tirsdag 23. november 2010

Silence is gold


Jeg er midt i en samtale med ei søt brunette. Det blir noen sekunder stillhet. Jeg ser hun ikke er komfortabel. Hun tar tak rundt ølglasset og ser seg usikkert rundt. Jeg ser på henne med et lite smil om munnen. Blikket hennes møter mitt. Øynene hennes smiler tilbake. ”Meeennn.. hva gjør du for tiden egentlig?” Jeg ler litt av henne før jeg i det hele tatt tenker på å svare. Merker at dette spørsmålet kun kom fordi hun ble ukomfortabel med stillheten. Merker at dette spørsmålet egentlig ikke var noe hun lurte på, men som hun sa kun for å holde samtalen i gang. Så svarer jeg.

Gutter og jenter fungerer ganske likt sånn sett. De aller, aller fleste blir skikkelig ukomfortable om det bare er noen sekunders stillhet. Jeg var helt lik selv før. Måtte bare bryte stillheten. Måtte bare drepe spenningen. Nå, elsker jeg derimot stillhet. Jeg er ikke den aller mest pratesalige personen, så det at jenta må invitere litt for å holde samtalen i gang passer meg perfekt.

Nå må dere ikke tro at jeg er ekstremt innesluttet, for det er jeg ikke. Men dersom jeg kommer med et spørsmål, kommer jeg med et spørsmål jeg faktisk lurer på. Et smart triks (for både gutter og jenter) kan være å først tenke hvilke kvaliteter en ser etter i en jente/gutt, for deretter komme med et spørsmål som sjekker om denne jenta/gutten har denne kvaliteten.

Jeg, for eksempel, elsker jenter som gjør noe kreativt. Enten de maler, tegner, spiller et instrument, eller lignende, synes jeg det er utrolig interessant. Derfor spør jeg ofte om jenta har noen hobbyer utenom skole og jobb. Den store skuffelsen her er at de fleste jenter faktisk ikke har noen andre hobbyer enn trening. Og gutter da (nesten hver eneste dag når jeg sitter på 18-trikken opp mot universitetet hører jeg noen jenter som diskuterer gutter. Heldigvis elsker jeg også å prate om jente-gutt-dynamikk). Da gjelder det bare å lete etter andre interessante ting. Man finner som regel noe.

Å være klar over hvilke kvaliteter man ser etter hos det motsatte kjønn gjør at man slipper å avbryte disse skumle pausene med å si noe bare for å si noe, men man spør heller om noe fordi man faktisk lurer. Finner man en interesse personen har som man synes er meget interessant kan man faktisk sitte og prate om det i timevis.

Så finn ut hva du liker, og hvilke type personer du vil omgås med. Så får du en sykt mye mer interessant hverdag.

- Andy

3 kommentarer:

 1. Elsker dette. Du har så rett, Andy!

  SvarSlett
 2. Jeg skjønner hva du mener. Hater det når noen prøver å fylle stillheten med masse klein babbel. Av og til liker jeg bare å lytte til stillheten. /emo

  -ananas

  SvarSlett
 3. For en stund siden, før jeg begynte å virkelig dra ut for å prate med jenter, syntes jeg det var vanskelig å komme på kvaliteter jeg lette etter i dem.

  Nå har jeg mye mer erfaring, og har funnet ting jeg liker og ting jeg absolutt ikke liker.
  Så ikke bekymre deg hvis du ikke kommer på masse kvaliteter du ser etter med en gang. Bare dra ut og snakk med jenter, så kommer du til å finne ut av det.

  Veien blir til mens man går :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...