tirsdag 16. november 2010

5 vanlige, frastøtende egenskaper hos jenter
 
1. Valideringsbehov
Har du vært med en person før som hele tiden fisker etter komplimenter, eller som blir sur om hvis hun blir oversett bare littegranne eller når venninnene får mer oppmerksomhet enn henne selv? Bra, da vet du hva du ikke skal være.

2. Sjalusi
Denne trengs vel egentlig ikke å forklares engang, men bare så det er gjort: er du redd for hva partneren din gjør når du ikke har han i synsrekkevidde må du fikse deg selv først før du kan fikse et forhold.

3. "Spille"
Forhold og sjekking er IKKE et spill(drit i hva "The Game", "Alfa - en manual" eller så å si alle jenteblader og msn.no-artikler har hjernevasket dere med) hvor det er vinnere og tapere. Det er mer som en dans, det er to personer som kommer hverandre nære, snurrer hverandre litt rundt og lar spenningen gnistre mellom dem. Manipulative spill om å være den som har overtaket tilhører psykopater og sykt usikre personer. Ikke vær en av dem.

4. Klengete
De aller fleste liker kose(jeg simpelt ELSKER det selv) og føle at de blir satt pris på av sin partner eller den de er på flørtern med, men seriøst, drop den "kosemose, du er alt for meg, jeg er ingenting uten deg!" innstillingen. Det virker sterkt mot sin hensikt da du helt enkelt hinter til at du ikke har noe å by på selv, så hvorfor skal partneren da ville ha deg når det ikke er noe der å hente? Tro meg, utseende er ikke nok i lengden.

5. "Guttete" oppførsel
Noe av det mest tragiske synet jeg opplever hos jenter er når jeg ser de går i store saggebukser(eller klær med dårlig passform generelt), snusen som presser frem overleppa og bruken av banneord og annen "tøff" oppførsel hvor jentene prøver å være "kule". Dere trenger ikke å være noen rosa prinsesser med langt lyst hår og en ponny hver, men litt moderasjon hadde vært fint. En kul jente er en med personlighet og hjerne, ikke en som skal være "en av gutta". Også, femininitet er tiltrekkende hos jenter, ikke maskulinitet. La kontrastene av to forskjellige kjønn komme frem.


- Lars

6 kommentarer:

 1. Bra artikkel, men punkt 3 er litt avhengig av hvordan man definerer et "spill". Et spill defineres ofte som en aktivitet man har glede av, ofte med ett sett regler involvert. En samtale, eller en dans, kan i følge dette være et spill.

  Jeg ser på enhver samhandling mellom mennesker som en form for spill, hvor man har ett sett regler man må forholde seg til. Å bryte noen regler kan bidra til mer moro, mens det å bryte andre regler er direkte ødeleggende for samhandlingen. Hvilke regler som kan brytes og ikke, er avhengig av deltagerne og settingen disse befinner seg i. Egen forståelse av reglene og hvordan man best bruker disse i "spillet", har en direkte påvirkning på resultatet. Det være seg sjekking, lønnsforhandlinger, møter eller lignende situasjoner.

  Manipulativ oppførsel blir, når den blir gjennomskuet, sett ned på i de aller fleste av disse situasjonene. Så jeg tipper punkt 3 er en kritikk mot en viss type oppførsel, mer enn selve "spillet". :)

  SvarSlett
 2. Jeg er veldig enig med deg Eigir, det er derfor jeg var påpasselig med å legge til "hvor det er vinnere og tapere". Poenget er ikke at den ene skal hevde seg over den andre eller ha den andre snurret rundt fingeren slik at man, uansett hva som skjer, "kommer ut på toppen" på den andres bekostning. Det er "spill" hvor alle vinner og står likt, mer som en lek enn et spill egentlig når det kommer til flørting og sjekking, og jeg mener at det ville være lettere og kortere å illustrere med dans-analogien til sammenligning.

  SvarSlett
 3. Men, kan ikke herr Anders snart skrive om hvordan daten hans gikk med hun søte bussjenta?

  SvarSlett
 4. Så, basically, være en feminin, altså ikke guttete, god venninne, altså ikke alle de andre tingene (alltid søke validering, klengete og sjalu)? :)

  Og hva angår "spill", er jeg enig i det om at manipulativ oppførsel alltid blir gjennomskuet.. Blæh.

  <3

  SvarSlett
 5. Anonym: jeg måtte avlyse på søndagen, hadde helt glemt at det var farsdag. Har ny avtale i morgen. Skal selvfølgelig holde dere oppdatert :)

  SvarSlett
 6. PS
  Før så trodde jeg det holdt og bare å være jente :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...