om det ikke skulle vært nok gjentar den også moteverdenens versjon av det gode, gamle sjekkerådet "vær deg selv", nemlig "ha din egen stil"... de to rådene er like fordi de er sanne og riktige, men samtidig ødeleggende for alle som går rundt og gjør noe galt uten å vite om det selv. Det ER ikke alt som funker, selv om du føler det er "din stil"!

Det samme skjer forøvrig i motsatt retning; jenter velger klær og stil som er direkte ØDELEGGENDE for dem hvis målet deres er å fremstå mest mulig attraktive for gutter... moteblader handler ikke om hva som er tiltrekkende, de handler om utrykk og kreativitet. De får et helt føkka syn på hva slags kroppsfasong jenter burde ha også, men det er en annen historie. Og vær så snill... ikke kom trekkende med argumenter om at forskjellige gutter liker forskjellige stiler så derfor kan man kle seg som man vil. Test det ut litt selv... gå ut og se om du finner EN heterofil gutt som synes haremsbukser er digg. Ta en titt på filmer for gutter... er det stor forskjell på hvordan "den hotte jenta" kler seg fra film til film? Ikke? Nettopp.

Det å bruke stil som et verktøy for å bli oppfattet så attraktiv som mulig handler om å forstå hva som kler den kroppen en har og hva som er assosiert med tiltrekning hos flertallet av det motsatte kjønn. Et element av fashion i en ellers maskulin stil er definitivt assosiert med tiltrekning; det er ingen tilfeldighet at så mange av verdens hotteste karer også er moteikoner. En streit, maskulin fyr som allikevel har en effortless forståelse av mote er defnitivt hot... en oppmerksomhetssøkende, androgyn nancyboy i skoleuniform er det helt motsatte.

- Sondre

11 kommentarer:

 1. Hehe... alle eksemplene der var alt for "hipster" for min del. Eneste gode rådet fra videoen, var det han siste kom med ifm hva man bør kjøpe: Anything that fits - men det er et råd også dere har kommet med flere ganger. :)

  SvarSlett
 2. Det er ikke alltid lett dette, som jente, å finne mellomtingen mellom androgyn/usexy og tacky/vulgær.

  Om man skal ta utgangspunkt i forside på kjente nettbutikker akkurat nå, så synes jeg asos gir et godt bilde på feminine jenter i kule klær-type søte nabojenta-som gutter generelt liker?

  nelly og zara sine forsider er vel ytterpunktene i så måte. Hva mener dere gutter?

  SvarSlett
 3. Hei!
  Jeg har lest litt rundt omrking på datingblogger, og har kommet over rådet om at dersom man som jente er ute på byen og er ute etter noe seriøst, så må man kle seg veldig beskjedent. Det hele var illustrert med bilder av antrekk som f eks jeans og en løs topp, og som "nono" var det bilder av en topp med ganske åpen rygg og en tettsittende kjole...

  Jeg liker å kle meg på en måte som gjør at jeg fremhever kroppen min på en fin måte, men samtidig er elegant. Sender det virkelig ut feil signaler å f eks ha på seg en tettsittende kjole på byen? Snakker ikke pølseskinn, men slik at man tydelig kan se konturene av en smal midje og en spretten rumpe.

  Jeg vil jo gjerne se ut som den beste versjonen av meg selv, men jeg vil ikke at guttene skal sette meg i ONS-båsen fordi jeg har kledd meg for utfordrende.

  Kan ikke dere skrive noe om hvordan jenter bør kle seg på byen, hvor sexy man kan være uten at det blir for mye?

  Kan nevne at jeg sminker meg naturlig når jeg går ut, og jeg er slank med små pupper og bruker sjelden noen særlig utringing.

  Er dette slutty f eks? http://nelly.com/no/klær-til-kvinner/klær/festkjoler/elise-ryan-555/one-shoulder-mesh-dress-555111-14/

  SvarSlett
 4. Jente- The original21.09.2011, 21:02

  Jente, jeg synes den kjolen var kjempesøt! Det spørs vel hvordan du ellers ser ut, og hva slags sko du har til. men jeg synes absolutt at den er stilig.

  Takk for link, forresten. jeg falt litt for denne også:

  http://nelly.com/no/klær-til-kvinner/klær/festkjoler/johnzack-911/slash-neck-lace-dress-911011-14/

  ...men så er jeg jente selv, da.. :)

  SvarSlett
 5. Jente- The original 221.09.2011, 21:34

  de verste var jo de som ble intervjuet, og de var alle utelukkende homofile.
  på catwalken var det ikke så verst, egentlig. Det i hvitt var femi, men mange av de mørke plaggene var riktig så fine og maskuline. og jeg er vanligvis imot meteroseksuell-looken.

  SvarSlett
 6. Gatsby 22år21.09.2011, 23:35

  Hei Jente!

  Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg har aldri tenkt at klærne skulle ha noen som helst betydning ift. om en dame er bra forholdsmateriale eller ei.

  Enig i at det viktigste er å se bra ut, og føle at man selv ser bra ut, fordi det gir deg selvtillit, utstråling osv.

  Det eneste jeg helt spesifikt vil fraråde, er de minishortsene (i jeans/lær) som jeg ser mye på byen nå. Skjørt er mye bedre! :-D

  SvarSlett
 7. Jenter må kle seg etter kroppen sin synes jeg.

  Har du små, men faste pupper kan du dra den lenger med tanke på utringninger enn om du har store pupper.

  Har du låra rett i skoa så unngår du korte skjørt og kjoler, har du bra bein så se litt på gradestokken før du går ut. Ikke dra på deg miniskjørt og åpne sko midt i januar.

  Generelt synes jeg jenter på byen bærer preg av å ha mer komplekser enn de burde. De tar på seg store posete topper og harembukser for å skjule det de selv ser på som utilstrekkelig, men som for gutta hadde vært en supersexy kropp, om den ikke hadde vært helt gjemt.

  Hårfin balanse mellom sexy og horete. Det er umulig å avgjøre på forhånd hvor denne grensen går, da det kommer helt ann på antrekket og jenta som bærer det. Tips: spør en guttekompis. Ikke typen din, og ikke en desperat fittejeger. Ingen av de er objektive :)

  - Onkel Donald

  SvarSlett
 8. Er enig i at man ikke naturlig setter ei jente i en "bås" bare pga. utseendet.
  Men vil tro at en kombinasjon av utseendet + væremåte, kler seg frekt og oppfører seg under "lavstil"(dårlig vokabulær) og er passelig full vil framstå for meg som den typiske "slutty" jenta.
  Men om ei jente kler seg frekt/sexy, og i tillegg klarer å oppføre seg og er litt reflektert, så er jeg solgt :)

  Kle dere mer sexy!! :)
  Og om dere er usikre på kroppen deres, begynn å tren!!! ;)

  SvarSlett
 9. Lol :p
  Bra sagt, alt for mye kroppsfokus :)

  SvarSlett
 10. Femininist (22)22.09.2011, 16:10

  Fungerer det, fortsett å bruk kjolen, fungerer det ikke, prov noe nytt!

  SvarSlett
 11. Litt for hipster-stil i den videoen der for min del..
  Men mener dere man skal kle seg utelukkende etter hva jenter ser på som tiltrekkende? For min del kler jeg meg i en veldig pen retning uannsett hvor jeg er befinner meg, rett og slett fordi det er sånn jeg føler meg komfortabel. Jeg vet forsåvidt at jeg har en god stil, og kommer ikke til å legge om stilen, men jeg bare funderer litt ut i fra de innleggene som skrives her om klær..

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...