torsdag 25. november 2010

Herremote: Sko

”Sko er da ikke så viktig, jeg bare slenger på meg noen jeg. De er jo nede langs bakken uansett, ingen som legger merke til dem.” Litt feil tankegang der fru Blom. Jeg husker enda den gangen Andreas skulle forklare meg hvor viktig sko var. Han var faktisk ganske stilig og stilrent kledd. Kul, enkel t-skjorte, enkel bukse. Så gikk han ut på gangen, og kom inn igjen. Denne gangen i helt andre sko. Han så helt forjævlig ut, skoene hadde ødelagt hele stilen hans. Andreas da... du som vanligvis er en så kjekk og normal fyr.

Back on track. Har du noen gang tenkt på at det er skoene som definerer stilen din? Se på dette bildet for eksempel.Dette er faktisk en buksereklame, så buksene er av samme merke og nokså like alle sammen. Men skoene derimot, er helt forskjellige. Prøv å se for deg hvilke personlighet de forskjellige har, og hva skoene sier om personene. Interessant? Ikke? Jeg syns i alle fall det. Den eneste skoen jeg vet om som gjør at det er de andre klærne som definerer stilen din, er Converse. Men det kommer jeg tilbake til senere.

Når man skal ut å kjøpe sko er som regel det enkle det beste. Det er de enkleste skoene som helt klart passer flest plagg. Blir skoene skitne, vil de selvfølgelig passe til færre plagg. Personlig liker jeg skitne sko når jeg skal henge på utesteder der ølglassene er skitnere enn melposen til Barrack Obama (østkanten), men ellers prøver jeg å holde skoene så rene som mulig. Kan ikke innrømme jeg er noe særlig flink til det.


Pensko

Av pensko er det to typer vi virkelig anbefaler: Oxford shoes, klassisk pene og lave sko, som regel med spiss tupp. Og Chelsea boots, høye men ekstremt stilfulle pensko.

Oxford

Oxford

Chelsea

Chelsea


For å være helt ærlig er jeg ikke så glad i pensko selv, men Lars elsker dem derimot. Her er det du må tenke på i butikken:

-          - Velg sorte framfor brune
-          - Velg smale framfor brede
-          - Spiss tupp
-          - Passer til jeans og penbukserJoggesko

Deilig, endelig ferdig med penskoa. Av joggesko er det to typer som skiller seg spesielt ut når man tenker på at det skal passe flest mulig klær og stiler: Vans og Converse.

Vans

Converse


Det eneste du trenger å tenke på når du kjøper joggesko er egentlig at de skal være så enkle som mulig. Helst en farge, ikke noe svær logo og greier, og fasongen skal helst være slim-fit. Hva slim-fit sko tenker du? Ja, samme regel gjelder her som med pensko. De skal helst være smale framfor brede. Sort og hvit er for øvrig de skoene som passer til flest plagg.

PS! Converse finnes også i skinn. Vil du ha dette til vinteren bør du kjøpe matt skinn, ikke noe glossy-ekkelt. Det har nemlig meg og Anders gjort!Det var det vi hadde om sko. Ha en finfin torsdag, og ikke finn på noe tull!

xoxo Andy Herremote-serien:
4. Sko


11 kommentarer:

 1. Jeg blir bare mer og mer glad i denne bloggen, jeg. :)

  SvarSlett
 2. Er det bare jeg som syns dette er snakk om noe som minner om damesko (bortsett fra de første penskoa da) ?? No offence altså. Syns dere har en super blogg! :)

  SvarSlett
 3. Chelsea boots ligner litt på damesko, men husk at du må ta høyde for at du skal ha bukse over. ;)

  SvarSlett
 4. Jeg tror jeg er forelsket! Gutter som har peiling på sko: HEIT!

  SvarSlett
 5. Hvorfor svarte framfor brune?
  Hvorfor ikke anbefale et par chuckas istedet for Vans nå som det er vinter?

  Er enig i det andre tho. Alle burde ha et par chelseaboots i skapet.

  SvarSlett
 6. Svarte framfor brune fordi.... svart som regel går med alt, bortsett fra brunt.

  Personlig liker jeg ikke Vans på noen gutter da det ser uberstygt ut. Men det er bare meg

  SvarSlett
 7. Heeelt enig ananananans <3

  Vans er mer sånn strandsko og kan være litt for relaxed. Converse er enda mer safe.

  SvarSlett
 8. Spørs hvilken Vans modell det er.
  Slip-ons er "ugh..", Authentics på gutter derimot er: HEIT! :)

  SvarSlett
 9. Alt har vel sin plass, og Vans har definitivt ikke sin plass ute på byen eller i andre anledninger der man skal pynte seg. (Eller noen steder om det var opp til meg)

  På en annen side så finnes det ikke noe mer sexy enn en gutt i penpenklær, og i Converse sko, for å bryte den røde tråden litt. <3

  SvarSlett
 10. Løper å kjøper converse............ ;)

  SvarSlett
 11. Om ikke jeg er helt på bærtur her så er vel ingen av de 2 øverste skoene Oxford sko, men heller Derby, siden begge har åpen snøring. Just saying:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...