mandag 15. november 2010

Er han interessert?


Å være flink med mennesker handler ofte om å finne en balanse mellom to ytterpunkter. Når det gjelder hvor mye interesse man viser når man prater med en gutt/jente stemmer dette perfekt.

Folk gjør vanligvis to ting: Enten viser de alt for mye interesse, eller så viser de null interesse.

Jeg husker veldig godt da jeg var helt fersk, og hadde lest at man ikke skulle vise interesse i det hele tatt. Det ble nesten en unnskyldning for å ikke en gang prate med jenta, for jeg visste jo at dersom jeg ikke viste noen ting interesse, så kom hun jo til å like meg veldig godt. Dette stemte ikke helt. Så jeg tok det til et nytt nivå. Jeg prata med jentene, men uten å vise noen interesse i det hele tatt. Da ble jeg selvfølgelig med en gang tatt som vennemateriale, og det tok faktisk lang tid før jeg fant utav hvorfor.

Jeg har også vært en av de som viser alt for mye interesse. Sender purring på SMS-er jeg ikke har fått svar på (husker spesielt godt den ene jenta jeg alltid ringte et ring, en stund etter at jeg hadde sendt SMS-en, bare sånn at mobilen hennes skulle lage litt lyd), gikk en omvei i skole-korridorene slik at dersom jeg var heldig så kunne jeg få øyekontakt med denne ene jenta og kanskje gi henne et lite smil, sendte rundt på valentines-kort til jenter som nesten ikke engang visste jeg eksisterte, etc. etc...

Det høres kanskje veldig romantisk, og barnehage-aktig ut (og det var det), men grensen til stalker-warning tror jeg er veldig liten.

Jeg leste her om dagen at hun ene jenta i Trekant sin aller største frykt, var avvisning. Det tror jeg ikke er et unormalt fenomen. Det renner nok litt svette fra pannen hos de aller fleste ved tanken på avvisning. Og hva skjer, når man prater med en ny person, og man ikke kan se at personen er et lite fnugg interessert? Jeg kan tenke meg at de aller fleste normale folk da trekker seg unna. Man vil jo ikke bli avvist.

Så, det er viktig å vise at man er interessert, men som sagt gjelder det å finne en balanse her. Personlig liker jeg nå veldig godt å være interessert med kroppsspråket og ikke vise interesse verbalt. Det fungerer veldig fint for meg ettersom jeg generelt er ganske stille og tenkende, men jeg tror ikke jeg vet om noen andre enn meg som gjør det på den måten.

- Andy

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...